Ухвала
від 02.04.2024 по справі 907/921/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД Закарпатської області

Адреса: вул. Коцюбинського, 2а, м. Ужгород, 88000

e-mail: inbox@zk.arbitr.gov.ua

вебадреса: http://zk.arbitr.gov.ua


УХвала

"02" квітня 2024 р. м. Ужгород Справа №907/921/22

За позовом Державного спеціалізоване господарське підприємство Ліси України, м. Київ в особі філії Хустське лісове дослідне господарство, м. Хуст Закарпатської області

з участю у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Закарпатської обласної військової (державної) адміністрації, м. Ужгород Закарпатської області, Міжнародної благодійної організації Екологія Право Людина, м. Львів, Громадської організації ЧИСТО.ДЕ, м. Мукачево Закарпатської області, Державної екологічної інспекції у Закарпатській області, м. Ужгород Закарпатської області

до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю Життя дерев, с. Вільшани Хустського району Закарпатської області

з участю у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Громадської організації Спільнота бьорнерів України, м. Київ

про розірвання Договору на право дострокового тимчасового користування лісами №149 від 30.06.2022, укладеного між Державним підприємством Хустське лісове дослідне господарство та Товариством з обмеженою відповідальністю Життя дерев,

Суддя господарського суду Пригара Л.І.

представники:

Позивача не з`явився

Відповідача не з`явився

Третіх осіб

СУТЬ СПОРУ: Державне підприємство Хустське лісове дослідне господарство, м. Хуст Закарпатської області звернулося до суду з позовом до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю Життя дерев, с. Вільшани Хустського району Закарпатської області про розірвання Договору на право дострокового тимчасового користування лісами №149 від 30.06.2022, укладеного між Державним підприємством Хустське лісове дослідне господарство та Товариством з обмеженою відповідальністю Життя дерев. Ухвалою суду про відкриття провадження у справі від 17.01.2023 до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача залучено Закарпатську військову (обласну) державну адміністрацію, м. Ужгород Закарпатської області. Ухвалою суду від 14.03.2023 до участі у справі залучено Міжнародну благодійну організацію Екологія Право Людина, м. Львів та Громадську організацію ЧИСТО.ДЕ, м. Мукачево Закарпатської області в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача, а також Громадську організацію Спільнота бьорнерів України, м. Київ в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача. Ухвалою суду від 21.06.2023 до участі у справі залучено Державну екологічну інспекцію у Закарпатській області, м. Ужгород Закарпатської області в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача. Ухвалою суду від 02.04.2024 замінено позивача у справі Державне підприємство Хустське лісове дослідне господарство на його правонаступника Державне спеціалізоване господарське підприємство Ліси України, м. Київ в особі філії Хустське лісове дослідне господарство, м. Хуст Закарпатської області.

Ухвалою Господарського суду Закарпатської області від 07.03.2024 закрито підготовче провадження у справі №907/921/22 та призначено справу до судового розгляду по суті, судове засідання призначено на 02.04.2024. Явка уповноважених представників сторін у судове засідання визнана судом на власний розсуд.

Ухвалою суду від 02.04.2024 замінено позивача у справі Державне підприємство Хустське лісове дослідне господарство на його правонаступника Державне спеціалізоване господарське підприємство Ліси України, м. Київ в особі філії Хустське лісове дослідне господарство, м. Хуст Закарпатської області.

Позивач, відповідач та треті особи - Міжнародна благодійна організація Екологія Право Людина, Державна екологічна інспекція у Закарпатській області, Громадська організація Спільнота бьорнерів України явку уповноважених представників в судове засідання не забезпечили, причин неявки суду не повідомили.

Згідно із ч. 2 ст. 202 Господарського процесуального кодексу України, суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку.

Приписами статті 129 Конституції України до основних засад судочинства віднесено, зокрема, змагальність сторін та свобода в наданні ними суду своїх доказів і у доведеності перед судом їх переконливості.

Беручи до уваги заміну судом позивача в даній справі в порядку процесуального правонаступництва, з метою забезпечення учасникам спору реалізації їх процесуальних прав, дотримання рівності сторін та змагальності процесу, а також із огляду на графік розгляду призначених до слухань інших справ, які перебувають у провадженні судді Пригари Л.І., суд доходить висновку про відкладення судового засідання на іншу дату з урахуванням ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

З урахуванням позицій представників відповідача та третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача, Громадської організації ЧИСТО.ДЕ щодо проведення судового засідання у справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням їх власних технічних засобів, суд постановляє ухвалу про участь представників відповідача та третьої особи Громадської організації ЧИСТО.ДЕ в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду із використанням їх власних технічних засобів.

Керуючись ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, ст. 197, 216, 234 Господарського процесуального кодексу України

СУД ПОСТАНОВИВ:

1. Відкласти судове засідання на 08 травня 2024 р. на 15:30 год.

2. Судове засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Закарпатської області за адресою: м. Ужгород, вул. Коцюбинського, 2а в залі судових засідань №1 у режимі відеоконференції.

3. Проведення судового засідання в режимі відеоконференції, яке відбудеться 08.05.2024 о 15 год. 30 хв., здійснити за допомогою системи відеоконференцзв`язку "EаsyCon" (https://easycon.com.ua/).

4. Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду представникам відповідача та третьої особи ГО ЧИСТО.ДЕ необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення, а також зв`язатися з Господарським судом Закарпатської області у день призначеного судового засідання.

5. Явка уповноважених представників учасників спору у судове засідання на власний розсуд.

6. Копію ухвали надіслати учасникам спору.

7. Ухвала набирає законної сили у відповідності до ст. 235 Господарського процесуального кодексу України та не може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду на підставі ст. 255 Господарського процесуального кодексу України. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

8. Вебадреса сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України в Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, http://court.gov.ua/fair/sud5008/ або http://www.reyestr.court.gov.ua.

Суддя Пригара Л.І.

Дата ухвалення рішення02.04.2024
Оприлюднено17.04.2024
Номер документу118353408
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин про невиконання або неналежне виконання зобов’язань

Судовий реєстр по справі —907/921/22

Ухвала від 23.05.2024

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Пригара Л.І.

Ухвала від 08.05.2024

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Пригара Л.І.

Ухвала від 02.04.2024

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Пригара Л.І.

Ухвала від 02.04.2024

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Пригара Л.І.

Ухвала від 02.04.2024

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Пригара Л.І.

Ухвала від 07.03.2024

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Пригара Л.І.

Ухвала від 26.02.2024

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Пригара Л.І.

Ухвала від 24.01.2024

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Пригара Л.І.

Ухвала від 05.12.2023

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Пригара Л.І.

Ухвала від 18.10.2023

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Пригара Л.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні