Ухвала
від 15.04.2024 по справі 337/767/24
ХОРТИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЗАПОРІЖЖЯ

15.04.2024

ЄУН 337/767/24

Провадження №2/337/764/2024

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження,

призначення справи до судового розгляду

15 квітня 2024 року Хортицький районний суд міста Запоріжжя в складі:

головуючого судді Сидорової М.В.

за участю секретаря Коваленко В.С.

прокурора ОСОБА_1

представника позивача ОСОБА_2 (в режимі відеоконференції)

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в м.Запоріжжі цивільну справу за позовом першого заступника керівника Василівської окружної прокуратури Запорізької області в інтересах держави в особі органу, уповноваженого на виконання функцій держави: Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області до ОСОБА_3 , третя особа: Товариство з обмеженою відповідальністю «Агрофірма «Бурчак», про припинення права власності на земельну ділянку шляхом її конфіскації,

ВСТАНОВИВ:

09.02.2024 перший заступник керівника Василівської окружної прокуратури Запорізької області Кузьмина А.С. звернулась до суду з вказаним позовом в інтересах держави в особі органу, уповноваженого на виконання функцій держави: Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області, в якому просить припинити громадянці Російської Федерації ОСОБА_3 право власності на земельну ділянку площею 2,1959 га з кадастровим номером 2323381100:01:029:0021 із цільовим призначенням для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, яка знаходиться на території Михайлівської селищної ради Василівського району Запорізької області (реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна: 1125178223233, номер відомостей про речове право: 46149086), шляхом її конфіскації (примусового відчуження) на користь держави в особі Головного управління Держгеокадастру в Запорізькій області та стягнути судові витрати.

Ухвалою суду від 12.02.2024 у справі за вказаним позовом відкрито загальне позовне провадження, призначено підготовче засідання.

Прокурор Василівської окружної прокуратури Запорізької області Сполохова Я.А. в судовому засіданні позовні вимоги підтримала, просила закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду.

Представник позивача - Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області Гурильов А.С. в судовому засіданні позовні вимоги підтримав, просив закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду.

Відповідачка ОСОБА_3 в судове засідання не прибула за невідомими причинами, про час та місце судового засідання повідомлялась належним чином, в тому числі через оголошення про виклик на веб-сайті Судової влади України, відзиву на позов або зустрічного позову не подала. Заяв та клопотань про відкладення судового засідання від відповідачки не надходило.

Представник третьої особи ТОВ «Агрофірма «Бурчак» в судове засідання не прибув за невідомими причинами, про час та місце судового засідання повідомлявся належним чином, зокрема через оголошення про виклик на веб-сайті Судової влади України. Заяв та клопотань про відкладення судового засідання від представника третьої особи не надходило.

Суд вважає можливим провести підготовче засідання у відсутність відповідачки та представника третьої особи.

Під час підготовчого судового засідання суд остаточно визначився з предметом спору та характером спірних правовідносин, змістом позовних вимог, складом учасників справи, з обставинами справи, які підлягають встановленню, обсягом доказів та порядком їх дослідження.

Вказані дії суд вважає достатніми для забезпечення справедливого, неупередженого, своєчасного розгляду та вирішення цивільної справи по суті, у зв`язку з чим вважає необхідним підготовче провадження закрити та призначити розгляд справи по суті у відкритому судовому засіданні з викликом в судове засідання учасників справи.

Керуючись ст. 189, 196-198, 200 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Підготовче провадження у цивільній справі за позовом першого заступника керівника Василівської окружної прокуратури Запорізької області в інтересах держави в особі органу, уповноваженого на виконання функцій держави: Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області до ОСОБА_3 , третя особа: Товариство з обмеженою відповідальністю «Агрофірма «Бурчак», про припинення права власності на земельну ділянку шляхом її конфіскації - закрити.

Призначити справу до розгляду по суті у відкритому судовому засіданні на 15 травня 2024 року о 09.00 год. в приміщенні Хортицького районного суду міста Запоріжжя, з викликом учасників справи.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя М.В.Сидорова

СудХортицький районний суд м.Запоріжжя
Дата ухвалення рішення15.04.2024
Оприлюднено16.04.2024
Номер документу118348983
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність

Судовий реєстр по справі —337/767/24

Рішення від 29.05.2024

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Сидорова М. В.

Рішення від 29.05.2024

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Сидорова М. В.

Ухвала від 22.05.2024

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Сидорова М. В.

Ухвала від 09.05.2024

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Сидорова М. В.

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Сидорова М. В.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Сидорова М. В.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Сидорова М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні