Ухвала
від 12.04.2024 по справі 556/581/24
ВОЛОДИМИРЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 556/581/24

Номер провадження 1-кс/556/186/2024

У Х В А Л А

Іменем України

про тимчасовий доступ до речей та документів

12.04.2024 року.

Слідчий суддя Володимирецького районного суду Рівненської області - ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянув у відкритому судовому засіданні в селищі Володимирець клопотання слідчого у кримінальному провадженні - заступника начальника слідчого відділення відділення поліції №1 Вараського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області капітана поліції ОСОБА_3 , у матеріалах досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12024181230000026 від 19 січня 2024 року, за ознаками кримінальних правопорушень передбачених ч.2 ст.307 КК України, про тимчасовий доступ до речей та документів.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, слідчий суддя, -

встановив:

У відповідності до ст.160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком речей та документів, доступ до яких заборонено.

Слідчий СВвідділення поліції№1Вараського районноговідділу поліціїГоловного управлінняНаціональної поліціїв Рівненськійобласті капітанполіції ОСОБА_3 , звернувся до слідчого судді з клопотанням про надання дозволу тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю, що перебувають у володінні АТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", код ЄДРПОУ: НОМЕР_1 , код банку (МФО): НОМЕР_2 головний офіс: АДРЕСА_1 , та АТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », АДРЕСА_2 МФО банку НОМЕР_3 ЄДРПОУ НОМЕР_4 , що стосуються обслуговування карткових рахунків № НОМЕР_5 та № НОМЕР_6 , які належать АТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", код ЄДРПОУ: НОМЕР_1 , код банку (МФО): НОМЕР_2 головний офіс: АДРЕСА_1 , та карткового рахунку № НОМЕР_7 , який належить АТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », АДРЕСА_2 МФО банку НОМЕР_3 ЄДРПОУ НОМЕР_4 , а саме: анкетних даних власника карткового рахунку, документів стосовно руху коштів по банківських рахунках, інформацію про IP-адреси, час входу/виходу, інші наявні дані, які були використані при користуванні даним рахунком, інформацію щодо операцій здійснених через банкомат без картки та номерів фінансових телефонів, які були закріплені до даного рахунку, аудіо записів дзвінків (звернень) із абонентського номеру який закріплений по даному рахунку на сервісні номери АТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " та АТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », і запитуваної абонентом інформації, крім того інформації щодо входу/виходу до автоматизованої системи інтернет-банкінгу сполученої із зазначеним банківським рахунком та абонентським номером, який прив`язаний до даного карткового рахунку, а також інформації щодо запитів на зміну та зміни пін кодів банківських карток за вищевказаними рахунками та паролю автоматизованої системи інтернет-банкінгу, за період часу з 01.01.2024 по 11.04.2024, з можливістю вилучити їх паперові або електронні копії шляхом зняття копії інформації, що міститься в електронних інформаційних системах або їх частинах.

Вказані документи мають істотне значення у даному кримінальному провадженні та є джерелом доказів, які слугуватимуть підтвердженням вчинення вищезазначених кримінальних правопорушень. Окрім, цього отримання зазначеної вище інформації, яка міститься в документах має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні і підлягає вилученню та зберіганню при матеріалах кримінального провадження, для подальшого використання, як доказ.

В інший спосіб окрім як за допомогою вказаних документів довести обставини вчинення кримінального правопорушення, не можливо.

А тому, з метою повного та всебічного проведення досудового розслідування, а також для встановлення обставин переказу грошових коштів, підтвердження чи спростування факту перерахунку коштів, а також встановлення місця, де дані кошти були зняті з рахунку, необхідно отримати доступ до документів, які знаходяться у володінні АТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", код ЄДРПОУ: НОМЕР_1 , код банку (МФО): НОМЕР_2 головний офіс: АДРЕСА_1 , та АТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », АДРЕСА_2 МФО банку НОМЕР_3 ЄДРПОУ НОМЕР_4 ,та містять банківську таємницю.

Представники осіб у володінні яких перебувають речі та документи, будучи належно повідомленими про час та місце судового розгляду, в судове засідання не з`явилися, що не перешкоджає розгляду клопотання.

Прокурор та слідчий в судове засідання не з"явилися, надали заяви про розгляд клопотання без їх участі. По суті клопотання заперечень не мають.

Згідно з ч. 4 ст. 107 КПК України у зв`язку із неприбуттям у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, відсутність заяв про здійснення відеофіксації, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду клопотання не здійснювалось.

Перевіривши надані документи з кримінального провадження, слідчий суддя приходить до висновку про задоволення клопотання з наступних підстав.

В провадженні СВ відділення поліції №1 Вараського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12024181230000026 від 19 січня 2024 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 307 КК України.

Слідчий зазначив, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що документи (інформація), доступ до яких необхідно отримати, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин та можуть бути використані як докази у вказаному кримінальному провадженні.

Як зазначено в ч.1 ст.163 КПК України, після отримання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд здійснює судовий виклик особи, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, за винятком випадку, встановленогочастиною другоюцієї статті.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Статтею 160 КПК України передбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у ст. 161 цього Кодексу.

Згідно з п. 5, п. 8 ч. 1 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать: відомості,які можутьстановити банківськутаємницю;персональні дані особи, що знаходяться у її особистому володінні або в базі персональних даних, яка знаходиться у володільця персональних даних.

А як зазначено в ч.5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Враховуючи, що без доступу до цих речей і документів та їх подальшого огляду неможливо забезпечити швидке, повне та неупереджене досудове розслідування у даному кримінальному провадженні, з матеріалів кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вищевказані речі і документи мають суттєве значення для встановлення обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженню, а також неможливість іншими способами довести обставини, що передбачається довести за допомогою такого тимчасового доступу, сама по собі інформація, отримана в результаті тимчасового доступу, або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, може мати суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, слідчий суддя приходить до висновку про необхідність застосування тимчасового доступу до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю з можливістю її вилучення.

Таким чином, враховуючи, що речі та документи, про доступ до яких клопоче слідчий, мають значення для кримінального провадження, клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст.159-164, 372 КПК України,-

постановив:

Клопотання слідчого у кримінальному провадженні - заступника начальника слідчого відділення відділення поліції №1 Вараського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області капітана поліції ОСОБА_3 , у матеріалах досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12024181230000026 від 19 січня 2024 року, за ознаками кримінальних правопорушень передбачених ч.2 ст.307 КК України, про тимчасовий доступ до речей та документів, задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому СВ відділення поліції №1 Вараського РВП ГУНП в Рівненській області капітану поліції ОСОБА_4 , начальнику СВ відділення поліції №1 Вараського РВП ГУНП в Рівненській області майору поліції ОСОБА_5 , заступнику начальника СВ відділення поліції №1 Вараського РВП ГУНП в Рівненській області капітану поліції ОСОБА_3 , слідчому СВ відділення поліції №1 Вараського РВП ГУНП в Рівненській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_6 , слідчому СВ відділення поліції №1 Вараського РВП ГУНП в Рівненській області лейтенанту поліції ОСОБА_7 , оперуповноваженому СКП відділення поліції №1 Вараського РВП ГУНП в Рівненській області капітану поліції ОСОБА_8 , оперуповноваженому СКП відділення поліції №1 Вараського РВП ГУНП в Рівненській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_9 , оперуповноваженому СКП відділення поліції №1 Вараського РВП ГУНП в Рівненській області капітану поліції ОСОБА_10 , старшому оперуповноваженому СКП відділення поліції №1 Вараського РВП ГУНП в Рівненській області капітану поліції ОСОБА_11 , начальнику СКП відділення поліції №1 Вараського РВП ГУНП в Рівненській області підполковнику поліції ОСОБА_12 , на тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю, що перебувають у володінні АТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", код ЄДРПОУ: НОМЕР_1 , код банку (МФО): НОМЕР_2 головний офіс: АДРЕСА_1 , та АТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », АДРЕСА_2 МФО банку НОМЕР_3 ЄДРПОУ НОМЕР_4 , що стосуються обслуговування карткових рахунків № НОМЕР_5 та № НОМЕР_6 , які належать АТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", код ЄДРПОУ: НОМЕР_1 , код банку (МФО): НОМЕР_2 головний офіс: АДРЕСА_1 , та карткового рахунку № НОМЕР_7 , який належить АТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », АДРЕСА_2 МФО банку НОМЕР_3 ЄДРПОУ НОМЕР_4 , а саме: анкетних даних власника карткового рахунку, документів стосовно руху коштів по банківських рахунках, інформацію про IP-адреси, час входу/виходу, інші наявні дані, які були використані при користуванні даним рахунком, інформацію щодо операцій здійснених через банкомат без картки та номерів фінансових телефонів, які були закріплені до даного рахунку, аудіо записів дзвінків (звернень) із абонентського номеру який закріплений по даному рахунку на сервісні номери АТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " та АТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », і запитуваної абонентом інформації, крім того інформації щодо входу/виходу до автоматизованої системи інтернет-банкінгу сполученої із зазначеним банківським рахунком та абонентським номером, який прив`язаний до даного карткового рахунку, а також інформації щодо запитів на зміну та зміни пін кодів банківських карток за вищевказаними рахунками та паролю автоматизованої системи інтернет-банкінгу, за період часу з 01.01.2024 по 11.04.2024, з можливістю вилучити їх паперові або електронні копії шляхом зняття копії інформації, що міститься в електронних інформаційних системах або їх частинах.

Строк дії ухвали становить один місяць з часу її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями Кримінально-процесуального Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала є остаточною і апеляційному оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.04.2024
Оприлюднено22.04.2024
Номер документу118341355
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —556/581/24

Ухвала від 09.05.2024

Кримінальне

Рівненський апеляційний суд

Збитковська Т. І.

Ухвала від 09.05.2024

Кримінальне

Рівненський апеляційний суд

Збитковська Т. І.

Ухвала від 24.04.2024

Кримінальне

Рівненський апеляційний суд

Збитковська Т. І.

Ухвала від 18.04.2024

Кримінальне

Володимирецький районний суд Рівненської області

Котик Л.О.

Ухвала від 17.04.2024

Кримінальне

Володимирецький районний суд Рівненської області

Котик Л.О.

Ухвала від 12.04.2024

Кримінальне

Володимирецький районний суд Рівненської області

Котик Л.О.

Ухвала від 12.04.2024

Кримінальне

Володимирецький районний суд Рівненської області

Котик Л.О.

Ухвала від 12.04.2024

Кримінальне

Володимирецький районний суд Рівненської області

Котик Л.О.

Ухвала від 12.04.2024

Кримінальне

Володимирецький районний суд Рівненської області

Котик Л.О.

Ухвала від 12.04.2024

Кримінальне

Володимирецький районний суд Рівненської області

Котик Л.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні