Вирок
від 16.04.2024 по справі 947/25298/23
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

cправа №947/25298/23

провадження №1-кп/947/331/24

В И Р О К

І М Е Н Е М У К РА Ї Н И

16 квітня 2024 року м.Одеса

Київський районний суд міста Одеси у складі головуючого судді ОСОБА_1 , у присутності секретаря судового засідання ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду кримінальне провадження №12023160000000117 від 19.01.2023 року за обвинуваченням ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м.Одеса, громадянина України, одруженого, освіта вища, працюючого, раніше несудимого, який проживає за адресою: АДРЕСА_1 ,

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.369-2 КК України,

за участю: прокурора ОСОБА_5 , обвинуваченого ОСОБА_4 , його захисника ОСОБА_6 ,

В С Т А Н О В И В :

1. ОБВИНУВАЧЕННЯ, ЯКЕ ПРЕД`ЯВЛЕНЕ ОСОБІ.

1.1. Відповідно до обвинувального акту від 05.02.2024 року (із зміненим обвинуваченням) у кримінальному провадженню №12023160000000117 від 19.01.2023 року, ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (надалі - ОСОБА_4 ), обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій місцевого самоврядування за наступних обставин.

1.2. Відповідно до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань 06.04.2007 зареєстровано юридичну особу - Комунальну установу «Одеський історико-краєзнавчий музей» (надалі - КУ «ОІКМ»), яка згідно Статуту є об`єктом права спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, інтереси яких представляє Одеська обласна рада в межах повноважень, визначених законодавством України.

1.3. Згідно п.1.3 Статуту, контроль за забезпеченням збереження та ефективністю використання майна Установи здійснює галузеве управління культури, національностей, релігій та охорони об`єктів культурної спадщини Одеської обласної державної адміністрації - галузеве управління та управління обласної ради з майнових відносин - уповноважений орган власника.

1.4. Згідно п.1.6 Статуту, установа є юридичною особою з моменту державної реєстрації, має відокремлене майно на праві оперативного управління, укладає від свого імені угоди, які повинні бути узгоджені з галузевим Департаментом та уповноваженим органом Власника, набуває майнові та особисті немайнові права.

1.5. Згідно п.2.1 Статуту установа створена з метою сприяння збереженню і розвитку історичної і культурної спадщини, національному і громадському вихованню людей на кращих зразках надбань українського народу на підставі бюджетного фінансування.

1.6. Також, згідно наказу директора КУ «Одеський історико-краєзнавчий музей» №49-од/шт від 01.12.2020 «Про внесення змін до структури КУ «ОІКМ» до складу останнього включено філіал Музею - Меморіал героїчної оборони Одеси (411 берегова батарея).

1.7. Наказом директора КУ «ОІКМ» №6 від 06.01.2014 ОСОБА_4 переведено на посаду завідуючого Меморіалом героїчної оборони Одеси (філії КУ «ОІКМ») та згідно посадової інструкції покладено на нього обов`язки із забезпечення керівництва філією.

1.8. Згідно п.2 ч.1 ст.2 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» (надалі - Закон) благоустрій населених пунктів передбачає організацію належного утримання та раціонального використання територій, будівель, інженерних споруд та об`єктів рекреаційного, природоохоронного, оздоровчого, історико-культурного та іншого призначення.

1.9. Відповідно до ст.12 Закону суб`єктами у сфері благоустрою населених пунктів є органи державного влади та органи місцевого самоврядування. Згідно п.п. а, п.1 ч.1 ст.13 Закону до об`єктів благоустрою населених пунктів належать парки (....парки культури та відпочинку, спортивні, дитячі, історичні, національні, меморіальні та інші) зони, сади сквери та майданчики.

1.10. Частинами 1 та 4 статті 15 Закону органи державної влади та органи місцевого самоврядування можуть утворювати підприємства для утримання об`єктів благоустрою державної та комунальної власності. Власник тимчасової споруди торгівельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення, розташованої на території об`єкта благоустрою державної та комунальної власності, зобов`язаний забезпечити належне утримання прилеглої до тимчасової споруди території або може брати пайову участь в утриманні цього об`єкта благоустрою на умовах договору, укладеного із підприємством або балансоутримувачем.

1.11. Так, громадянин ОСОБА_7 є фізичною особою - підприємцем та здійснює підприємницьку діяльність в сфері роздрібної торгівлі продуктами харчування на території м.Одеси та Одеської області.

1.12. Зокрема, для надання вказаних послуг ОСОБА_7 вирішив розмістити на території Меморіалу героїчної оборони Одеси, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 об`єкти малої архітектурної форми (торгівельні павільйони), у зв`язку з чим 11.01.2023 прибув до керівництва КУ «ОІКМ», де йому повідомили, що для вирішення цього питання необхідно звернутися безпосередньо до завідувача Меморіалу героїчної оборони Одеси ОСОБА_4 .

1.13. Цієї ж дати в адміністративній будівлі вказаного Меморіалу за адресою: АДРЕСА_2 , ОСОБА_7 зустрівся з ОСОБА_4 та звернувся до нього з питанням щодо порядку розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності на території Меморіалу героїчної оборони Одеси.

1.14. У свою чергу ОСОБА_4 повідомив ОСОБА_7 , що питання з розміщення торгівельних павільйонів є складним та акцентував увагу на тому, що його вирішення в основному залежить від погодження керівництвом Управління Одеської обласної ради з майнових відносин. Одночасно ОСОБА_4 зазначив, що дізнається у керівництва цього Управління про умови укладення відповідних договорів з розміщення торгівельних павільйонів, а також вказав ОСОБА_7 про необхідність підготовки останнім проекту об`єкту малої архітектурної форми.

1.15. Під час наступної зустрічі 14.01.2023 в адміністративній будівлі Меморіалу героїчної оборони Одеси за адресою: АДРЕСА_2 , ОСОБА_7 надав підготовлений ним проект об`єктів малої архітектурної форми ОСОБА_4 .

1.16. У цей же час у ОСОБА_4 , який розуміючи, що він буде займатися питанням щодо подальшого погодження договорів з розміщення об`єктів малих архітектурних форм у структурному підрозділі Одеської обласної ради до компетенції якого це відноситься, виник злочинний умисел, направлений на одержання від ОСОБА_7 неправомірної вигоди за здійснення впливу на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій місцевого самоврядування, а саме начальника Управління Одеської обласної ради з майнових відносин ОСОБА_8 щодо погодження договору пайової участі в утриманні об`єкту благоустрою.

1.17. Згідно примітки до ст.369-2 КК України, особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, є особи, визначені у пункті 1, підпункті «а» пункту 2 частини першої статті 3 Закону України «Про запобігання корупції», а також службові особи, визначені у частині четвертій статті 18 цього Кодексу.

1.18. Відповідно до підпункту «в» пункту 1 частини 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції», посадові особи місцевого самоврядування відносяться до категорії осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

1.19. Згідно п.14 Положення про управління обласної ради з майнових відносин, яке затверджено рішенням Одеської обласної ради №118-VII від 26.05.2016, працівники Управління є посадовими особами місцевого самоврядування.

1.20. Управління обласної ради з майнових відносин відповідно до покладених на нього завдань, серед інших, відповідно до п.5.2 здійснює аналіз та контроль за ефективністю використання та забезпечення збереження закріпленого за обласними комунальними підприємствами, установами, закладами та організаціями майна.

1.21. Так, 14.01.2023 знаходячись в адміністративній будівлі Меморіалу героїчної оборони Одеси ОСОБА_4 діючи умисно, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, з корисливих мотивів, з метою незаконного збагачення, повідомив ОСОБА_7 , що може посприяти в безперешкодному прийнятті начальником Управління обласної ради з майнових відносин позитивного рішення щодо погодження договорів пайової участі в утриманні об`єкта благоустрою, зазначивши про необхідність надання йому за це грошових коштів в сумі від 1000 до 3000 доларів США за розміщення однієї тимчасової споруди, в залежності від місця її знаходження на території Меморіалу, частину яких також необхідно надати керівництву обласної ради з майнових відносин.

1.22. Одночасно, ОСОБА_4 повідомив ОСОБА_7 , що за наданим останнім проектом об`єктів малої архітектурної форми буде повторно погоджувати питання його розташування з начальником Управління обласної ради з майнових відносин.

1.23. У подальшому, під час телефонної розмови ОСОБА_4 повідомив ОСОБА_7 , що питання з розміщення двох торгівельних павільйонів та майданчика між ними буде вирішено позитивно та вказав останньому прибути на територію Меморіалу героїчної оборони Одеси для визначення місця розташування об`єктів малої архітектурної форми.

1.24. У свою чергу ОСОБА_7 на вказану пропозицію ОСОБА_4 погодився.

1.25. Так, у ході подальших неодноразових зустрічей між ОСОБА_4 та ОСОБА_7 на території Меморіалу героїчної оборони Одеси, останні обговорювали питання щодо визначення бажаних місць для розташування об`єктів малих архітектурних форм на території цього Меморіалу та оглядали їх.

1.26. При цьому, ОСОБА_4 звертав увагу ОСОБА_7 на наявні в нього дружні стосунки з начальником Управління Одеської обласної ради з майнових відносин, а також згадував про попередню домовленість щодо передачі грошових коштів за погодження договорів з розташування торгівельних павільйонів та майданчика між ними.

1.27. Надалі, 20.04.2023 ОСОБА_7 прибув до адміністративної будівлі Меморіалу героїчної оборони Одеси, де згідно вказівки ОСОБА_4 підписав від себе, як Замовника три договори пайової участі в утриманні об`єкту благоустрою для можливості здійснення господарської діяльності та розміщення на території Меморіалу тимчасової споруди площею 16 кв.м, тимчасової споруди площею 20 кв.м, майданчика площею 35 кв.м та віддав їх ОСОБА_4 для подальшого підписання та погодження.

1.28. Після цього, під час чергової зустрічі 30.04.2023 на території зазначеного Меморіалу ОСОБА_4 зазначив ОСОБА_7 , що директором КУ «ОІКМ» підписано зазначені три договори як Виконавцем та погоджені Департаментом культури, національностей, релігій, та охорони об`єктів культурної спадщини Одеської обласної державної адміністрації, а також повідомив про необхідність надання йому 5000 доларів США за остаточне вирішення ним питання з начальником Управління Одеської обласної ради з майнових відносин щодо прийняття рішення про погодження договорів пайової участі в утриманні об`єкту благоустрою.

1.29. Так, попередньо домовившись про зустріч, 05.05.2023 близько 15:00 ОСОБА_4 , знаходячись на території Меморіалу героїчної оборони Одеси за адресою: АДРЕСА_2 , діючи умисно, з корисливих мотивів одержав для себе від ОСОБА_7 першу частину раніше обумовленої неправомірної вигоди в розмірі 2500 доларів США, що відповідно до курсу НБУ складає 91421,50 гривень за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій місцевого самоврядування, а саме начальником Управління Одеської обласної ради з майнових відносин про погодження договорів пайової участі в утриманні об`єкту благоустрою.

1.30. Також, за їх взаємною домовленістю друга частина грошових коштів підлягала передачі ОСОБА_4 після отримання ним погоджених договорів.

Так, після погодження начальником Управління обласної ради з майнових відносин ОСОБА_8 трьох договорів пайової участі в утриманні об`єкту благоустрою, ОСОБА_4 , продовжуючи свою злочинну діяльність, діючи з єдиним умислом, 12.05.2023 о 12.20, знаходячись в службовому кабінеті адміністративної будівлі Меморіалу героїчної оборони Одеси за адресою: АДРЕСА_2 , надав вказані три договори в одному примірнику кожен ОСОБА_7 та одержав від останнього другу частину раніше обумовленої неправомірної вигоди в розмірі 2500 доларів США, що відповідно до курсу НБУ складає 91421, 50 гривень.

1.31. Отже, у період з 05.05.2023 по 12.05.2023 ОСОБА_4 одержав від ОСОБА_7 неправомірну вигоду в загальній сумі 5 000 доларів США, що відповідно курсу НБУ складає 182843 грн, для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій місцевого самоврядування.

1.32. Отже, ОСОБА_4 обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.369-2 КК України, яке кваліфікується як одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій місцевого самоврядування.

1.33. Обставин, які відповідно до ст.66 КК України пом`якшують, та обставини, які відповідно до ст.67 КК України, обтяжують покарання ОСОБА_4 стороною обвинувачення не встановлені.

1.34. Загальні витрати на залучення експертів, у зв`язку з проведенням судових експертиз у кримінальному провадженні складають 25331,88 грн, а саме: на залучення експертів Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз за проведення судової технічної експертизи документів розмір витрат складає 17206,56 грн; на залучення експертів Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз за проведення судової експертизи спеціальних хімічних речовин розмір витрат складає 8125,32 грн.

2. ПОЗИЦІЯ СТОРІН КРИМІНАЛЬНОГО ПРОВАДЖЕННЯ.

2.1. Під час судового розгляду, прокурор підтримала пред`явлене ОСОБА_4 обвинувачення у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.369-2 КК України.

2.2. На стадії судових дебатів прокурор зокрема зазначила, що вина ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.269-2 КК України під час судового розгляду доведена повністю та підтверджується як показаннями самого обвинуваченого, показаннями свідків ОСОБА_7 , ОСОБА_9 , ОСОБА_8 , так і письмовими, аудіо та відео доказами, зокрема: заявою про вчинення кримінального правопорушення; протоколом обшуку від 12.05.2023; протоколом освідування від 12.05.2023; протоколом огляду речей і документів від 13.05.2023; договорами щодо пайової участі в утриманні об`єкта благоустрою; статутом КУ «ОІКМ»; посадовою інструкцією ОСОБА_4 ; положенням про управління обласної ради з майнових відносин; протоколами негласних слідчих (розшукових) дій; висновком експерта №23-3447; висновком експерта №23-3448; наказами та розпорядженнями, а також іншими матеріалами кримінального провадження, які були досліджені під час судового розгляду.

2.3. Вказувала, що до обставин, які пом`якшують покарання ОСОБА_4 відповідно до ст.66 КК України, слід віднести щире каяття, позитивна характеристика, а обставини, які обтяжують покарання обвинуваченого відповідно до ст.67 КК України, не встановлені.

2.4. Просила визнати ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.369-2 КК України за кваліфікуючими ознаками одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій місцевого самоврядування та призначити покарання у виді штрафу у сумі 3000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 51 000 грн.

2.5. Стягнути з обвинуваченого суму процесуальних витрат, долю речових доказів вирішити відповідно до ст.100 КПК України та повернути заставодавцю заставу у сумі 187880,00 грн.

2.6. Обвинувачений ОСОБА_4 під час судового розгляду, пояснив, що обвинувачення йому зрозуміле. Свою вину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.369-2 КК України спочатку не визнавав, проте в подальшому визнав повністю та погодився показання давати.

2.7. На стадії судових дебатів просив повернути заставу.

2.8. Під час судових дебатів, захисник зокрема зазначив, що обвинувачений ОСОБА_4 у повному обсязі визнав свою провину у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.369-2 КК України. Крім цього, у ході допиту обвинувачений ОСОБА_4 надав показання, які підтверджують обставини вчинення ним злочину.

2.9. При призначенні покарання обвинуваченому просив суд врахувати, що кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст.369-2 КК У країни, відноситься до категорії нетяжких злочинів, а також особу обвинуваченого, який раніше до кримінальної та адміністративної відповідальності не притягався, за місцем мешкання та місцем роботи характеризується позитивно, працює, пенсіонер, на обліку у лікаря-нарколога та у лікаря психіатра не перебуває.

2.10. Звертав увагу, що орган пробації вважає, що виправлення ОСОБА_4 без позбавлення або обмеження волі на певний строк можливе та не становить високої небезпеки для суспільства.

2.11. Вважав, що до обставин, які пом`якшують покарання обвинуваченого ОСОБА_4 , відповідно до ст.66 КК України, необхідно віднести щире каяття обвинуваченого, а обставини, що обтяжують покарання обвинуваченого ОСОБА_4 , відповідно до ст.67 КК України, обвинувальним актом не встановлені. Кримінальним правопорушенням матеріальної шкоди не завдано.

2.12. Просив суд: 1) призначити ОСОБА_4 покарання у вигляді штрафу в межах санкції ч.2 ст.369-2 КК України; 2) суму застави як запобіжного заходу ОСОБА_4 в розмірі 187 880 грн.повернути заставодавцю ОСОБА_10 ; скасувати арешт майна, накладений ухвалою слідчого судді Київського районного суду м.Одеси ОСОБА_11 від 17.05.2023 з грошових коштів та речей належних ОСОБА_4 та вилучених у ході проведення 12.05.2023 обшуку, а саме: 3 купюри номіналом 10 євро кожна; 1 купюра номіналом 20 євро; 5 купюр номіналом 50 євро кожна; 1 купюра номіналом 100 євро; 3 купюри номіналом 50 доларів США кожна; 1 купюра номіналом 1000 гривень; 38 купюр номіналом 500 гривень кожна; 19 купюр номіналом 100 доларів США за номерами: КВ93573422І; НК17326820В; КВ22363223І; НВ30284359J; FB09307134D; DE06255452A; AL25316329В; AG92074375А; КВ50151144Q; КВ82896021К; HL16157071Е; НВ23159929F; DB51061193А; НВ51535677J; KJ45587901А; НВ72589056І; НК94524483С; мобільний телефон марки Самсунг Гелексі A41, імеі1: НОМЕР_1 , імеі2: НОМЕР_2 , сім карта НОМЕР_3 ; сім карта НОМЕР_4 ; відеореєстратор Network VIDEORECORDER №3K0746APAZ6C8CO; 3) грошові кошти: 19 купюр номіналом 100 Доларів США за номерами: КВ93573422І; НК17326820В; КВ22363223І; НВ30284359J; FB09307134D; DE06255452A; AL25316329В; AG92074375А; КВ50151144Q; КВ82896021К; HL16157071Е; НВ23159929F; DB51061193A; HB51535677J; KJ45587901A; HB72589056I; HK94524483С; речові докази: 3 купюри номіналом 10 євро кожна; 1 купюра номіналом 20 євро; 5 купюр номіналом 50 євро кожна; 1 купюра номіналом 100 євро; 3 купюри номіналом 50 доларів США кожна; 1 купюра номіналом 1000 гривень; 38 купюр номіналом 500 гривень кожна; мобільний телефон марки Самсунг Телексі А41, імеі1: НОМЕР_1 , імеі2: НОМЕР_2 , сім карта НОМЕР_3 , сім карта НОМЕР_4 ; відеореєстратор Network VIDEORECORDER №3K0746APAZ6C8CO - повернути ОСОБА_4 .

2.13. Під час останнього слова, обинувачений зокрема зазначив, що вину у повному обсязі визнав, щиро каявся. Просив врахувати, що до кримінальної відповідальності раніше не притягався, працює, має позитивні характеристики, родину. Просив призначити штраф, повернути гроші та заставу.

3. ФОРМУЛЮВАННЯ ОБВИНУВАЧЕННЯ, ВИЗНАНОГО СУДОМ ДОВЕДЕНИМ ТА СТАТТІ (ЧАСТИНИ СТАТТІ) ЗАКОНУ УКРАЇНИ ПРО КРИМІНАЛЬНУ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ, ЩО ПЕРЕДБАЧАЄ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА КРИМІНАЛЬНЕ ПРАВОПОРУШЕННЯ, ВИННИМ У ВЧИНЕННІ ЯКОГО ВИЗНАЄТЬСЯ ОБВИНУВАЧЕНИЙ.

З наданих сторонами кримінального провадження доказів, суд визнає, що під час судового розгляду було доведено, що:

3.1. Відповідно до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань 06.04.2007 зареєстровано юридичну особу - Комунальну установу «Одеський історико-краєзнавчий музей», яка згідно Статуту є об`єктом права спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, інтереси яких представляє Одеська обласна рада в межах повноважень, визначених законодавством України.

3.2. Згідно п.1.3 Статуту, контроль за забезпеченням збереження та ефективністю використання майна Установи здійснює галузевий Департамент (Департамент культури, національностей, релігій та охорони об`єктів культурної спадщини Одеської обласної державної адміністрації) та управління обласної ради з майнових відносин (далі - уповноважений орган Власника).

3.3. Відповідно до п.1.6 Статуту, установа є юридичною особою з моменту державної реєстрації, має відокремлене майно на праві оперативного управління, укладає від свого імені угоди, які повинні бути узгоджені з галузевим Департаментом та уповноваженим органом Власника, набуває майнові та особисті немайнові права.

3.4. Згідно п.2.1 Статуту установа створена з метою сприяння збереженню і розвитку історичної і культурної спадщини, національному і громадському вихованню людей на кращих зразках надбань українського народу на підставі бюджетного фінансування.

3.5. Відповідно до наказу директора КУ «Одеський історико-краєзнавчий музей» №49-од/шт від 01.12.2020 «Про внесення змін до структури КУ «ОІКМ» до складу музею входить філіал музею - Меморіал героїчної оборони Одеси (411 берегова батарея).

3.6. Наказом директора КУ «ОІКМ» №6 від 06.01.2014 ОСОБА_4 переведено на посаду завідуючого Меморіалом героїчної оборони Одеси (філії КУ «ОІКМ») та згідно посадової інструкції покладено на нього обов`язки із забезпечення керівництва філією музею.

3.7. ОСОБА_7 є фізичною особою - підприємцем та здійснює підприємницьку діяльність в сфері роздрібної торгівлі продуктами та громадського харчування.

3.8. Для надання вказаних послуг, ОСОБА_7 вирішив розмістити на території Меморіалу героїчної оборони Одеси, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 об`єкти малої архітектурної форми (торгівельні павільйони), у зв`язку з чим, на початку січня 2023 року (точну дату та час під час судового розгляду не встановлено), прибув до керівництва КУ «ОІКМ», де йому повідомили, що для вирішення цього питання необхідно звернутися безпосередньо до завідувача Меморіалу героїчної оборони Одеси ОСОБА_4 .

3.9. Після цього, на початку січня 2023 року (точну дату та час під час судового розгляду не встановлено), в адміністративній будівлі Меморіалу героїчної оборони Одеси за адресою: АДРЕСА_2 , ОСОБА_7 зустрівся з ОСОБА_4 та звернувся до нього з питанням щодо порядку розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності на території Меморіалу героїчної оборони Одеси.

3.10. Під час цієї зустрічі, ОСОБА_4 повідомив ОСОБА_7 , що питання з розміщення торгівельних павільйонів є складним та акцентував увагу на тому, що його вирішення в основному залежить від погодження керівництвом Управління Одеської обласної ради з майнових відносин.

3.11. Одночасно ОСОБА_4 зазначив, що дізнається у керівництва цього Управління про умови укладення відповідних договорів з розміщення торгівельних павільйонів, а також вказав ОСОБА_7 про необхідність підготовки останнім проекту об`єкту малої архітектурної форми.

3.12. Під час наступної зустрічі у січні 2023 року (точну дату та час під час судового розгляду не встановлено), в адміністративній будівлі Меморіалу героїчної оборони Одеси за адресою: АДРЕСА_2 , ОСОБА_7 надав підготовлений ним проект об`єктів малої архітектурної форми ОСОБА_4 .

3.13. У цей же час у ОСОБА_4 , який розуміючи, що він буде займатися питанням щодо подальшого погодження договорів з розміщення об`єктів малих архітектурних форм у структурному підрозділі Одеської обласної ради до компетенції якого це відноситься, виник злочинний умисел, направлений на одержання від ОСОБА_7 неправомірної вигоди за здійснення впливу на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій місцевого самоврядування, а саме начальника Управління Одеської обласної ради з майнових відносин ОСОБА_8 щодо погодження договору пайової участі в утриманні об`єкту благоустрою.

3.14. Згідно з п.14 Положення про управління обласної ради з майнових відносин, яке затверджено рішенням Одеської обласної ради №118-VII від 26.05.2016, працівники Управління є посадовими особами місцевого самоврядування.

3.15. Знаходячись у січні 2023 року (точну дату та час під час судового розгляду не встановлено) в адміністративній будівлі Меморіалу героїчної оборони Одеси ОСОБА_4 діючи умисно, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, з корисливих мотивів, з метою незаконного збагачення, повідомив ОСОБА_7 , що може посприяти в безперешкодному прийнятті начальником Управління обласної ради з майнових відносин позитивного рішення щодо погодження договорів пайової участі в утриманні об`єкта благоустрою, зазначивши про необхідність надання йому за це грошових коштів в сумі від 1000 до 3000 доларів США за розміщення однієї тимчасової споруди, в залежності від місця її знаходження на території Меморіалу, частину яких також необхідно надати керівництву обласної ради з майнових відносин.

3.16. Одночасно, ОСОБА_4 повідомив ОСОБА_7 , що за наданим останнім проектом об`єктів малої архітектурної форми буде повторно погоджувати питання його розташування з начальником Управління обласної ради з майнових відносин.

3.17. У подальшому, під час телефонної розмови ОСОБА_4 повідомив ОСОБА_7 , що питання з розміщення двох торгівельних павільйонів та майданчика між ними буде вирішено позитивно та вказав останньому прибути на територію Меморіалу героїчної оборони Одеси для визначення місця розташування об`єктів малої архітектурної форми. ОСОБА_7 , у свою чергу, на вказану пропозицію ОСОБА_4 погодився.

3.18. В ході подальших неодноразових зустрічей між ОСОБА_4 та ОСОБА_7 на території Меморіалу героїчної оборони Одеси, останні обговорювали питання щодо визначення бажаних місць для розташування об`єктів малих архітектурних форм на території цього Меморіалу та оглядали їх.

3.19. При цьому, ОСОБА_4 звертав увагу ОСОБА_7 на наявні у нього дружні стосунки з начальником Управління Одеської обласної ради з майнових відносин, а також згадував про попередню домовленість щодо передачі грошових коштів за погодження договорів з розташування торгівельних павільйонів та майданчика між ними.

3.20. 20.04.2023 ОСОБА_7 прибув до адміністративної будівлі Меморіалу героїчної оборони Одеси, де згідно вказівки ОСОБА_4 підписав від себе, як Замовника три договори пайової участі в утриманні об`єкту благоустрою для можливості здійснення господарської діяльності та розміщення на території Меморіалу тимчасової споруди площею 16 кв.м, тимчасової споруди площею 20 кв.м, майданчика площею 35 кв.м та віддав їх ОСОБА_4 для подальшого підписання та погодження.

3.21. Після цього, під час чергової зустрічі, 30.04.2023 року, на території Меморіалу героїчної оборони Одеси, ОСОБА_4 повідомив ОСОБА_7 , що директором КУ «ОІКМ» підписано зазначені три договори, як Виконавцем, та погоджені Департаментом культури, національностей, релігій, та охорони об`єктів культурної спадщини Одеської обласної державної адміністрації, а також повідомив про необхідність надання йому 5000 доларів США за остаточне вирішення ним питання з начальником Управління Одеської обласної ради з майнових відносин щодо прийняття рішення про погодження договорів пайової участі в утриманні об`єкту благоустрою.

3.22. В подальшому, попередньо домовившись про зустріч, 05.05.2023 року близько 15 год. 00 хв., ОСОБА_4 , знаходячись на території Меморіалу героїчної оборони Одеси за адресою: АДРЕСА_2 , діючи умисно, з корисливих мотивів одержав для себе від ОСОБА_7 першу частину раніше обумовленої неправомірної вигоди у розмірі 2500 (дві тисячі п`ятсот) доларів США, що відповідно до курсу НБУ складає 91421,50 гривень за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій місцевого самоврядування, а саме начальником Управління Одеської обласної ради з майнових відносин про погодження договорів пайової участі в утриманні об`єкту благоустрою.

3.23. Другу частину грошових коштів у розмірі у розмірі 2500 (дві тисячі п`ятсот) доларів США, ОСОБА_7 за взаємною домовленістю із ОСОБА_4 , повинен був передати після отримання ним погоджених договорів.

3.24. Після погодження начальником Управління обласної ради з майнових відносин ОСОБА_8 трьох договорів пайової участі в утриманні об`єкту благоустрою, ОСОБА_4 , продовжуючи свою злочинну діяльність, діючи з єдиним умислом, 12.05.2023 о 12 год. 20 хв., знаходячись в службовому кабінеті адміністративної будівлі Меморіалу героїчної оборони Одеси за адресою: АДРЕСА_2 , надав вказані три договори в одному примірнику кожен ОСОБА_7 та одержав від останнього другу частину раніше обумовленої неправомірної вигоди у розмірі 2500 (дві тисячі п`ятсот) доларів США, що відповідно до курсу НБУ складає 91421,50 гривень.

3.25. Отже, у період з 05.05.2023 року по 12.05.2023 року ОСОБА_4 одержав від ОСОБА_7 неправомірну вигоду в загальній сумі 5000 (п`ять тисяч) доларів США, що відповідно курсу НБУ складає 182843 грн, для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій місцевого самоврядування.

3.26. Відповідно до ст.23 КК України, виною є психічне ставлення особи до вчинюваної дії чи бездіяльності, передбаченої цим Кодексом, та її наслідків, виражене у формі умислу або необережності.

3.27. Згідно з ч.2 ст.24 КК України, прямим є умисел, якщо особа усвідомлювала суспільно небезпечний характер свого діяння (дії або бездіяльності), передбачала його суспільно небезпечні наслідки і бажала їх настання.

3.28. Відповідно до ч.2 ст.369-2 КК України, кримінальна відповідальність настає за прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, або пропозиція чи обіцянка здійснити вплив за надання такої вигоди.

3.29. Згідно з приміткою до ст.369-2 КК України, особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, є особи, визначені у пункті 1, підпункті «а» пункту 2 частини першої статті 3 Закону України «Про запобігання корупції», а також службові особи, визначені у частині четвертій статті 18 цього Кодексу.

3.30. Відповідно до примітки ст.364-1 КК України, зокрема у 369-2 цього Кодексу під неправомірною вигодою слід розуміти грошові кошти або інше майно, переваги, пільги, послуги, нематеріальні активи, будь-які інші вигоди нематеріального чи негрошового характеру, які пропонують, обіцяють, надають або одержують без законних на те підстав.

3.31. Згідно з пп. в) п.1 ч.1 ст.3 Закону України «Про запобігання корупції», особами, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, зокерма є державні службовці, посадові особи місцевого самоврядування.

3.32. Таким чином, суд робить висновок, що вина ОСОБА_4 доведена поза розумним сумнівом та його дії кваліфіковано правильно, оскільки він діючи умисно вчинив одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій місцевого самоврядування, тобто вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст.369-2 КК України.

4. ДОКАЗИ НА ПІДТВЕРДЖЕННЯ ВСТАНОВЛЕНИХ СУДОМ ОБСТАВИН.

Суд вважає, що сформульоване обвинувачення, визнане судом доведеним, та встановлені судом обставини, підтверджуються безпосередньо дослідженими під час судового розгляду доказами, які були оцінені ним з точку зору належності, допустимості та достовірності, а сукупність зібраних доказів з точки зору їх достатності та взаємозв`язку, в наступному порядку:

4.1. Відповідно до заяви ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 (надалі - ОСОБА_7 ), на адресу начальника СУ ГУНП в Одеській області від 19.01.2023 року, ОСОБА_7 просить прийняти заходи кримінально правового характеру до службових осіб органів місцевого самоврядування Одеської області, які вимагають у нього, суб`єкта підприємницької діяльності для себе та третіх осіб неправомірну вигоду, за вчинення в його інтересах дій з використанням наданих їм влади чи службового становища, а саме за видачу дозвільної документації, для ведення ним господарської діяльності.

4.2. Згідно з письмовою згодою від 19.01.2023 року, ОСОБА_7 погодився на залучення його до конфіденційного співробітництва та проведення інших негласних (слідчих) дій за його участі та відносно нього в рамках кримінального провадження №12023160000000117 від 19.01.2023.

4.3. Відповідно до постанови слідчого СУ ГУНП в Одеській області від 19.01.2023 року, у кримінальному провадження №12023160000000117 від 19.01.2023, ОСОБА_7 був залучений до конфіденційного співробітництва та проведення інших негласних (слідчих) дій.

4.4. Згідно з випискою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань від 14.05.2018, ОСОБА_7 зареєстрований фізичною особою - підприємцем.

4.5. Відповідно до протоколу обшуку від 12.05.2023 року, проведеного в адміністративній будівлі у кабінеті завідуючого Меморіалу героїчної оборони Одеси ОСОБА_4 , за адресою: АДРЕСА_2 , були вилучені:

4.5.1. 25 купюр номіналом 100 доларів США, а саме: АВ91838574L, AB02675137T, KB93573422I, KB51466494F, KL90317157D, BB23969528B, HB 73137523 Q, KB91520988N, HB85203238F, KK23865938A, KD79414355A, HK17326819B, KB62799093K, HK45268538D, HB75382364R, KK23865935A, HB82674574Q, M/F 47897164B, LK02902523A, PF60343620J, HK17326820B, KG04903134B, AB90921972Q, AB95985008T, HK57686502C;

4.5.2. 31 купюра номіналом 100 доларів США, а саме: KO71046306A, HL16707500*, KB22363223I, HB30284359J, FB09307134D, LE47755632B, DF02343447B, KL69017218B, HG79932275A, AB76827063M, HB08444069I, KB39470254B, HB73221428I, HE45750602D, HL78009327F, HL78009364F, HK17326823B, HK17326821B, DE06255452A, AL25316329B, AG92074375A, KB50151144Q, KB82896021K, FK26762857A, HL16157071E, HB23159920F, DB51061193AI, HB51535677J, KJ45527901A, HB72589056I, HK94524483C;

4.5.3. 3 купюри номіналом 10 євро, 1 купюра номіналом 20 євро, 5 купюр номіналом 50 євро, 1 купюра номіналом 100 євро, 3 купюри номіналом 50 доларів США, 1 купюра номіналом 1000 гривень, 38 купюр номіналом 500 гривень;

4.5.4. три договори між КУ «ОІКМ» та ФОП ОСОБА_38 на участь в утриманні об`єктів благоустрою на території Меморіалу, а саме 3 об`єктів по 4 аркуша кожен. Договори мають підписи ОСОБА_12 , ОСОБА_48 та погоджені нач.управління ОСОБА_13 та нач.Департам.культури ОСОБА_14 без дати погодження;

4.5.5. мобільний телефон марки «Самсунг Гелаксі А41», сім-картки НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , імей: НОМЕР_1 , імей2: НОМЕР_5 ;

4.5.6. картки: ОСОБА_44 НОМЕР_12 , ОСОБА_45 НОМЕР_13, ОСОБА_46 НОМЕР_14, ОСОБА_47 НОМЕР_15;

4.5.7. відеореєстратор NETWORK VIDEORECORDER, с/н НОМЕР_7 ;

4.5.8. договори участі з іншими із додатками на 22 аркушах.

4.6. Відповідно до ухвали слідчого судді Київського районного суду міста Одеси від 16.05.2023 року по справі №947/14965/23 (провадження №1-кс/947/6040/23), було надано дозвіл на проведений обшук слідчим групи слідчих в кримінальному провадженні №12023160000000117 від 19.01.2023 року в приміщенні кабінету завідувача Меморіалом героїчної оборони Одеси КУ «Одеський історико-краєзнавчий музей» ОСОБА_4 , розташованого в адміністративної будівлі Меморіалу за адресою: АДРЕСА_2 .

4.7. Згідно постанови прокурора від 10.05.2023 року у кримінальному провадження №12023160000000117 від 19.01.2023 року, було постановлено провести освідування ОСОБА_4 .

4.8. Відповідно до протоколу освідування від 12.05.2023 року, у приміщенні адміністративної будівлі Меморіалу героїчної оборони Одеси, за адресою: АДРЕСА_2 , було проведено освідування ОСОБА_4 , під час якого на внутрішній стороні долонь правої та лівої руки ОСОБА_4 виявлено світіння фарби світлого кольору. Далі з долоней та пальців правої та лівої рук ОСОБА_4 зроблені змиви.

4.9. Відповідно до протоколу затримання особи від 12.05.2023 року у кримінальному провадженні №12023160000000117 від 19.01.2023 р., ОСОБА_4 був фактично затриманий 12.05.2023 року о 15 год. 31 хв. за підозрою у вченні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України.

4.10. Згідно з постановою слідчого від 13.05.2023 року у кримінальному провадженні №12023160000000117 від 19.01.2023, було змінено правову кваліфікацію кримінального правопорушення з ч.3 ст.368 КК України на ч.3 ст.369-2 КК України.

4.11. Згідно заяви ОСОБА_7 від 12.05.2023 на адресу слідчого, ОСОБА_7 добровільно видає слідчому договори щодо пайової участі в утриманні об`єктів благоустрою, отримані 12.05.2023 року від ОСОБА_4 , які укладені між ФОП ОСОБА_7 та КУ «Одеський історико - краєзнавчий музей» щодо тимчасової споруди, площею 16 кв.м., тимчасової споруди, площею 20 кв.м., майданчика, площею 35 кв.м.

4.12. Відповідно до протоколу огляду речей і документів від 13.05.2023 року, об`єктом огляду є видані ОСОБА_7 документи, які він отримав у кабінеті ОСОБА_4 - завідуючого Меморіалом за адресою: АДРЕСА_2 - три договори між КУ «ОІКМ» та ним. Договори мають реквізити: «ПОГОДЖЕНО» від двох осіб: Начальник управління обласної ради з майнових відносин ОСОБА_15 та Директор Департаменту культури, національностей, релігій та охорони об`єктів культурної спадщини Одеської обласної державної адміністрації - ОСОБА_16 . Наявні підписи зазначених двох керівників та гербові печатки установ на їх підписах. Договори не мають дати укладення, вона не зазначена. Предметом вказаних договорів є зобов`язання замовника оплатити пайову участь в утриманні частини об`єкта благоустрою, зазначено в першому договорі: - тимчасова споруда, площею 16, в другому договорі - тимчасова споруда, площею 20, в третьому договорі - майданчик, площею 35. Строк дії договору - 31.12.2023. У розділі «Реквізити сторін» вказаних договорів зазначено: Виконавець: Комунальною установою «Одеський краєзнавчий музей» В.О. директора - ОСОБА_18 - підпис, та печатка КУ, та Замовник: ФОП ОСОБА_7 , підпис особи. За результатами огляду документів, зроблені їх копії - всього на 12 арк.

У п.1.1. копій вказаних договорів, крім описаного у протоколі огляду також зазначено, що метою є належне утримання території Меморіалу героїчної оборони Одеси (411-ї берегової батареї).

4.13. Згідно розписки ОСОБА_7 від 23.06.2023 на адресу слідчого, ним отримані оригінали договорів щодо пайової участі в утриманні об`єкта благоустрою, укладені між ним та КУ «Одеський історико - краєзнавчий музей».

4.14. Відповідно до протоколу огляду речей і документів від 13.05.2023 року, об`єктом огляду є вилучені 12.05.2023 під час обшуку робочого кабінету завідуючого Меморіалом героїчної оборони Одеси - ОСОБА_4 за адресою: АДРЕСА_2 , три оригінальні примірники договорів щодо пайової участі в утриманні об`єкта благоустрою, які укладені між Комунальною установою «Одеський краєзнавчий музей», в особі виконуючої обов`язки ОСОБА_19 , та ФОП ОСОБА_7 , кожен примірник на 4 аркушах.

Вказані договори, за формою та текстом повністю відповідають копіям договорів раніше виданих ОСОБА_7 слідчому та описані у п.4.12. цього вироку.

4.15. Відповідно до ухвали слідчого судді Київського районного суду міста Одеси від 17.05.2023 року по справі №947/14965/23 (провадження №1-кс/947/6041/23) у кримінальному провадженні №12023160000000117 від 19.01.2023 року, було накладено арешт на:

4.15.1. грошові кошти, а саме 25 купюр номіналом 100 доларів США, серії та номер: HK 17326819 B, KL 90317157 D, KB 51466494 F, BB 23969528 B, AB 90921972 Q, HB 73137523 Q, KB 91520988 N, KG 04903134 B, HB 82674574 Q, KK 23865935 A, AB 02675137 T, HB 75382364 R, HK 57686502 C, HK 45268538 D, L K 23865938 A, HB 85203238 F, KB 62799093 K, KD 79414355 A, AB 91838574 L, AB 95985008 I, KB 93573422 I, MF 47897164 B, LK 02902523 A, PF 60343620 J, HK 17326820 B;

4.15.2. грошові кошти в сумі 3100 доларів США, а саме 31 купюра номіналом 100 доларів США, серії та номер: HB 73221428 I, HE 45750602 D, HL 78009327 F, HL 78009364 F, HG 79932275 A, LE 47755632 B, HL 16707500*, KD 71046306 A, KL 69017218 B, HB 72589056 I, HK 94524483 C, KJ 45587901 A, FK 26762857 A, DF 02343447 B, KB 22363223 I, HB 30284359 J, FB 09307134 D, HK 17326823 B, HK 17326821 B, DE 06255452 A, AL 25316329 B, AG 92074375 A, KB 50151144 Q, KB 82896021 K, HL 16157071 E, HB 23159920 F, DB 51061193 A, HB 515 35677 J, KB 39470254 B, HB 08444069 I, AB 76827063 M;

4.15.3. грошові кошти, а саме: 3 купюри номіналом 10 євро; 1 купюра номіналом 20 євро, 5 купюр номіналом 50 євро, 1 купюра номіналом 100 євро, 3 купюри номіналом 50 доларів США, 1 купюра номіналом 1000 гривень, 38 купюр номіналом 500 гривень;

4.15.4. три договори щодо пайової участі у утриманні об`єктів благоустрою між КУ «Одеський історико-краєзнавчий музей» та ФОП ОСОБА_20 , підписані сторонами та погодженні на 4 аркушах кожен;

4.15.5. мобільний телефон марки Самсунг Гелаксі А41, який належить ОСОБА_4 імеі1: НОМЕР_1 , імеі2: НОМЕР_2 , із двома сім-картками із номерами: НОМЕР_3 , НОМЕР_4 ;

4.15.6. відеореєстратор NETWORK VIDEORECORDER, с/н НОМЕР_8 ;

4.15.7. змиви з правої та лівої руки ОСОБА_4 .

4.16. Відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань станом на 08.08.2023 року, Комунальна установа «Одеський історико - краєзнавчий музей», скорочена назва - КУ «ОІКМ» (код ЄДРПОУ 02223773) є комунальною установою, заснованою Одеською обласною державною адміністрацією. Керівником установи є ОСОБА_9 .

4.17. Відповідно до статуту КУ «ОІКМ», затвердженого розпорядженням Одеської обласної ради від 24.07.2019 року за №939/20119-ОР, постійний контроль за виконанням статутних завдань Установи здійснює Департамент культури, національностей, релігій та охорони об`єктів культурної спадщини Одеської обласної державної адміністрації (надалі - галузевий Департамент). Галузевий Департамент є відповідальним за належне виконання функцій контролю щодо діяльності Установи (п.1.2. статуту); Контроль за забезпеченням збереження та ефективністю використання майна Установи здійснює галузевий Департамент та управління обласної ради з майнових відносин (далі - уповноважений орган Власника) (п.1.3. статуту); Установа є юридичною особою з моменту державної реєстрації, має відокремлене майно на праві оперативного управління, укладає від свого імені угоди, які повинні бути узгоджені з галузевим Департаментом та уповноваженим органом Власника, набуває майнові та особисті немайнові права, може бути позивачем та відповідачем у судах (п.1.6. статут); Установа створена з метою сприяння збереженню і розвитку історичної і культурної спадщини, національному і громадському вихованню людей на кращих зразках надбань українського народу на підставі бюджетного фінансування (п.2.1. статуту); Керівник в межах узгоджених з галузевим Департаментом планових завдань та кошторисів самостійно вирішує питання господарської та фінансової діяльності Установи за винятком тих питань, що віднесені законодавством України та цим Статутом до компетенції галузевого Департаменту, Власника чи уповноваженого ним органу або потребують відповідного узгодження (пункт 4.7.). Керівник за згодою галузевого Департаменту та обов`язковим погодженням з уповноваженим органом Власника вирішує питання застави, оренди, суборенди, безоплатного користування, списання, внесення до статутного капіталу інших юридичних осіб, передачі або відчуження на інших підставах майна Установи або окремих прав на нього та відповідно де законодавства вчиняє вищезазначені дії (пункт 4.8.).

4.18. Згідно з посадовою інструкцією завідувача філіалу музею - Меморіалу героїчної оборони Одеси ОСОБА_4 , затвердженої директором КУ «ОІКМ», з якою ОСОБА_4 був ознайомлений 06.01.2014 року, Завідувач Меморіалу: безпосередньо підпорядковується директору музею, заступнику директора з наукової роботи (п.2.1.); забезпечує керівництво філією і несе відповідальність за стан роботи у експозиційній, дослідницькій та просвітницькій діяльності (п.2.5.); організовує монтаж/демонтаж виставок, експозицій, господарську роботу, санітарні дні, що пов`язано з благоустроєм території (п.2.17.).

4.19. Відповідно до наказу КУ «ОІКМ» від 03.12.2012 року №215, ОСОБА_4 було прийнято на посаду завідуючого відділом Меморіалу героїчної оборони Одеси.

4.20. Відповідно до наказу КУ «ОІКМ» від 06.01.2014 року №6, ОСОБА_4 було переведено на посаду завідуючого Меморіалом героїчної оборони Одеси (філії КУ «ОІКМ»).

4.21. Відповідно до наказу директора КУ «Одеський історико-краєзнавчий музей» №49-од/шт від 01.12.2020 «Про внесення змін до структури КУ «ОІКМ» до складу музею входить філіал музею - Меморіал героїчної оборони Одеси (411 берегова батарея).

4.22. Відповідно до розпорядження голови Одеської обласної військової адміністрації №128/К-2022 від 23.09.2022, ОСОБА_9 було призначена виконуючою обов`язки директора КУ «ОІКМ» з 23.09.2022 року.

4.23. Відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань станом на 20.01.2023 року, Управління обласної ради з майнових відносин (код ЄДРПОУ 23212638) є органом місцевого самоврядування, керівником якого є ОСОБА_8 .

4.24. Відповідно до Положення про управління обласної ради з майнових відносин, затвердженого рішенням Одеської обласної ради від 26.05.2016 року №118-VIII, управління відповідно до покладених на нього завдань погоджує вирішення питання передачі майна з балансу на баланс обласними підприємствами, установами, організаціями та закладами, а також погоджує надання в оренду та передачу третім особам на інших підставах, у тому числі відчуження обласними комунальними підприємствами, установами, організаціями, закладами або структурними підрозділами облдержадміністрації майна, що належить до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, або окремих прав на нього (п.5.8.); начальник Управління здійснює безпосереднє керівництво діяльністю Управління, несе персональну відповідальність перед головою обласної ради за виконання покладених на Управління завдань і здійснення ним своїх функцій (п.9.1.) та підписує документи і укладає угоди від імені Управління (п.9.5.); відповідно до законодавства працівники Управління є посадовими особами місцевого самоврядування та мають посвідчення обласної ради встановленого зразка (п.14).

4.25. Відповідно до рішення Одеської обласної ради від 22.09.2006 року №73-V, Обласний історико - краєзнавчий музей (м.Одеса, Гаванна, 4) відноситься до об`єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

4.26. Згідно постанови прокурора про проведення контролю за вчиненням злочину у формі спеціального слідчого експерименту від 03.05.2023 року у кримінальному провадженні №12023160000000117 від 19.01.2023 року, для отримання доказів злочинної діяльності ОСОБА_4 та повного викриття вказаної особи та притягнення її до кримінальної відповідальності, було прийнято рішення провести негласну слідчу (розшукову) дію - контроль за вчинення злочину у формі спеціального слідчого експерименту, шляхом передання зазначеній особі неправомірної вигоди, яку вона вимагає від ОСОБА_7 .

4.27. Відповідно до протоколу огляду та вручення грошових коштів від 05.05.2023 року у №12023160000000117 від 19.01.2023 року, ОСОБА_7 були вручені грошові кошти у сумі 500 (п`ятсот) доларів США, а саме купюри номіналом 100 (сто) доларів США: HL 16707500*, KD 71046306 A, KL 69017218 B, FK 26762857 A, DF 02343447 B.

4.28. Відповідно до протоколу огляду та вручення грошових коштів від 05.05.2023 року у №12023160000000117 від 19.01.2023 року, ОСОБА_7 були вручені грошові кошти у сумі 2500 (дві тисячі п`ятсот) доларів США, а саме купюри номіналом 100 (сто) доларів США: LF 81268761 J, МВ 12297309 С, МF 47897131 В, LЕ 83674243 D, МF 47897164 В, МF 47897168 В, LF 59718957 А, PF 60343620 J, РF 39354211 К, РВ 85584638 М, НВ 73221428 I, НЕ 45750602 D, НL 78009327 F, НL 78009364 F, КВ 39470254 В, НВ 08444069 І, АВ 76827063 М, НG 79932275 А, LЕ 47755632 В, LК 02902523 А, КЕ 35422867 А, КЕ 11436804 В, НВ 36461324 С, КК 78364144 C, НВ 57494053 F.

4.29. Згідно з протоколом ідентифікації (помітки) грошових коштів від 11.05.2023 року у кримінальному провадженні №12023160000000117 від 19.01.2023 року, грошові кошти у сумі 2000 (дві тисячі) доларів США у вигляді 20 (двадцяти) купюр номіналом по 100 (сто) доларів США, а саме: НК 17326819 В, КL 90317157 D, КВ 51466494 F, ВВ 23969528 В, АВ 90921972 Q, НВ 73137523 Q, КВ 91520988 N, КG 04903134 В, НВ 82674574 Q, КК 23865935 А, АВ 02675137 Т, НВ 75382364 R, НК 57686502 С, НК 45268538 D, КК 23865938 А, НВ 85203238 F, КВ 62799093 К, КD 79414355 А, АВ 91838574 L, АВ 95985008 І.

4.30. Відповідно до протоколу огляду та вручення грошових коштів від 12.05.2023 року у №12023160000000117 від 19.01.2023 року, ОСОБА_7 були вручені грошові кошти у сумі 2000 (дві тисячі) доларів США у вигляді 20 (двадцяти) купюр номіналом по 100 (сто) доларів США, які раніше були ідентифіковані (помічені) відповідно до протоколу, зазначеного у п.4.29. цього вироку.

4.31. Відповідно до протоколу про результати контролю за вчиненням злочину від 12.05.2023 року у кримінальному провадженні №12023160000000117 від 19.01.2023 року, зафіксовано:

4.31.1. 18.04.2023 року, зафіксована розмова зустрічі між ОСОБА_7 та ОСОБА_4 , під час якої, ОСОБА_4 відкрито заявляв ОСОБА_7 про те, що для позитивного вирішення питання щодо розміщення на комунальній території Меморіалу героїчної оборони Одеси 411 берегової батареї комунальної установи «Одеський історіко-краєзнавчий музей» т.зв. МАФів необхідно сплатити 5 тис. доларів США та в подальшому щомісячний офіційний платіж в залежності від площі вказаних споруд. Надалі ОСОБА_4 зазначив, що вказані 5 тис. доларів США йому необхідно буде передати до підписання договору в Управлінні майна Одеської обласної ради. (текст розмов за 18.04.2023 зазначений і зафіксовано у протоколі аудіо контролю №65/5/Д/1-1825т від 02.05.2023 року);

4.31.2. 05.05.2023 року, оперативним працівником УСБУ в Одеській області, у присутності понятих, проведено огляд та ідентифікацію (помітку) грошових коштів у сумі 2500 (дві тисячі п`ятсот) доларів США, а саме 25 (двадцять п`ять) купюр номіналом по 100 (сто) доларів США: LF 81268761 J, МВ 12297309 С, МF 47897131 В, LЕ 83674243 D, МF 47897164 В, МF 47897168 В, LF 59718957 А, PF 60343620 J, РF 39354211 К, РВ 85584638 М, НВ 73221428 I, НЕ 45750602 D, НL 78009327 F, НL 78009364 F, КВ 39470254 В, НВ 08444069 І, АВ 76827063 М, НG 79932275 А, LЕ 47755632 В, LК 02902523 А, КЕ 35422867 А, КЕ 11436804 В, НВ 36461324 С, КК 78364144 C, НВ 57494053 F, які в подальшому передані ОСОБА_7 .

Крім того, оперативним працівником УСБУ в Одеській області, у присутності понятих, проведено огляд та ідентифікацію (помітку) грошових коштів у сумі 500 (п`ятсот) доларів США, а саме 5 (п`яти) купюр номіналом по 100 (сто) доларів США: HL 16707500*, KD 71046306 A, KL 69017218 B, FK 26762857 A, DF 02343447 B, які в подальшому також передані ОСОБА_7 .

Того ж дня, зафіксована розмова зустрічі між ОСОБА_7 та ОСОБА_4 , під час якої, ОСОБА_4 повідомив ОСОБА_7 , що через декілька днів підпише дозвільні документи на розміщення споруд у керівництва Управління майна Одеської обласної ради. Надалі ОСОБА_7 перераховує та передає ОСОБА_4 частину (половину) раніше обговореної суми в розмірі 2500 доларів США. Вказані грошові кошти ОСОБА_4 кладе до кішені та зазначає, що остаток грошових коштів потрібно сплатити після підписання договору. (текст розмов за 05.05.2023 зазначений і зафіксовано у протоколі аудіо контролю №65/5/Д/1-1925т від 09.05.2023 року);

4.31.3. 12.05.2023 року, оперативним працівником УСБУ в Одеській області, у присутності понятих, проведено огляд та ідентифікацію (помітку) грошових коштів у сумі 2000 (дві тисячі) доларів США, а саме 20 (двадцяти) купюр номіналом по 100 (сто) доларів США: НК 17326819 В, КL 90317157 D, КВ 51466494 F, ВВ 23969528 В, АВ 90921972 Q, НВ 73137523 Q, КВ 91520988 N, КG 04903134 В, НВ 82674574 Q, КК 23865935 А, АВ 02675137 Т, НВ 75382364 R, НК 57686502 С, НК 45268538 D, КК 23865938 А, НВ 85203238 F, КВ 62799093 К, КD 79414355 А, АВ 91838574 L, АВ 95985008 І, які в подальшому передані ОСОБА_7 .

Того ж дня, зафіксована розмова зустрічі між ОСОБА_7 та ОСОБА_4 , яка відбулася в адміністративній будівлі Меморіалу героїчної оборони Одеси 411 берегової батареї КУ «Одеський історико-краєзнавчий музей». Під час якої, ОСОБА_4 надає ОСОБА_7 погоджені в Управлінні майна Одеської обласної ради договори на розміщення т.зв. МАФів, після чого ОСОБА_7 перераховує та передає ОСОБА_4 другу частину грошових коштів в розмірі 2500 доларів США. Вказані грошові кошти ОСОБА_4 кладе до особистої сумки. Після чого, приблизно о 12 год. 25 хв. до них підбігли співробітники спецпідрозділу УСБУ в Одеській області та співробітник слідчого управління ГУНП в Одеській області, які попросили ОСОБА_4 залишатись на місці та повідомили, що проводяться відповідні слідчі (розшукові) дії. (текст розмов та подій за 12.05.2023 зазначені і зафіксовано протоколі аудіо контролю №65/5/Д/1-2117т від 23.05.2023 року).

4.32. Відповідно до висновку експерта №23-3447 судово - технічної експертизи документів, надані на експертизу 25 (двадцять п`ять) грошових банкнот, кожна номіналом 100 доларів США (загальна сума 2500 (дві тисячі п`ятсот) з серійними номерами: НК17326819В, KL90317157D, KB51466494F, ВВ23969528В, AB90921972Q, HB73137523Q, KB91520988N, KG04903134B, HB82674574Q, КК23865938А, АВ02675137Т, HB75382364R, НК57686502С, HK45268538D, КК23865935А, HB85203238F, КВ62799093К, KD79414355A, AB91838574L, АВ95985008І, КВ93573422І, MF47897164B, LK02902523A, PF60343620J, НК17326820В є грошовими банкнотами Федеральної резервної системи США.

Надана на експертизу 31 (тридцять одна) грошова банкнота, кожна номіналом 100 доларів США (загальна сума 3100 (три тисячі сто) з наступними серійними номерами: НВ73221428І, HE45750602D, HL78009327F, HL78009364F, HG79932275A, LE47755632B, HL16707500*, KD71046306A, KL69017218B, НВ72589056І, НК94524483С, KJ45587901A, FK26762857A, DF02343447B, КВ22363223І, HB30284359J, FB09307134D, НК17326823В, НК17326821В, DE06255452A, AL25316329B, AG92074375A, КВ50151144Q, КВ82896021К, HL16157071E, HB23159920F, DB51061193А, HB51535677J, КВ39470254В, НВ08444069І, АВ76827063М також є грошовими банкнотами Федеральної резервної системи США.

4.33. Відповідно до висновку експерта №23-3448 криміналістичної експертизи спеціальних хімічних речовин, на наданих на дослідження грошових коштах загальною сумою 2500 долар;- США, а саме, на двадцяти п`яти купюрах номіналом 100 доларів США кожна: НК17326819В, КL90317157D, КВ51466494F, BВ23969528В, АВ90921972Q, НВ73137523Q, КВ91520988N, КG04903134В, НВ82674574Q, КК23865935А, АВ02675137Т, НВ75382364R, НК57686502С, НК45268538D, КК23865938A, НВ85203238F, КВ62799093К, КD79414355А, АВ91838574I, АВ95985008I, КВ93573422І, МF47897164В, LК02902523А, РF60343620J, НК17326820В є спецбарвник - люмінесцентний порошок, який має спільну родову належність з люмінесцентним порошком, наданим для порівняння на контрольному зразку спеціальної хімічної речовини, яка позначена в постанові.

На наданих на дослідження тампонах зі змивами з правої і лівої рук ОСОБА_4 є сліди спецбарвника - люмінесцентного порошка, який має спільну родову належність з люмінесцентним порошком, наданим для порівняння на контрольному зразку спеціальної хімічної речовини, яка позначена в постанові.

4.34. Відповідно до протоколу про результати проведення негласних слідчих (розшукових) дій від 02.03.2023 року у кримінальному провадженні №12023160000000117 від 19.01.2023 року та носія інформації до нього, 21.01.2023 об 10 год. 20 хв. за адресою: АДРЕСА_2 , зафіксована зустріч ОСОБА_7 та ОСОБА_4 , під час якої між ними відбулася розмова наступного змісту: « ОСОБА_4 - Ну, я пообщался с ними; ОСОБА_7 - И что? ОСОБА_4 - Мне написал мой из майна руководитель, сказал, что сейчас подъедет, там привезет на этих договора, и мы уже с ним погуляем, посмотрим, что чего; ОСОБА_7 - Ну да, где что можно; ОСОБА_4 - Да, потому что, ну (не дог.) Я объяснил о том, что это не обязательно на 30-ть метров; ОСОБА_7 - Ну да, то есть, это кофейня; ОСОБА_4 - (2сл., переб.) о том, что мы где там если будем ставить. Он говорит: «Ну, приедем, посмотрим, я тоже не гарантирую пока ничего». Это начальник отдела аренды. Но, а с начальницей я уже говорил.»; Далі « ОСОБА_4 - Да, говорит: « ОСОБА_21 , ну, давайте посмотрим. Ситуация пока благоприятная, но все может поменяться в течение секунды». Я говорю: «Я все понимаю»; ОСОБА_7 - Ну да, сейчас такие времена, что что-то прогнозировать (не дог.); ОСОБА_4 - Ну да, мы пройдем, посмотрим, где что чего и т.д. Завтра я здесь, у нас там экскурсия будет, завтра ж Соборности день; ОСОБА_7 - Ну да, да; ОСОБА_4 - Мы здесь будем, можете подъехать, и мы тогда уже с вами пройдем. То, что я ему предложу, посмотрим, что мы с ним увидим там, и мы уже переговорим. Потому что он уедет, и я следом за ним. Он мне сейчас написал, говорит (неск.сл.); ОСОБА_7 - Я понял вас; ОСОБА_4 - Поэтому, ОСОБА_35, я думаю, что мы продвинем этот вопрос потихонечку; ОСОБА_7 - Хорошо, я, знаете, человек простой, там (не дог.)? ОСОБА_4 - Не торопитесь, давайте, я все поговорю, давайте, мы получим принципиальное решение, а потом переговорим. Что там скажут, то скажут; ОСОБА_7 -Я вас услышал; ОСОБА_4 - И я вам скажу тогда, понимаете?».

4.35. Відповідно до протоколу про результати проведення негласних слідчих (розшукових) дій від 02.03.2023 року у кримінальному провадженні №12023160000000117 від 19.01.2023 року та носія інформації до нього, 23.01.2023 об 10 год. 50 хв. за адресою: АДРЕСА_2 , зафіксована зустріч ОСОБА_7 та ОСОБА_4 , під час якої між ними відбулася розмова наступного змісту: « ОСОБА_7 - Ну так, мы когда с вами виделись, я так пошел, погулял, там так посидел, кофе попил, посмотрел там, там. Ну так, есть пару мест, но опять-таки, мы исходим из того, не где я хочу, а где можно, да? ОСОБА_4 - Ну так, я же в последнее время, когда приходят люди, но, честно говоря, я давно не выходил на территорию, потому что сам для себя решил с директором музея, что мы больше ничего ставить не будем, ну, это вещь достаточно интересная. Скажите мне, вы будете выпечку завозить или будете печь там?» Далі « ОСОБА_7 - Да хотелось бы раньше. ОСОБА_4 - Хорошо ? ОСОБА_7 - Вы мне хотя бы, знаете как? ОСОБА_4 - Я дам свисток, что я все согласовал, можно начинать делать; ОСОБА_7 - И чтобы я начал строить, да. Потому что мне надо недели три; ОСОБА_4 - Я только хотел об этом сказать, что сейчас начинать строить, а потом я со стыда сгорю, скажу, что нет, ОСОБА_49, не получается. И у вас зависнут там и деньги, и все, и ... это нужно! Поэтому сейчас, я думаю, до конца месяца поцелую, предложу ей руку и сердце, чтобы это (не дог.); ОСОБА_7 - Ну да, скажите, пожалуйста, а что с рукой и сердцем? Понимаю, но я ж понимаю тоже, потому что; ОСОБА_4 - Но я не знаю, я думаю, наверное вот так получится, по-другому … его знает! Где-то вот так вот. ОСОБА_7 - Хорошо. ОСОБА_4 - Я очень не хочу этим заниматься, но вы настолько зашли ко мне, я понимаю, сбу-шники тоже так заходят; ОСОБА_7 - Нет, нет, я держусь от этой братии подальше, сразу говорю! Ну их …! ОСОБА_4 - Но я хочу сказать, я чисто вот, не хочу работать передастом, жизнь заставляет! Поэтому где-то вот так вот.» Далі « ОСОБА_4 - Здесь ситуация чуть-чуть другая, здесь идет разговор так: если туда идут напрямую, ищут выходы, еще чего как, ну, …! Один человек, который со мной давно работает здесь все эти года, говорит: «Да я там порешаю». И через городские власти, на этих вышел, туда-сюда, в этом году спрашивают: «Он как будет решать?» Я говорю: «Я не знаю». Я его спрашиваю, он говорит: «Нет, конечно, через (1-2 сл.)». Я говорю: «А сколько тебе в прошлом году обошлось?» Он говорит: «Да там совсем ...!» Я говорю: «Это ты мне говоришь? Там человек который когда берет, он берет на себя, на жену, на детей, на родственников, ты мне рассказываешь!» И когда я ему сказал сколько, вот они там сказали, а он говорит: «Это за одну будку?» Я говорю: «За все, за три, ОСОБА_23 !» Он говорит: «... себе!» И все, поэтому они сами говорят, что если решается здесь вопрос, это значительно дешевле. А я им говорю, а он идет туда, я говорю: «Он идет к вам, сейчас будет решать вопрос». Они говорят: «Но пусть приходит, но что-то» (не дог.); ОСОБА_7 - Хорошо, другой момент: допустим, что это вот, но там вопрос будет закрыт? Имеется в виду, чтобы потом не приходили, мозги не это вот? ОСОБА_4 - Где закрыт, у них? Вот то, что я вам сказал, оно сюда не идет, а в процессе работы я скажу: «ОСОБА_49, надо покрасить туалет, дай мне краски». Ты купишь мне три банки краски. Вот это все, что касается меня, мне больше ... не надо. И если я приду, круассан покушаю, я не думаю, что я вас обижу, да? ОСОБА_7 - Нет! ОСОБА_4 - Поэтому это там, и там. Когда они согласовывают договора, все. ОСОБА_7 - У меня просто опыт работы по фонду майна, у меня есть человек, раньше я ходил в ЦНАП, через ЦНАП это все. Он говорит: « ОСОБА_24 , не занимайся ...!» Но там все четко: он приходит к начальнице, и я закрываю, я не заморачиваюсь. Раз в году, как говорится, он приезжает ко мне в баньку, посидели, выпили, закусили, и он себе поехал домой. Имеется в виду, чтобы (не дог.) Я просто объясню, я тоже сталкивался с этой фигней: что сейчас начальнице (2сл.), что-то ей накрутилось, такая: «О, ... место!»; ОСОБА_4 - ОСОБА_49, я почему (не дог.) Нет, здесь, понимаешь, дело в том, что те люди, которые сейчас там у меня, мне удалось с ними, они нормальные, юморные, когда в первый раз сюда приехали, они приехали через три дня после того, как пришли туда на работу, зам и начальница. Мы тут тусовались ходили. У нас замечательные отношения, причем они не решают ни одного вопроса, мне это импонирует, в плане работы; ОСОБА_7 - Ну да, да; ОСОБА_4 - Когда депутат пришел, говорит: «Тут надо мне решить вопрос». Он говорит: «...., ОСОБА_25 в отпуске, придет ОСОБА_25 , и все вопросы». «Да ну, я же к вам пришел!» - «Я сказал!» Они приезжают сюда, говорят: « ОСОБА_25 , он там хотел то». Я говорю: «Здесь мы не можем, здесь мы не можем, все ... с пляжа!» (1-2 фраза). ОСОБА_49, я почему так торопился, мы (1-2 сл.) новые цены, а там, если читали, слышали, там стали шмонать, одного взяли, ОСОБА_26 , там со взятками-...! ОСОБА_7 - Я очень далек от этого. ОСОБА_4 - Они говорят, такие напряженки там, я думаю, если там сейчас придет новый председатель облсовета и приведет своих людей, …, у меня договора зависнут, что мы в декабре решали вопросы, а у меня зависнут договора. И я торопился, и, слава богу, вот, в воскресенье (не дог.); ОСОБА_7 - Просто я вам так скажу, что я когда пришел к своему человеку, который мне решает в фонде майна, он говорит: «ОСОБА_24, тебе надо будет вопрос решать с ОСОБА_28». Вот, его слова. Я говорю: «Послушай, я ее не знаю»; ОСОБА_4 - ОСОБА_27 - замечательный человек, у меня, вот, два дня назад я стою в обладминистрации, к начальнику отдела аренды приехал, идет ОСОБА_27 , грустная что-то, увидела: «О, ОСОБА_21 , ну что, ну как дела?» У меня с ней на сегодняшний день замечательные отношения! И она всегда или сама позвонит, либо через кого- то звонит, говорит: « ОСОБА_25 , хотят это». Я говорю: «Это нельзя». - Все, ...! ОСОБА_7 - Все, нельзя; ОСОБА_4 - Я все решаю только (неск.сл.); ОСОБА_7 - Но я понимаю, я просто, да. Ну, у меня есть человек который забегает туда, то есть, я себе спокойненько живу; ОСОБА_4 - Только с ней. ОСОБА_7 - Я к чему, что если вдруг надо что-то сказать, вы там уже сами что к чему. ОСОБА_4 - Все скажем, ОСОБА_49, я побежал, пришла предприниматель, подписывать договор. ОСОБА_7 - Добро, тогда скажите, я где-то через недельки две, да, к вам? ОСОБА_4 - Заходите, чаю попьем. Через две, через десять дней.».

4.36. Відповідно до протоколу про результати проведення негласних слідчих (розшукових) дій від 03.03.2023 року у кримінальному провадженні №12023160000000117 від 19.01.2023 року та носія інформації до нього, 05.02.2023 об 11 год. 47 хв. за адресою: АДРЕСА_2 , зафіксована зустріч ОСОБА_7 та ОСОБА_4 , під час якої між ними відбулася розмова наступного змісту: « ОСОБА_7 - Да, и вот эту аллеечку, и таким образом, вы понимаете, то есть, я ухожу от конкурентов, ну, по-простому, по-честному. Место очень кошерное; ОСОБА_4 - Это нормальные вещи; ОСОБА_7 - Здесь такие же мы сделаем эти вот. Теперь, смотрите, я говорю: «Ты понимаешь, - жене говорю, - что» (не дог.) Единственное, что да, вот к этому вот, у вас есть, кто там машинками занимается, там еще. Допустим, если кафешки я поставлю, чтобы кто-то себе здесь какую-то парковочку, как раз все равно она будет привлекаловка к этому, вы уже там разберетесь, кому-то, может, будет интересно; ОСОБА_4 - Я оттуда всех убрал, но там будем посмотреть; ОСОБА_7 - Да. Смотрите, я говорю, как есть. Дело в том, что мы с вами говорили тоже, у меня в городе там немножко пожестче ситуация, да. Если с вами рулят, вы поговорите как вот; ОСОБА_4 - ОСОБА_49, надо рисовать быстрее, я хотел завтра договор распечатать, по метражу там у нас 30-ть метров войдет? ОСОБА_7 - Да, легко! Главное, чтобы в деревья не зашли. Мы уже четко вымеряемся, то есть, я возьму рулетку, приеду; ОСОБА_4 - Ты во вторник подтягивайся; ОСОБА_7 - Да, я возьму рулетку, возьму». Далі « ОСОБА_7 - Мне хлопцы нарисуют эту всю историю, то есть, чтобы красиво было; ОСОБА_4 - (декілька фраз нерозбірливо). Я пойду к ОСОБА_28 ; ОСОБА_7 - Ну все. Имеется в виду, чтобы вот этот вот настил, он как идет? допустим, или же, это же все равно споруда? Чтобы потом не было вопросов; ОСОБА_4 - Мы его оформим как благоустройство; ОСОБА_7 - Все, питань нема. Да, вот этот вот момент. Я тогда рисую эскиз, то есть, а дальше уже там; ОСОБА_4 - Хорошо, тогда давайте во вторник.».

4.37. Відповідно до протоколу про результати проведення негласних слідчих (розшукових) дій від 04.03.2023 року у кримінальному провадженні №12023160000000117 від 19.01.2023 року та носія інформації до нього, 05.02.2023 об 12 год. 00 хв. за адресою: АДРЕСА_2 , зафіксована зустріч ОСОБА_7 та ОСОБА_4 , під час якої між ними відбулася розмова наступного змісту: « ОСОБА_7 - Эскизики привез. Но это так они накидали; ОСОБА_4 - Да. Ну, ничего! ОСОБА_7 - Суть такая: вот одна будочка, вот вторая. Между ними вот этот вот деревянный настил, получается, идет. И, ну, вот так. Там это, вот это вот может меняться, то есть. Размеры абсолютно условные. То есть, к ним привязки вообще никакой, это (не дог.); ОСОБА_4 - Нет. Но какой, есть же наверное какие-то вопросы, которые, ну, меньше вы не можете! Так как я не могу больше, а вы меньше; ОСОБА_7 - Нет, я примерно посмотрел сейчас, вот, пока вас ждал, прошел, походил, там примерно так оно, как раз две (декілька фраз нерозбірливо); ОСОБА_4 - Вопрос в том, чтобы (не дог.); ОСОБА_7 - Чтобы у вас проходило; ОСОБА_4 - Вопрос чтобы у них прошло, понимаете? ОСОБА_7 - Да, да; ОСОБА_4 - И 30-ть метров, оно, конечно, великовато; ОСОБА_7 - Но там меньше получается. Вот я сейчас посмотрел, там одно место получается 4 на 8, даже 3,5 на 7. Ну, 4 на 7, грубо говоря. А второе, да, там получается 10 на 3 можно поставить, но можно играться там между деревьями, то есть, чтобы оно; ОСОБА_4 - Просто ни я, ни они, ни ОСОБА_50, ну, директор музея, не сторонники очень большие ставить здесь. Но я прекрасно понимаю, это не то, что вам привезли откуда-то, и вы тут только продаете. Это ж надо поставить оборудование.»; Далі « ОСОБА_7 - Еще дальше вопрос у меня, я сразу же. Теперь, у нас получается вот здесь вот эта зона, она зеленая, просматривается. Понятно, она когда зелененькая, но все равно, вот здесь такой движняк. Может быть, здесь каких-нибудь елочек понатыкивать? ОСОБА_4 - Нет, но можно. Это мы подумаем, это к ОСОБА_51, она помешана на цветах, и на этом я закрываю, задергиваю шторы, потому что, если кто-то наступил на тот тюльпан, который мы высадили, расстреляет! Она просто помешана! Она только «за» будет; ОСОБА_7 - Потому что я и от соседей, я к чему, я закрывался, посадил, но у меня тоже этим заведует, пихты. Они растут очень высокие, их только стриги раз в году, и вот они как забор такой! Они ... денег стоят - я говорю, как есть. Они за три года закроют полностью эту историю, и получается как такая аллейка, что это вот! И здесь такие же фонарики, и будет красивая аллея; ОСОБА_4 - И сделаем красивую аллею. Более-менее становится, вырисовывается такая общая картина, что это здесь будет не просто пункт питания: на те вам булочку и ... отсюда! А вот сейчас, но с этим вопросом я пойду только к ней. Если она готова, я сегодня ей позвоню, ОСОБА_28. Если она готова со мной увидеться, она, ну, на сегодняшний день она рада меня видеть, я ее тоже, у нас нормальные отношения; ОСОБА_7 - Слава богу, я к чему? ОСОБА_4 - (переб.) Но это я хочу только с ней переговорить, не через кого-то. Те ж расскажут, ... его знает, как я расскажу. Я вплоть до того, что сюда приглашу; ОСОБА_7 - Так вот, я к чему хотел это вот, вы, ну, то, что мы с вами обсуждаем, то мы с вами обсуждаем. Может, надо будет прийти и презентовать ей эту историю? Вы говорите все, если что; ОСОБА_4 - (переб.) Нет, они сюда приезжали с утра до вечера, они уже надоели! А я тут, я говорю: « ОСОБА_27 », говорит: « ОСОБА_21 , я вижу, ты не рад, что я приехала». С ОСОБА_30 . Но тот сейчас на войне, зам ее. Я говорю: « ОСОБА_27 , я просто счастлив, вот просто ...!» Она говорит: «Смотрю, глаза грустные». Я говорю: «Нет, но мне бежать от музея далеко!» Она говорит: «Давай, тебе мотоцикл купим». Я говорю: «Нет». Но так стебемся.»; Далі « ОСОБА_7 - А, это просто провалился, потому что я ходил, смотрел, смотрел, думал, может быть, когда-то (не дог.); ОСОБА_4 - Это просто асфальт провалился, кто-то какие-то ямы заделывал цементом, за это не переживайте! ОСОБА_7 - Нет, нет, я наоборот. Я думал, что если канализационный, чтобы восстановить его, и было бы удобно канализацию жахнуть; ОСОБА_4 - Нет, к сожалению, канализации нет. Поэтому я тогда с ОСОБА_28, ну, как она мне скажет, что она готова там увидеться, встретиться. Сегодня там, но сегодня вряд ли, а завтра-послезавтра, я хочу на этой неделе; (Кілька фраз зі сторонньою людиною); ОСОБА_4 - Вот, как она мне говорит: «приезжай», я приезжаю, я ей все это рассказываю, и скажу обязательно, что « ОСОБА_27 , давайте, выберим день, подъедьте. Вы давно не были на мемориале»; ОСОБА_7 - Да, если надо; ОСОБА_4 - Я сразу наберу, бросайте все, я подготовлю, мы все обсудим; ОСОБА_7 - И я подъезжаю, да, то есть, с ней, я ж говорю, наше, что мы с вами общаемся, я понимаю, ранг, чиновники. Я с ней, именно покажу сам проект, объясню, чтобы она (не дог.); ОСОБА_4 - Вы понимаете, что вопросы решаются не там, это я не съезжаю; ОСОБА_7 - Да я понимаю; ОСОБА_4 - Я сказал то, что идет там в целом, нет, там не будет безумия. Значит, я сразу говорю, весь город - это ...! По сравнению с тем, что здесь (не дог.) Не мне вам рассказывать, вы там работаете, там ...ц! ОСОБА_7 - Я, да, я же пришел, вам сразу сказал, что ситуация там (не дог.); ОСОБА_4 - Здесь в вопросах размещения очень лояльны; ОСОБА_7 - Просто смотрите, еще такой момент, вы когда с ней будете говорить, вы там знаете, я в это, знаете как, не лезу, раз будка, два будка, вы проговорили - две. Вы узнайте за вот эту историю, чтобы потом не было вопросов; ОСОБА_4 - Так я ей все расскажу; ОСОБА_7 - Да, да; ОСОБА_4 - Покажу и т.д., и т.д.; ОСОБА_7 - Да, потому что в городе, я говорю, намного жестче условия. И вы когда это все проговорили, я так, ну, жена говорит, жена говорит: «ОСОБА_24, ты переспроси, узнай, чтобы потом ты не бегал там». Я говорю: «Порядочный человек, все, мы пообщались, он мне все объяснил»; ОСОБА_4 - Нет, я все прекрасно понимаю. Мне в них иногда не нравится одно, когда они говорят: « Ну , как ОСОБА_25 - так и будет». Мне, честно говоря, тоже крыша нужна. Я решу - я хочу, чтобы вы мне сказали: «Давай»! ОСОБА_7 - Ну да, да; ОСОБА_4 - И я могу им высказать мнение, когда Рустам сказал: «Вот тут, чтобы посидеть где-то, отдохнуть, туда-сюда, давайте поставим какое-то кафе двухэтажное. Давайте, поставим два контейнера 20 фунтовых». Я говорю: « ОСОБА_32 , давайте, мы не будем переходить грань!»; ОСОБА_7 - Но есть нюансы, да.». Далі « ОСОБА_7 - Нет, но вы переговорите на всякий случай, потому что, да, если что-то (не дог.) Еще раз скажу, я работаю в городе, да? У меня там немножко по-другому, говорю сразу, намного жестче. Чтобы потом они не пришли, масштаб большой просто; ОСОБА_4 - Нет, нет, значит, вот специфика моей работы, вот в этих вопросах с предпринимателями: я никогда ничего от них не скрываю. Не хочу. Оно настолько хорошо, настолько нормально! Они это понимают. Вот за эти два года, что мы работаем, как они поменялись, я вообще без вопросов; И когда им начинают что-то стучать, что «та он там, наверное, решает какие- то проблемы», туда-сюда, ОСОБА_27 звонит и говорит: « ОСОБА_25 , там какой-то вопрос возник». Я говорю: «Приезжайте». Говорит: «Не тебя проверять, а просто посмотреть». Я ей объяснил, она говорит: «..., но он ...!» Поворачивается и уходит. Зачем я буду прятаться?! ОСОБА_7 - Все правильно.»; Далі « ОСОБА_4 - Тут же прилетает экология или еще: «А чего вы то-то», поэтому все эти вопросы мы обговорим. У нас время еще есть. Главное, чтобы я порешал в ближайшее время с этими вопросами, получил принципиальное согласие; ОСОБА_7 - Я прошу прощения, я чтобы это вот, вы; ОСОБА_4 - (переб.) Обязательно вас познакомлю с Ларисой . ОСОБА_33 ; ОСОБА_7 - Да, вы скажите, что я приеду, еще раз говорю, наши вопросы - то наши вопросы. Я просто ей суть вопроса, чтобы она как бы видела, я ей подам информацию. Все остальное я - за это даже не переживайте; ОСОБА_4 - Все, мы разговариваем, мы все говорим. Все остальное (не дог.); ОСОБА_7 - И еще раз, у нее будете общаться, уточните, это мы говорили, да? Две? ОСОБА_4 - Ну да; ОСОБА_7 - Чтобы оно потом, знаете как? Я, честно, да, да; ОСОБА_4 - Здесь вопрос в том, что они, вот, ко мне особых претензий не имеют, если вдруг другая какая-то организация приедет, там КРУ какое- то…». Далі « ОСОБА_7 - Добречко, я буду тогда скакать; ОСОБА_4 - Был рад видеть! ОСОБА_7 - Взаимно! Вы мне скажите, что, когда - какое-то заявление писать надо? ОСОБА_4 - ОСОБА_49, потом. Я ж говорю, как только я с ней встречаюсь, на этой неделе я обязательно встречусь, я подымаю этот вопрос и мы сразу готовим договор; ОСОБА_7 - Все, хорошо, и (не дог.); ОСОБА_4 - Придете, напишете заявление, документы у меня есть. Я договор подготовлю, подписываете договор; ОСОБА_7 - И с богом! ОСОБА_4 - И мы пускаем это в работу. Договор, я не думаю, что долго будет. Управление культуры - это дня два. ОСОБА_41 сразу подпишет, она может и здесь подписать. А Управление культуры, ну, неделя! Главное, запустить, главное здесь. Можно начинать уже договариваться, решать с людьми, а договор в течение, я думаю, десять дней максимум будет согласован; ОСОБА_7 - Хорошо, тогда я когда у вас? В четверг, пятницу, когда? ОСОБА_4 - ОСОБА_49, я наберу; ОСОБА_7 - Я понял. Еще вопрос такой: авансировать что-то там? Все, понял, по итогам соревнований; ОСОБА_4 - Послушай, но я там что, чего - решим, я выскажу свое мнение на этот счет; ОСОБА_7 - Все, добро, договорились. Так, этот я взял, этот взял. Это домой для жены; ОСОБА_4 - Спасибо! ОСОБА_7 - Вкусняхи! И если еще раз вдруг надо, чтобы я показал все это, вы звоните; ОСОБА_4 - Я очень хочу, чтобы мы встретились, пообщались, порешали вопросы, тогда будет хорошо; ОСОБА_7 - Все. Рад был вас видеть! ОСОБА_4 - Я думаю, вам с начальником майна тоже не лишнее познакомиться; ОСОБА_7 - Да я, знаете как, я не люблю прыгать, я честно скажу; ОСОБА_4 - ОСОБА_49, а я этого никогда не скрываю, я просто говорю, пожалуйста, хотите пообщаться (не дог.); ОСОБА_7 - Я не люблю прыгать; ОСОБА_4 - Так у вас могут быть каике-то другие вопросы, где-то что- то, чего-то.».

4.38. Відповідно до протоколу про результати проведення негласних слідчих (розшукових) дій від 22.04.2023 року у кримінальному провадженні №12023160000000117 від 19.01.2023 року та носія інформації до нього, 18.04.2023 об 15 год. 00 хв. за адресою: АДРЕСА_2 , зафіксована зустріч ОСОБА_7 та ОСОБА_4 , під час якої між ними відбулася розмова наступного змісту: « ОСОБА_7 - Хорошо. Скажите мне, пожалуйста, по официальным платежам то, что у нас? У нас так все и остается, то есть, как бы, там в районе пяти-шести тысяч, да, как вы говорили? ОСОБА_4 - Да, я даже сейчас навскидку скажу. Это у нас что получается, это получается (не дог.); ОСОБА_7 - 16-ть и 20-ть. Ну, плюс-минус метр там условно; ОСОБА_4 - 36 это, ну, беру грубо, беру; ОСОБА_7 - Я понял; ОСОБА_4 - Это все, да; ОСОБА_7 - Нет, ну, нормально получится, то есть, как бы (не дог.); ОСОБА_4 - Ну, смотрите, ОСОБА_49, я сказал то, что они мне сказали. Единственное (не дог.); ОСОБА_7 - Нет, нормально, нормально, да. Ну, хорошо, единственное, что там из них (не дог.) Я просто еще раз повторюсь, у меня в городе условия жёстче, я вам честно скажу. Единственное, я что переживаю, чтобы никто из них потом в обиде там не был, то есть, как бы, что я (не дог.); ОСОБА_4 - В смысле? Наверху? ОСОБА_7 - Да, да; ОСОБА_4 -ОСОБА_49, они назвали мне пять; ОСОБА_7 - Ну, то есть я пятерочку отдаю ? ОСОБА_4 - И все; ОСОБА_7 - И все, и тема закрыта? ОСОБА_4 - Да, как вот и я сегодня, у меня язык не поворачивался, …, думаю, ну, … твою! Единственное, что с ОСОБА_28 вот так; ОСОБА_7 - Послушайте, если они уже согласны, я просто скорее хочу начать, честно вам скажу; ОСОБА_4 - Ну, я понял, ну, мы играться не будем; ОСОБА_7 - Еще мне надо, я объясню, раньше торговля была хорошая, мне надо понимать, на когда мне это все собрать нужно? ОСОБА_4 - В смысле? Когда принести? ОСОБА_7 -Да; ОСОБА_4 - Ну, ОСОБА_49, я ж говорю надо вместе с договором это отправлять. В майно когда будем отправлять, через неделю, ну, десять дней максимум; ОСОБА_7 - договорились; ОСОБА_4 - Потому что, ну, как культура, там на месте была, а там; ОСОБА_7 - В четверг мы подписываемся? ОСОБА_4 - В четверг подписываете, подписывает ОСОБА_41, я отправлю в департамент культуры, оно уходит, и вот, пока она подпишет там, дня четыре, три дня, два дня - я … его знает, чтобы она на месте была, пять дней. Она подписывает, и все, там в культуру ничего не надо; ОСОБА_7 - Да, я понимаю; ОСОБА_4 - И когда звоню, что я с культуры забрал, для вас это сигнал, что надо принести; ОСОБА_7 - понял; ОСОБА_4 - (1сл.) там послезавтра, я буду там завтра, посмотрим, решим по площадям», и т.д.; ОСОБА_7 - И, получается, оно уходит туда и через пару дней возвращается? ОСОБА_4 - Но я вообще сейчас, за вопросы, что если возникают вопросы, я привез, и … отдавайте сразу! Но это, чтобы она только на месте была. Нет, значит, на следующий день я забираю; ОСОБА_7 - Ну да, да. Ну все, договорились».

4.39. Відповідно до протоколу про результати проведення негласних слідчих (розшукових) дій від 08.05.2023 року у кримінальному провадженні №12023160000000117 від 19.01.2023 року та носія інформації до нього, 05.05.2023 об 14 год. 30 хв. за адресою: АДРЕСА_2 , зафіксована зустріч ОСОБА_7 та ОСОБА_4 , під час якої між ними відбулася розмова наступного змісту: « ОСОБА_7 - Смотрите, я тут с жінкою тропіки, тропіки мы поругалися, я вам дам сейчас две с половиной, у меня есть НОМЕР_10 в заначке, если хотите, то три? ОСОБА_4 - ОСОБА_49, ну вот разговор идет так, давайте, сделаем так. Значит, если уже так, значит уже так. Я тогда добавлю остальные, у меня есть дома, ну, чтобы уже в понедельник отдать. Или там в субботу. …, потому что мне так это противно, …, и по отношению к людям, ко всей ….! Но, …., ОСОБА_49, я отдам, а потом рассчитаемся, хорошо? Да не надо …. пересчитывать! ОСОБА_7 - Двадцать пять - это две пятьсот; ( ОСОБА_7 перераховує грошові кошти в розмірі 2500 доларів США та передає співрозмовнику); ОСОБА_7 - Раз, два, три, стоп, неправильно. Надо пересчитать. Двадцать пять. А, ну все; (ще раз ОСОБА_7 перераховує грошові кошти та передає співрозмовнику); ОСОБА_7 - А, ну все; ОСОБА_4 - Двадцать пять, и все. И все тогда; ОСОБА_7 - Две пятьсот, да, то есть? ОСОБА_4 - Да, а я там разберусь; ОСОБА_7 - Давайте, я еще пятьсот добавлю? ОСОБА_4 - Не надо, мне главное, чтобы я не в тюрьме сидел! … оно мне надо! ОСОБА_7 -Я с женой поругался… Вот это заехал, у меня еще на нычке было пятьсот, забрал, домой заскочил. И думаю, сейчас завезу вот так, и все. А там уже я не привязан, вы уже позвоните, скажете. Я подъеду, да и все. Я сейчас себе соберу как раз, мне день-два надо; ОСОБА_4 - (1 фраза), и чтобы мы спокойные были. А жене можете сказать: « Чтобы ты успокоилась, я отдал половину»; ОСОБА_7 - Это …! Я в следующий раз с ней приду: « Вон , ОСОБА_25 , иди знакомься!» ОСОБА_4 - ОСОБА_49, я вас уверяю, если бы все решалось мной, то вы бы давно стояли, и мы давно бы уже …., и мы бы давно уже работали! (далі деякий час співрозмовники ведуть бесіду на стороні теми) ОСОБА_4 - Ты понимаешь, в чем … моя должность? Потому что (2сл.), но у меня совести не хватает накручивать (1-2сл.). Вот, они приехали, мне сказали, и все …! …. мне надо! Я и только я знаю, какие бабки тут платятся за аренду и т.д.

4.40. Відповідно до протоколу про результати проведення негласних слідчих (розшукових) дій від 15.05.2023 року у кримінальному провадженні №12023160000000117 від 19.01.2023 року та носія інформації до нього, 12.05.2023 об 12 год. 55 хв. за адресою: АДРЕСА_2 , зафіксована зустріч ОСОБА_7 та ОСОБА_4 , під час якої між ними відбулася розмова наступного змісту: ОСОБА_4 - Присаживайтесь; ОСОБА_7 - Хочется домой побыстрее; ОСОБА_4 - Ну, что делать; (далі ОСОБА_4 надає ОСОБА_7 договори для ознайомлення); ОСОБА_4 - С печатями, все шесть; ОСОБА_7 - ОСОБА_28, все подписали, да? ОСОБА_4 -Да; ОСОБА_7 - Это мои экземпляры? ОСОБА_4 - Нет, это экземпляры государственного имущества, значит они вступят в работу когда мы поставим здесь даты. Вам нужен будет один договор со светом там. Ну со светом, структуры которые вам его; ОСОБА_7 - Да, да; ОСОБА_4 - Вот вы возьмете, жене покажете и без всяких ситуаций, мы на вашем договоре поставим допустим первое июня. Этот договор будет у вас. В бухгалтерию пойдёт договор с той даты когда поставим; ОСОБА_7 - Когда начнём; ОСОБА_4 - (декілька слів нерозбірливо) Заедете на днях мы поставим дату (декілька слів нерозбірливо) потом определяемся, привозите мне договор и у нас первого июня будете работать там свет, что нужно; ОСОБА_7 - Ну да, да; ОСОБА_4 - А бухгалтерские документы ставим тогда когда будете работать и с этого дня будете платить. Мы всех сейчас поставили с первого июня; ОСОБА_7 - Ну да, первого июня пошел процесс; (надалі ОСОБА_4 зачитує зміст договорів та передає ОСОБА_7 його екземпляри); ОСОБА_4 - Значит это 20 метров; ОСОБА_7 - Это у нас 16; ОСОБА_4 - Это 16, один себе забирайте; ОСОБА_7 - И это у нас 35; ОСОБА_4 - А ну всё. А на том вашем мы поставим когда он вам понадобится; (далі ОСОБА_7 достає з портмоне грошові кошти, 2500 доларів США, перераховує їх та передає ОСОБА_4 , який кладе їх у свою сумку); ОСОБА_7 - Наконец, я тогда поехал? ОСОБА_4 - Да, ОСОБА_52 занимайтесь тогда своими делами. Начинайте, держите меня в курсе всей ситуации.».

4.41. Відповідно до протоколу про результати проведення негласних слідчих (розшукових) дій від 27.07.2023 року у кримінальному провадженні №12023160000000117 від 19.01.2023 року та носія інформації до нього, зафіксовані телефонні розмови між абонентом ОСОБА_4 (номер телефону: НОМЕР_3 ) та абонентом ОСОБА_7 ( НОМЕР_11 ), а саме:

4.41.1. фрагмент розмови 17.04.2023 року о 14 год. 52 хв.: « ОСОБА_4 - ОСОБА_35 , я сейчас уже уезжать буду, вы заскочите ко мне завтра, но желательно где-то после 12-ти, хорошо? ОСОБА_7 - Завтра после 12-ти? ОСОБА_4 - Да, до часов 3-х, переговорим; ОСОБА_7 - Что-то прояснилось? ОСОБА_4 - Да, да; ОСОБА_7 - А, всё понял вас, всё, всё, всё. Завтра после 12-ти к вам заскочу. Где-то в час, полвторого; ОСОБА_4 - Да, хорошо ОСОБА_35 , я жду вас.»;

4.41.2. розмова 25.04.2023 року о 15 год. 24 хв.: « ОСОБА_7 - ОСОБА_21 , день добрый; ОСОБА_4 - Добрый день ОСОБА_35 , добрый день. Пока ничего, пока не подписали, не потому что там плохо что-то, а она просто уехала. Она будет где- то через дня три; ОСОБА_7 , - Ага , я понял вас; ОСОБА_4 - Документы там, у них в департаменте. Ждём. Приедет, сразу подпишет не переживайте. Всё будет хорошо; ОСОБА_7 - Я понял, вас. Когда, дня через два Вас набрать? ОСОБА_4 - Да, да; ОСОБА_7 - Я к вам наверное заскочу завтра, послезавтра; ОСОБА_4 , - Хорошо.».

4.42. Відповідно до протоколу про результати проведення негласних слідчих (розшукових) дій від 27.07.2023 року у кримінальному провадженні №12023160000000117 від 19.01.2023 року та носія інформації до нього, зафіксовані телефонні розмови між абонентом ОСОБА_4 (номер телефону: НОМЕР_3 ) та абонентом ОСОБА_7 ( НОМЕР_11 ), а саме:

4.42.1. фрагмент розмови 04.05.2023 року о 09 год. 47 хв.: « ОСОБА_4 - Ну да. ОСОБА_52, ну в общем договора с культуры я забрал они у меня, подписанные всё нормально. Надо будет выбрать время, чтоб вы заскочили ко мне. …, заедете, мы переговорим, что нам дальше делать. Хорошо? ОСОБА_7 - Хорошо , договорились тогда. Получается, что сейчас остался вот последний момент только? ОСОБА_4 - Да, да. Согласовать там и всё, в последней инстанции; ОСОБА_7 - Я вас услышал, тогда я сегодня закончу, выберусь в город и после обеда заеду к вам; ОСОБА_4 - Будет неплохо, я сегодня здесь работаю; ОСОБА_7 - Всё, добро договорились.»;

4.42.2. фрагмент розмови 08.05.2023 року о 09 год. 47 хв.: « ОСОБА_4 - Алло ; ОСОБА_7 - Алло , ОСОБА_21 день добрый, сообщение пришло, вы звонили? Я только выехал со своих кукуруза как я называю; ОСОБА_4 - Да, что-то вне зоны были. А вы будете там завтра или приедете сюда? ОСОБА_7 - Ко мне завтра должны мебель приехать собирать; ОСОБА_4 - Ну хорошо ОСОБА_35, просто я отвёз вот эти вот мероприятия так что всё там не переживайте, я сразу наберу вас. Занимайтесь не катайтесь, хорошо? ОСОБА_7 - Ну вот я и думал чтоб удобно было, а если на среду, в среду я приеду? ОСОБА_4 - Да, хорошо, хорошо; ОСОБА_7 - К среде я буду.»;

4.42.3. розмова 10.05.2023 року о 11 год. 32 хв.: « ОСОБА_4 - Алло ; ОСОБА_7 - ОСОБА_21 , день добрый; ОСОБА_4 - Да, вы уже на родине или еще нет? ОСОБА_7 - Нет, еще нет вот думаю, что делать. Еще да или сидеть тут? ОСОБА_4 - Нет ну не сидеть. Я просто хотел два слова переговорить, ну так посмотреть еще раз. Может завтра подъедете чтоб сегодня не отрывать? Сейчас вопрос одного дня не решает по телефону не хочу много говорить, подъедете и мы переговорим. Всё нормально не переживайте. Всё, хорошо, всё идёт по плану. Всё хорошо, все документы у меня. То что они хотели посмотреть, они смотрят там. Всё идет по плану, там нужно мне два слова с вами переговорить. Чисто технические вопросы и я звоню, и всё решаем; ОСОБА_7 - Если что я после обеда заскочу; ОСОБА_4 - Давайте. Я завтра здесь.».

4.43. Відповідно до характеристики в.о. директора КУ «ОІКМ» від 13.05.2023 року, ОСОБА_4 за час роботи завідувачем філії «Меморіал героїчної оборони Одеси» (з 2014 р.), виявив себе відданим музейній справі працівником. Має нагороди - «Медаль за бойові заслуги» (19.02.1988 Указом Президії Верховної ради СРСР), медаль «Добрим людям за добрі справи» (2021 р.). Він також неодноразово нагороджувався за час роботи в музеї грамотами Одеської обласної ради та Департаменту культури, національностей, релігій та охорони об`єктів культурної спадщини Одеської обласної державної адміністрації. Веде активну роботу в напрямі національно- патріотичного виховання молоді. Своєю сумлінною працею здобув заслужену повагу колег. Для його професійної та громадянської діяльності характерне глибоке усвідомлення важливості музейної справи, відданість їй, працьовитість, доброзичливе ставлення до людей.

4.44. Згідно довідки КУ «ОІКМ» від 13.05.2023 року, заробітна плата ОСОБА_4 за листопад - грудень 2022 року і січень - квітень 2023 року склала 92255,91 грн. Всього до сплати 74266,03 грн.

4.45. Відповідно до ухвали слідчого судді Київського районного суду міста Одеси від 14.05.2023 року по справі №947/14965/23 (провадження №1-кс/947/5985/23), до підозрюваного ОСОБА_4 було застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, з правом внесення застави у розмірі 70 (сімдесяти) прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 187 880 (сто вісімдесят сім тисяч вісімсот вісімдесят) гривень.

4.46. Згідно листа начальника ДУ «Одеській слідчий ізолятор» від 16.05.2023 року, 15.05.2023 року ОСОБА_4 звільнений з під варти під заставу в сумі 187880,00 грн.

4.47. Відповідно до ухвал слідчих суддів Одеського апеляційного суду від 20.01.2023 року, 23.03.2023 року, 10.04.2023 року було надано дозвіл на проведення негласних слідчих (розшукових) дій відносно ОСОБА_4 , а саме: аудіо, відео контролю особи за місцем фактичного перебування; зняття інформації з електронних комунікаційних мереж за абонентським номером НОМЕР_3 та НОМЕР_4 ; візуальне спостереження за особою із використанням відеозапису, фотографування, спеціальних технічних засобів для спостереження, в період з 20.01.2023 до 18.03.2023 року, з 23.03.2023 до 11.04.2023 року, з 10.04.2023 до 08.06.2023 року відповідно.

4.48. Відповідно до довідки УІАП ГУНП в Одеській області та ДІАП НП України №59-23082023/51210, станом на 23.08.2023 року, ОСОБА_4 не знятих та не погашених судимостей не має.

4.49. Допитана під час судового розгляду свідок ОСОБА_8 , суду зокрема пояснила, що працює начальником управління обласної ради з майнових відносин з 2021 року. Управління працює відповідно до положення, затвердженого рішенням обласної ради. Управління погоджує договори, які укладаються КУ «ОІКМ». Порядок погодження таких договорів не передбачений. Підтвердила, що на договорах щодо пайової участі в утриманні об`єктів благоустрою укладених між КУ «ОІКМ» та ФОП ОСОБА_7 під реквізитом «Погоджено» стоять її підписи. З пропозиціями щодо погодження цих договорів не у загальному, а в окремому порядку, до неї ніхто не звертався. Без погодження з управлінням такі договори КУ «ОІКМ» укладати не може. Хто розробляв форми таких договорів вона не знає. Для погодження таких договорів, ніякі документи, окрім самих договорів, до управління не подаються. За родом своїх посадових обов`язків із завідувачем Меморіалу ОСОБА_4 вона не контактує. Бачила його два - три рази, коли приїжджала до парку . В Управлінні вона його не бачила. У 2023 році його взагалі не бачила. Такими договорами займається відділ оренди, до неї договори заносять співробітники. Після погодження, договори повертаються у відділ оренди і вони далі їх передають. Вказані договори укладаються з метою належного утримання відповідних об`єктів. Облік заборгованості за цими договорами управління не веде. Про випадки внесення оплати за цими договорами у готівковій формі вона не чула, лише безготівково на рахунок. Валюта оплати гривня, а доларами США не передбачена.

4.50. Допитана під час судового розгляду свідок ОСОБА_9 , суду зокрема пояснила, що є в.о. директора Одеського історико - краєзнавчого музею з 23.09.2022 року. З ОСОБА_4 перебуває у робочих відносинах. Меморіал героїчної оборони Одеси це філія Одеського історико - краєзнавчого музею, структурний підрозділ установи. Засновником музею на теперішній час є Одеська обласна рада. Згідно статуту, ОІКМ має право укладати договори щодо пайової участі. Такі договори першим підписує підприємець, потім вона як керівник, а потім іде погодження департаменту культури, в особі начальника, а потім іде погодження з обласною радою в особі управління з майнових відносин, начальником управління. Погодження таких договорів передбачено статутом ОІКМ. Розпорядження або наказу для погодження таких договорів не існує, але алгоритм, усталена практика. Підприємець звертається спочатку до завідувача Меморіалу, так як саме завідувач Меморіалу в курсі того, де що розташовується. Більше володіє інформацією, ніж вона як керівник. Далі обговорюється, що підприємець хоче там розташувати, чи підходить це для музейного профілю, зокрема для рекреаційної зони. При розмові з підприємцем все це узгоджується, а потім завідувач Меморіалу приходить до неї, вони все це обговорюють, після цього секретар музею бере типовий договір, який наданий управлінням з майнових відносин, і надають його підприємцю. Коли підприємець згоден зі змістом договором, вона його підписує після підприємця. Потім договір передають до директора департаменту культури, там погоджується, повертається знову до музею, і наступний крок, передають до управління з майнових відносин. Заява від підприємця складається, коли підприємець отримує цей договір «на руки» після їх погодження. Підприємці надають картинку майбутньої споруди або технічні характеристики атракціону. Прописаних критеріїв для розміщення споруд у парку не має. Договори для погодження можуть передавати хтось із співробітників музею, наприклад секретар, бухгалтер, це у департамент культури, а завідувач Меморіалу в управління з майнових відносин. Підтвердила, що вона укладала три договори щодо пайової участі з ФОП ОСОБА_38 , підписувала їх. Розмір оплати за договорами визначає завідувач Меморіалу, а бухгалтерія музею їх перевіряє. Сплата внесків щодо пайової участі перераховується на рахунок ОІКМ або сам підприємець приходить до бухгалтерії і вносить в касу музею. Завідувач Меморіалу не уповноважений приймати оплату за договорами. Їй не відомо щоб завідувач Меморіалу приймав оплату, бо це є порушенням, оскільки він не уповноважена особа на прийняття оплати. Грошові кошти вносяться тільки у гривні, валютного рахунку у музею немає. ОСОБА_4 приносив їй постер із зображенням майбутньої споруди, яку планував поставити ОСОБА_38 і вона його особисто погодила за порадою ОСОБА_4 .. З управлінням з майнових відносин вона попередньо його не узгоджувала. Їй відомо, що ОСОБА_4 звертався до співробітника відділу оренди управління з майнових відносин коли з`являвся новий підприємець, а той вже звертався до ОСОБА_28 . Свого часу, ОСОБА_28 із замом дуже часто приїжджала до Меморіалу, спілкувалися із ОСОБА_4 , цікавилася, де, хто із підприємців знаходиться, які об`єкти. ОСОБА_4 особисто знав ОСОБА_28 . Свідок доручала ОСОБА_4 їздити до ОСОБА_28 погоджувати договори, оскільки він краще за неї знав про ситуацію, обстановку. Окрім платежів за пайову участь, підприємці нічого музею не платять, у тому числі й завідувачу Меморіалу.

4.51. Допитаний під час судового розгляду свідок ОСОБА_7 , суду зокрема пояснив, що є підприємців з широким колом діяльності, зокрема у сфері роздрібної торгівлі продуктами та громадського харчування, будівництва. Із ОСОБА_4 познайомився, коли планував розмістить об`єкт громадського харчування на території Меморіалу. Так, у січні 2023 року він зайшов до Управління по паркам, адресу якого знайшов в інтернеті, звідки його направили до Меморіалу 411 батареї, до їх керуючого ОСОБА_4 , щоб з ним домовитися про розташування. Хто саме направив не пам`ятає. В той же день він поїхав до 411 батареї та зустрівся із ОСОБА_4 , який його впізнав, оскільки раніше, свідок у літку 2022 року до нього вже приїжджав та цікавився питанням розміщення на території Меморіалу об`єкту громадського харчування. ОСОБА_4 сказав йому, що треба дізнатися про можливість розміщення об`єкту, оскільки зараз дуже складно, а саме є декілька підписантів договору, які його погоджують, хтось з управління обл.ради і сам директор комунальної установи. Звучало прізвище ОСОБА_28 . Сама директор комунальної установи була не проти, а для ОСОБА_28 треба передати певну суму грошей, розмір якої може бути від однієї до трьох тисяч доларів США. За підсумками бесід була оголошена сума п`ять тисяч доларів США, і ця сума повинна була передаватися щорічно. Це сума не офіційний платіж, офіційний платіж прописаний у договорі, десь п`ять - сім тисяч гривень щомісячно, а за п`ять тисяч доларів США щороку повинен був продовжуватися договір. П`ять тисяч доларів США необхідно було передавати в обл.раду. ОСОБА_4 казав, що це не для нього, його змушують передавати. Якщо цю суму не передати, то договори не підпишуть. Свідок повинен був надати документи щодо вигляду споруди, яку планується розмістити, після цього вони передаються в департамент обл.ради і там погоджується. Планував займатися кафе та пекарнею, це дві споруди та площадка. Мав підписати три договори. Починаючи із січня місяця, під час бесід, йому було повідомлено, що треба буде готуватися сплатити певну суму, розмір якої він дізнався десь у квітні, оскільки ОСОБА_4 не знав яку саме суму. На початку травня, у перших числах, ОСОБА_4 казав, що договори підпишуть, він принесе йому договори вже підписані та погоджені, повністю робочі, і він повинен передати йому останню суму, ще дві з половиною тисячі доларів США. І десь через тиждень після першої передачі, вони з ним зустрілися у нього в кабінеті, він надав договори. ОСОБА_4 пояснював, що ці кошти буде передавати в департамент обл.ради, конкретно для ОСОБА_28 . ОСОБА_4 казав, що спочатку треба дві з половиною, а ще дві з половиною коли вже будуть підписані договори, питання буде вирішено. Договори передав десь в десятих числах травня у себе в кабінеті. ОСОБА_4 його зателефонував та сказав, що договори вже готові, їх можна забирати. Свідок підтвердив свій підпис на договорах, наданих йому для огляду під час судового розгляду. Свідок уточнив, що офіційна плата за договори повинна була становити десь шість з половиною тисяч гривень щомісяця. Прийшов до слідчого управління поліції, поспілкувався з працівниками, розповів що трапилося і потім у нього прийняли заяву. Підтвердив свій підпис на заяві про злочин. Також свідок підтвердив, що йому на одяг встановлювали обладнання для спостереження. Грошові кошти у сумі п`ятсот, дві п`ятсот, три тисячі доларів США він отримав в управління СБУ під розписку, під протокол, за участю свідків. Суму неправомірної вигоди вперше почув від ОСОБА_4 , коли саме точно почув, не пам`ятає. До поліції звернувся одразу, коли почув, що треба буде платити, але конкретну суму ще не знав. Точну суму почув під час особистої зустрічі із ОСОБА_4 . За підписання трьох договорів п`ять тисяч доларів США. ОСОБА_4 казав, що буде особисто зустрічатися із ОСОБА_28 .

4.52. Допитаний під час судового розгляду обвинувачений ОСОБА_4 підтвердив обставини викладені у зміненому обвинувальному акті та зазначив, що точні дати не пам`ятає, але погоджується, що події могли мати місце саме в ці дати.

Крім того суду пояснив, що на травень 2023 року займав посаду завідувача Меморіалу героїчної оборони Одеси. Одеська обласна рада є засновником Одеського історико - краєзнавчого музею, а Меморіал є філією музею. Одеська обласна рада здійснює контроль за діяльністю Меморіалу. З підприємцями укладаються договори щодо пайової участі за розміщення на території Меморіалу тих або інших споруд. Для укладання таких договорив, підприємці звертаються до нього та розповідає, що бажає розмістити, на що він, як завідувач Меморіалу, висловлює свою думку: або так, або ні та чому ні. Після цього, він доводить до відома керівникам. Після цього узгоджується місце розташування, площа. Процедура укладання офіційно нічим не передбачена. Встановлених критеріїв доцільності розміщення споруд на території Меморіалу немає. З ОСОБА_40 познайомився вперше, коли той влітку 2022 року прийшов до Меморіалу. Але сезон вже розпочався, тому йому запропонував прийти на початку наступного року. Потім він прийшов у січні, і вони почали з ним узгоджувати технічні моменти майбутніх споруд. Погодили площі цих споруд на 30, 20, 16 кв.м., місце їх розташування. Договори підписували ОСОБА_38 (підприємець), ОСОБА_41 (директор музею) та погоджували директор департаменту культури ОСОБА_53 і ОСОБА_28 (начальник управління обласної ради з майнових відносин). Підтвердив, що він сам визначив та назвав ОСОБА_42 суму у розмірі п`ять тисяч доларів США для погодження та підписання договорів. Ця сума не стосувалася офіційних платежів за договорами щодо пайової участі, і він знав, що це сума неправомірної вигоди для себе. Зазначив, що з урахуванням наданих ОСОБА_40 ескізів споруд, він розумів, що зможе переконати та вплинути на ОСОБА_28 підписати з ОСОБА_40 договори. Проте з ОСОБА_28 по ОСОБА_42 не спілкувався. Підтвердив, що під час бесід з ОСОБА_40, намагався створити у нього уявлення, враження, що має вплив на ОСОБА_28 при прийнятті рішення щодо погодження договорів про пайову участь. Вказував, що ОСОБА_28 прислухалася до зауважень та враховувала пропозицій, на які він звертав увагу. До його функціональних обов`язків, як завідувача Меморіалу, не входило займатися договорами щодо пайової участі, але так як це стосувалося Меморіалу, то займався саме він. Без нього або в обхід нього, такі договори узгодити не можна було, оскільки саме він знав та розумів, що та де можна поставити і розмістити. Координацією погодження договорів займався він.

4.53. Відповідно до квитанції №65714624 від 15.05.2023 року, ОСОБА_10 внесла на депозитний рахунок ТУ ДСА в Одеській області суму у розмірі 187880,00 грн. як заставу за ОСОБА_4 відповідно до ухвали Київського районного суду м.Одеси від 14.05.2023 року по справі №947/14965/23 (провадження №1-кс/947/5985/23.

5. ПРИЗНАЧЕННЯ ПОКАРАННЯ.

5.1. При призначенні покарання обвинуваченому ОСОБА_4 суд враховує ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, особу винного та обставини, що пом`якшують та обтяжують покарання.

5.2. Так, ОСОБА_4 відповідно до ч.4 ст.12 КК України, вчинив кримінальне правопорушення, яке класифікується як нетяжкий злочин, раніше несудимий, на обліках у медичних установах не перебуває. Пенсіонер, працює, за місцем роботи має позитивну характеристику.

5.3. Згідно з досудовою доповіддю від 14.09.2023 року відносно обвинуваченого ОСОБА_4 , оцінка ризику вчинення повторного кримінального правопорушення, оцінюється як середня; ризик небезпеки для суспільства, у тому числі для окремих осіб оцінюється, також як середній. Орган пробації вважає, що виправлення ОСОБА_4 без позбавлення або обмеження волі на певний строк можливе та не становить високої небезпеки для суспільства. На думку органу пробації виконання покарання у громаді можливе за умови здійснення нагляду та застосування соціально-виховних заходів, що необхідні для виправлення та запобігання вчиненню повторних кримінальних правопорушень.

5.4. Обставинами, що пом`якшують покарання обвинуваченому у відповідності до вимог ст.66 КК України, суд вважає повне визнання вини та позитивна характеристика за місцем роботи.

5.5. Обставини, що обтяжують покарання обвинуваченому у відповідності до вимог ст.67 КК України судом не встановлені.

5.6. Відповідно до ч.2 ст.65 КК України, особі, яка вчинила кримінальне правопорушення, має бути призначене покарання, необхідне й достатнє для її виправлення та попередження нових кримінальних правопорушень. Більш суворий вид покарання з числа передбачених за вчинене кримінальне правопорушення призначається лише у разі, якщо менш суворий вид покарання буде недостатній для виправлення особи та попередження вчинення нею нових кримінальних правопорушень.

5.7. З урахуванням наведеного, конкретних обставин вчинення ОСОБА_4 кримінального правопорушення, особи обвинуваченого, його ставлення до вчиненого та їх наслідків, суд реалізуючи принцип законності, справедливості та індивідуалізації покарання, вважає за необхідне призначити обвинуваченому покарання в межах санкції ч.2 ст.369-2 КК України у вигляді штрафу в середньому розмірі, яке на думку суду є необхідним й достатнім для його виправлення і попередження вчинення ним нових кримінальних правопорушень, оскільки з позиції сторони захисту вбачається, що матеріальне становище обвинуваченого дозволяє сплатити йому штраф у розмірі від двох тисяч до п`яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

5.8. При цьому, суд вважає за неможливе призначити ОСОБА_4 покарання в мінімальному розмірі, оскільки ризик вчинення ним повторного кримінального правопорушення, оцінюється як середній та під час судового розгляду, ОСОБА_4 будучи ознайомленим з матеріалами досудового розслідування і розуміючи пред`явлене йому обвинувачення, не визнав свою вину одразу, а лише згодом змінив свою позицію, що на думку суду підтверджує його середній ризик небезпеки для суспільства.

6. ЗАХОДИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ КРИМІНАЛЬНОГО ПРОВАДЖЕННЯ.

6.1. Відповідно до ч.4 ст.174 КПК України, суд одночасно з ухваленням судового рішення, яким закінчується судовий розгляд, вирішує питання про скасування арешту майна. Суд скасовує арешт майна, зокрема, у випадку виправдання обвинуваченого, закриття кримінального провадження судом, якщо майно не підлягає спеціальній конфіскації, непризначення судом покарання у виді конфіскації майна та/або незастосування спеціальної конфіскації, залишення цивільного позову без розгляду або відмови в цивільному позові.

6.2. Отже, суд вважає, що арешт майна, накладений відповідно до ухвали слідчого судді Київського районного суду міста Одеси від 17.05.2023 року у справі №947/14965/23 (провадження №1-кс/947/6041/23) підлягає скасуванню.

6.3. Відповідно до ч.11 ст.182 КПК України, застава, що не була звернена в дохід держави, повертається підозрюваному, обвинуваченому, заставодавцю після припинення дії цього запобіжного заходу. При цьому застава, внесена підозрюваним, обвинуваченим, може бути повністю або частково звернена судом на виконання вироку в частині майнових стягнень. Застава, внесена заставодавцем, може бути звернена судом на виконання вироку в частині майнових стягнень тільки за його згодою.

6.4. Отже, суд вважає, що запобіжний захід у вигляді застави, застосований до обвинуваченого відповідного до ухвали слідчого судді Київського районного суду міста Одеси від 14.05.2023 року у справі №947/14965/23 (провадження №1-кс/947/5985/23) також підлягає скасуванню, а застава у розмірі 187880,00 грн. підлягає поверненню заставодавцю.

7. РЕЧОВІ ДОКАЗИ.

7.1. 37 купюр номіналом 100 доларів США, а саме: НК 17326819 В, KL 90317157 D, КВ 51466494 F, ВВ 23969528 В, АВ 90921972 Q, НВ 73137523 Q, КВ 91520988 N, KG 04903134 В, НВ 82674574 Q, КК 23865935 А, АВ 02675137 Т, НВ 75382364 R, НК 57686502 С, НК 45268538 D, LК 23865938 А, НВ 85203238 F, КВ 62799093 К, KD 79414355 А, АВ 91838574 L, АВ 95985008 І, MF 47897164 В, LK 02902523 A, PF 60343620 J, НВ 73221428 І, HG 79932275 А, KL 69017218 В, FK 26762857 А, КВ 39470254 В, НЕ 45750602 D, LE 47755632 В, DF 02343447 В, НВ 08444069 І, HL 78009327 F, HL 78009364 F, HL 16707500*, KD 71046306 А, АВ 76827063 М - повернути Управлінню СБУ в Одеській області.

7.2. три договори щодо пайової участі в утриманні об`єктів благоустрою між КУ «Одеський історико-краєзнавчий музей» та ФОП ОСОБА_20 , підписні сторонами та погодженні на 4 аркушах кожен; відеореєстратор NETWORK VIDEORECORDER, с/н 3K0746APAZ6C8CO - повернути КУ «Одеський історико-краєзнавчий музей».

7.3. мобільний телефон ОСОБА_4 , марки Самсунг Гелаксі А41, імеі1: НОМЕР_1 , імеі2: НОМЕР_2 , із двома сім-картками із номерами: НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , грошові кошти, а саме: 3 купюри номіналом 10 євро; 1 купюра номіналом 20 євро, 5 купюр номіналом 50 євро, 1 купюра номіналом 100 євро, 3 купюри номіналом 50 доларів США, 1 купюра номіналом 1000 гривень, 38 купюр номіналом 500 гривень - повернути обвинуваченому.

7.4. виконані в ході освідування змиви з правої та лівої руки ОСОБА_4 - знищити.

8. ПРОЦЕСУАЛЬНІ ВИТРАТИ.

8.1. Відповідно до ч.1 ст.124 КПК України, у разі ухвалення обвинувального вироку суд стягує з обвинуваченого на користь держави документально підтверджені витрати на залучення експерта.

8.2. Згідно з актом здачі - приймання висновку експерта №23-3447 від 25.07.2023 року, вартість судово - технічної експертизи, проведеної Одеським науково - дослідним інститутом судових експертиз Міністерства юстиції України складає 17206,56 грн.

8.3. Згідно з актом здачі - приймання висновку експерта №23-3448 від 25.07.2023 року, вартість криміналістичної експертизи спеціальних хімічних речовин, проведеної Одеським науково - дослідним інститутом судових експертиз Міністерства юстиції України складає 8125,32 грн.

8.4. Таким чином, з обвинуваченого підлягають стягненню на користь держави процесуальні витрати за проведення Одеським науково - дослідним інститутом судових експертиз Міністерства юстиції України експертиз в сумі 25331,88 грн.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.369, 371, 373, 374, 376 КПК України, суд

У Х В А Л И В :

1. ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.369-2 КК України та призначити йому покарання у виді шрафу в розмірі три тисячі (3000) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що дорівнює 51000 (п`ятдесят однієї тисячі) гривень.

2. Запобіжний захід у виді застави в розмірі 187880 (сто вісімдесят сім тисяч вісімсот вісімдесят) гривень, залишити без змін до набрання цим вироком законної сили.

Після набрання цим вироком законної сили, заставу у розмірі 187880 (сто вісімдесят сім тисяч вісімсот вісімдесят) гривень, яка була внесена за ОСОБА_4 на рахунок Територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області (код отримувача 26302945) по справі №947/14965/23 (провадження №1-кс/947/5985/23) - повернути заставодавцю ОСОБА_43 .

3. Арешт накладений відповідно до ухвали слідчого судді Київського районного суду міста Одеси від 17.05.2023 року по справі №947/14965/23 (провадження №1-кс/947/6041/23) на: 1) грошові кошти, а саме: 56 купюр номіналом 100 доларів США, серії та номер: HK 17326819 B, KL 90317157 D, KB 51466494 F, BB 23969528 B, AB 90921972 Q, HB 73137523 Q, KB 91520988 N, KG 04903134 B, HB 82674574 Q, KK 23865935 A, AB 02675137 T, HB 75382364 R, HK 57686502 C, HK 45268538 D, L K 23865938 A, HB 85203238 F, KB 62799093 K, KD 79414355 A, AB 91838574 L, AB 95985008 I, KB 93573422 I, MF 47897164 B, LK 02902523 A, PF 60343620 J, HK 17326820 B, HB 73221428 I, HE 45750602 D, HL 78009327 F, HL 78009364 F, HG 79932275 A, LE 47755632 B, HL 16707500*, KD 71046306 A, KL 69017218 B, HB 72589056 I, HK 94524483 C, KJ 45587901 A, FK 26762857 A, DF 02343447 B, KB 22363223 I, HB 30284359 J, FB 09307134 D, HK 17326823 B, HK 17326821 B, DE 06255452 A, AL 25316329 B, AG 92074375 A, KB 50151144 Q, KB 82896021 K, HL 16157071 E, HB 23159920 F, DB 51061193 A, HB 515 35677 J, KB 39470254 B, HB 08444069 I, AB 76827063 M; 2) грошові кошти, а саме: 3 купюри номіналом 10 євро; 1 купюра номіналом 20 євро, 5 купюр номіналом 50 євро, 1 купюра номіналом 100 євро, 3 купюри номіналом 50 доларів США, 1 купюра номіналом 1000 гривень, 38 купюр номіналом 500 гривень; 3) три договори щодо пайової участі у утриманні об`єктів благоустрою між КУ «Одеський історико-краєзнавчий музей» та ФОП ОСОБА_20 , підписані сторонами та погодженні на 4 аркушах кожен; 4) мобільний телефон марки Самсунг Гелаксі А41, який належить ОСОБА_4 імеі1: НОМЕР_1 , імеі2: НОМЕР_2 , із двома сім-картками із номерами: НОМЕР_3 , НОМЕР_4 ; 5) відеореєстратор NETWORK VIDEORECORDER, с/н ЗК0746АРАZ6С8СО; 6) змиви з правої та лівої руки ОСОБА_4 . - скасувати.

4. Речові докази:

4.1. 37 купюр номіналом 100 доларів США, а саме: НК 17326819 В, KL 90317157 D, КВ 51466494 F, ВВ 23969528 В, АВ 90921972 Q, НВ 73137523 Q, КВ 91520988 N, KG 04903134 В, НВ 82674574 Q, КК 23865935 А, АВ 02675137 Т, НВ 75382364 R, НК 57686502 С, НК 45268538 D, LК 23865938 А, НВ 85203238 F, КВ 62799093 К, KD 79414355 А, АВ 91838574 L, АВ 95985008 І, MF 47897164 В, LK 02902523 A, PF 60343620 J, НВ 73221428 І, HG 79932275 А, KL 69017218 В, FK 26762857 А, КВ 39470254 В, НЕ 45750602 D, LE 47755632 В, DF 02343447 В, НВ 08444069 І, HL 78009327 F, HL 78009364 F, HL 16707500*, KD 71046306 А, АВ 76827063 М - повернути Управлінню СБУ в Одеській області;

4.2. три договори щодо пайової участі в утриманні об`єктів благоустрою між КУ «Одеський історико-краєзнавчий музей» та ФОП ОСОБА_20 , підписні сторонами та погодженні на 4 аркушах кожен; відеореєстратор NETWORK VIDEORECORDER, с/н ЗK0746APAZ6C8CO - повернути КУ «Одеський історико-краєзнавчий музей»;

4.3. мобільний телефон ОСОБА_4 , марки Самсунг Гелаксі А41, імеі1: НОМЕР_1 , імеі2: НОМЕР_2 , із двома сім-картками із номерами: НОМЕР_3 , НОМЕР_4 ; грошові кошти, а саме: 3 купюри номіналом 10 євро; 1 купюра номіналом 20 євро, 5 купюр номіналом 50 євро, 1 купюра номіналом 100 євро, 3 купюри номіналом 50 доларів США, 1 купюра номіналом 1000 гривень, 38 купюр номіналом 500 гривень - повернути ОСОБА_4 ;

4.4. виконані в ході освідування змиви з правої та лівої руки ОСОБА_4 - знищити.

5. Цей вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку до Одеського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги через Київський районний суд міста Одеси протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

6. Цей вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після прийняття рішення судом апеляційної інстанції.

Суддя ОСОБА_1

СудКиївський районний суд м. Одеси
Дата ухвалення рішення16.04.2024
Оприлюднено18.04.2024
Номер документу118371202
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов'язаної з наданням публічних послуг Зловживання впливом

Судовий реєстр по справі —947/25298/23

Ухвала від 27.05.2024

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Щербіна А. В.

Вирок від 16.04.2024

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Щербіна А. В.

Ухвала від 25.08.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Щербіна А. В.

Ухвала від 25.08.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Щербіна А. В.

Ухвала від 25.08.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Щербіна А. В.

Ухвала від 14.08.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Щербіна А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні