Ухвала
від 12.04.2024 по справі 520/27650/23
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

УХВАЛА

12 квітня 2024 р. Справа № 520/27650/23

Харківський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Волошина Д.А., розглянувши клопотання позивача про зупинення провадження по адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Політичної партії "Партія Шарія", третя особа: Харківська міська територіальна виборча комісія Харківського району Харківської області, третя особа: Харківська міська рада, третя особа: Харківська обласна організація Політичної партії "Партія Шарія" про визнання протиправним та скасування рішення, -

У С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом, в якому, з урахуванням зменшених позовних вимог, просить суд визнати протиправним та скасувати Рішення №1/ІХ позачергового З`їзду Політичної партії "Партія Шарія" від 14.12.2021 про відкликання депутата Харківської міської ради, обраного від Харківської обласної організації Політичної партії "Партія Шарія" - ОСОБА_1 за п. 5 ст. 37 ЗУ "Про статус депутатів місцевих рад".

Ухвалою Харківського окружного адміністративного суду від 12.02.2024 відкрито спрощене провадження в порядку, передбаченому статтею 262 Кодексу адміністративного судочинства України, та запропоновано відповідачу надати відзив на позов. Запропоновано позивачу подати до суду відповідь на відзив, а відповідачам - заперечення протягом п`яти календарних днів з моменту отримання відповідних документів. Запропоновано третім особам подати до суду письмові пояснення та документи, додані до них, протягом п`яти календарних днів з моменту отримання копії позовної заяви, а також докази направлення вказаних пояснень з доданими документами сторонам.

12.04.2024 позивач подав до Харківського окружного адміністративного суду через канцелярію суду заяву про зупинення провадження у справі, яка надійшла під час складення рішення суду.

В обґрунтування заяви позивач зазначив, що він наразі перебуває на військовій службі у Військовій частині НОМЕР_1 , що унеможливлює належне супроводження ним розгляду даної справи в суді, тому просить суд зупинити провадження у справі до припинення перебування позивача на військовій службі у складі Збройних Сил України.

Розглянувши заяву позивача про зупинення провадження у справі, суд дійшов висновку про відсутність підстав для задоволення такої заяви на підставі наступного.

Статтею 236 КАС України визначені підстави обов`язкового зупинення провадження у справі та випадки, коли суд має право зупинити провадження у справі, а також строки зупинення провадження та порядок поновлення зупиненого провадження у справі.

Так, в обґрунтування зави про зупинення провадження у справі позивач зазначає, що його перебування на військовій службі унеможливлює належне супроводження ним розгляду даної справи в суді, що, на думку позивача, є підставою для зупинення провадження у справі.

З цього приводу суд зазначає, що ухвалою суду відкрито спрощене провадження в порядку ст. 262 КАС України в даній справі 12.02.2024. Протягом розгляду справи позивачем не заявлялися клопотання щодо розгляду справи з призначенням судового засідання, з викликом сторін до суду та його особистої участі при розгляді справи, необхідності подання додаткових документів, що свідчить про відсутність необхідності та бажання позивача супроводжувати розгляд даної справи в суді. Після подання позову позивачем подавалася уточнена позовна заява, заява про забезпечення позову, дана заява про зупинення провадження у справі, що свідчить про відсутність у позивача об`єктивних перешкод для реалізації своїх процесуальних прав.

Також, суд звертає увагу, що дана заява про зупинення провадження у справі подана особисто позивачем через канцелярію суду, тобто, позивач не був позбавлений можливості подати до суду необхідні на його думку документи для розгляду справи в суді протягом встановленого КАС України строку розгляду справи.

Більш того, позивач подав до суду клопотання про зупинення провадження у справі в останній день строку розгляду справи, передбаченого ст. 262 КАС України.

Також, суд зазначає, що позивач фактично, подаючи позовну заяву в цій справі та зазначаючи застереження, що ним не подано іншого позову до цього самого відповідача з тим самим предметом та з таких же підстав, ввів суд в оману, оскільки позов між цими самими сторонами з тим самим предметом та з тих самих підстав перебував на розгляді з 30.12.2021 по 19.09.2023, де Полтавський апеляційний суд постановою від 19.09.2023 зробив висновок, що оскаржувані позивачем рішення не можуть бути перевірені в судовому порядку.

Отже, враховуючи наведені обставини, суд приходить до висновку залишення без задоволення заяви позивача про зупинення провадження у справі.

Керуючись ст. ст. 12, 263, 256, 262 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В :

Заяву позивача про зупинення провадження у справі - залишити без задоволення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Д.А. Волошин

Дата ухвалення рішення12.04.2024
Оприлюднено15.04.2024
Номер документу118331426
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення

Судовий реєстр по справі —520/27650/23

Ухвала від 12.04.2024

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Волошин Д.А.

Рішення від 12.04.2024

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Волошин Д.А.

Ухвала від 14.03.2024

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Волошин Д.А.

Ухвала від 12.02.2024

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Волошин Д.А.

Ухвала від 23.01.2024

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Волошин Д.А.

Постанова від 06.12.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Калиновський В.А.

Постанова від 06.12.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Калиновський В.А.

Ухвала від 14.11.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Калиновський В.А.

Ухвала від 14.11.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Калиновський В.А.

Ухвала від 23.10.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Калиновський В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні