Ухвала
від 16.04.2024 по справі 394/351/24
НОВОАРХАНГЕЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

26100смт.Новоархангельськ Кіровоградськоїобласті,вул.Слави 26

16.04.24 394/351/24 2/394/234/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про відкриття спрощеного провадження

Суддя Новоархангельського районного суду Кіровоградської області Краснопольська Л.П., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Відділу освіти, молоді та спорту Новоархангельської селищної ради про стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні,-

В С Т А Н О В И Л А :

Позивач звернулась до Новоархангельського районного суду Кіровоградської області з позовом про стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні.

Цивільна справа відповідно до положень ст. 27 ЦПК України підсудна Новоархангельському районному суду Кіровоградської області.

Позовна заява відповідає положенням ст.ст. 175, 176 ЦПК України, до суду разом з позовною заявою надані відповідні документи та у відповідній кількості, що відповідає приписам ст. 177 ЦПК України.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви, відмови у відкритті провадження у справі на даний час немає.

Заяв та клопотань разом з цивільним позовом від позивача не надходило.

За змістом ст. 274 ЦПК України в порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи. В порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи, що виникають з трудових відносин.

Оскільки в силу вимог ст.ст. 19, 274 ЦПК України, суд не вбачає підстав для проведення розгляду справи в порядку загального позовного провадження, так як обсяг та характер доказів у справі дозволяє проводити розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження, з урахуванням позовних вимог та за наявними і наданими у справі матеріалами.

З урахуванням вищевикладеного, суд вважає за необхідне визначити розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст. ст. 4, 19, 23, 187, 258, 259, 260, 274, 277 ЦПК України, суддя

П О С Т А Н О В И Л А :

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за цивільним позовом ОСОБА_1 до Відділу освіти, молоді та спорту Новоархангельської селищної ради про стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні.

Перше судове засідання по справі призначити на 09:30 годину 17травня 2024року в приміщенні Новоархангельського районного суду Кіровоградської області за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Копію ухвали про відкриття провадження та призначення справи до судового розгляду надіслати сторонам.

Одночасно, з копією ухвали про відкриття провадження та призначення справи до судового розгляду надіслати відповідачу копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Запропонувати відповідачу протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення їй ухвали про відкриття провадження у справі надіслати суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду) позивачу, іншим відповідачам - копію відзиву та доданих до нього документів.

У разі не надання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Позивач в разі отримання відзиву до початку судового засідання має право підготувати відповідь на відзив та подати її в ході судового засідання.

Роз`яснити відповідачу право подати заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, а також, що відповідно ч. 5 ст. 279 ЦПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному вебпорталі «Судова влада України» за веб - адресою: https://court.gov.ua/sud1114/

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення16.04.2024
Оприлюднено17.04.2024
Номер документу118376154
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні

Судовий реєстр по справі —394/351/24

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

Краснопольська Л. П.

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

Краснопольська Л. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні