Ухвала
від 15.04.2024 по справі 2-7659/09
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-7659/09

Провадження № 6/161/134/24

ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15.04.2024 Суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області Пушкарчук В.П., розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 про визнання виконавчого документа таким, що не підлягає виконанню у цивільній справі за позовом Акціонерного комерційного інноваційного банку УкрСиббанк до приватного підприємства Макро Маркет, фірми Волвест у формі товариства з обмеженою відповідальністю ТзОВ Волвест, ОСОБА_1 про стягнення заборгованості,-

В С Т А Н О В И В :

12.04.2024 року ОСОБА_1 через свого представника звернувся до суду із вищевказаною заявою.

Дослідивши заяву, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч.2 ст. 183 ЦПК України до заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Згідно з «Правилами надання послуг поштового зв`язку», затвердженими Постановою Кабінету Міністрів України від 05.03.2009 № 270, належним доказом направлення документів стороні у справі є бланк опису вкладення, який згідно пункту 61 Правил заповнюється відправником у 2-х примірниках. Працівник поштового зв`язку повинен перевірити відповідність вкладення опису, розписатися на обох його примірниках і проставити відбиток календарного штемпеля. Один примірник опису вкладається до поштового відправлення, другий видається відправникові. На примірнику опису, що видається відправникові, працівник поштового зв`язку повинен зазначити номер поштового відправлення. Відтак, таким доказом є оригінал поштової квитанції з описом вкладення про надсилання іншим учасникам справи рекомендованою поштою копії заяви про скасування постанов державного виконавця про встановлення тимчасового обмеження боржника по аліментному зобов`язанню у праві його виїзду за межі України.

Всупереч вищенаведеному, заявником до заяви не додані докази її надсилання іншим учасникам справи (провадження).

Частиною четвертою статті 183 ЦПК України передбачено, що суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Оскільки, заявник не виконав приписи ч.2 ст.183 ЦПК України в частині надання доказів надсилання заяви іншому учаснику справи (провадження), суддя дійшов висновку, що її слід повернути без розгляду.

При цьому, заявник не позбавлений можливості повторно звернутися до суду із даною заявою у разі усунення зазначених недоліків.

Керуючись ст.ст. 183, 260-261, 353, 354 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Заяву ОСОБА_1 про визнання виконавчого документа таким, що не підлягає виконанню у цивільній справі за позовом Акціонерного комерційного інноваційного банку УкрСиббанк до приватного підприємства Макро Маркет, фірми Волвест у формі товариства з обмеженою відповідальністю ТзОВ Волвест, ОСОБА_1 про стягнення заборгованості повернути заявнику без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги до Волинського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її підписання. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала судунабирає законноїсили післязакінчення строкуподання апеляційноїскарги наухвалу суду.У разіподання апеляційноїскарги,ухвала,якщо їїне скасовано,набирає законноїсили післярозгляду справиапеляційним судом.

Дата складення повного тексту ухвали 15 квітня 2024 року.

Суддя Луцького міськрайонного суду

Волинської області В.П. Пушкарчук

СудЛуцький міськрайонний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення15.04.2024
Оприлюднено17.04.2024
Номер документу118373771
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —2-7659/09

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Присяжнюк Л. М.

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Присяжнюк Л. М.

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Пушкарчук В. П.

Ухвала від 28.01.2019

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Івасюта Л. В.

Рішення від 09.12.2009

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Лівандовська-Кочура Тетяна Вікторівна

Рішення від 26.11.2009

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Майстренко Олександр Миколайович

Ухвала від 13.10.2009

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Омельченко Катерина Олексіївна

Ухвала від 13.10.2009

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Омельченко Катерина Олексіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні