Ухвала
від 15.04.2024 по справі 373/1494/23
ЛОХВИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 373/1494/23

Провадження № 2/538/242/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 квітня 2024 року м. Лохвиця

Суддя Лохвицького районного суду Полтавської області Зуб Т.О., розглянувши заяву представника позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_2 , про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції,-

ВСТАНОВИВ:

21.02.2024 року до Лохвицького районного суду Полтавської області на підставі ухвали Переяслав-Хмельницького міськрайонного суду Київської області від 11.01.2024 року за підсудністю надійшла цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору- ДП «Кондитерська корпорація «Рошен», про відшкодування шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди.

На електронну адресу суду надійшло клопотання представника позивача про проведення судових засідань за його участю в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду із використанням власних технічних засобів.

Відповідно до ч. 1 ст.212ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Суд, враховуючи необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, рівність учасників процесу перед законом і судом, з метою забезпечення своєчасного розгляду цивільної справи, вважає необхідним судові засідання за участю адвоката Блізнєцова Є.А. провести в режимі відеоконференції, з використанням сервісу «EasyCon».

Керуючись ст.ст. 212, 258-260 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника ОСОБА_1 - ОСОБА_2 , про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції - задовольнити.

Судові засідання по справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору- Дочірне підприємство «Кондитерська корпорація «Рошен», про відшкодування шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди,- провести в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів з використанням програмного забезпечення «EasyCon».

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів з використанням системи «EasyCon» представнику необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфон з доступом до мережі Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення.

Попередити, що відповідно до частини 5 статті 212 ЦПК України, ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Учасник, який бере участь у судовому засіданні в режимі відеоконференцзв`язку, зобов`язаний: зайти та авторизуватися в Системі за 10 хвилин до часу судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи; очікувати запрошення секретаря до участі в судовому засіданні.

Підтвердження особи учасника відбувається шляхом його авторизації в Системі із застосуванням електронного підпису. Система не дає можливості участі в судовому засіданні у режимі відеоконференції неавторизованим учасникам.

Застосовані в дистанційному судовому провадженні технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення і звуку, дотримання принципу гласності та відкритості судового провадження.

Учасникам справи має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового провадження, ставити запитання і отримувати відповіді, реалізовувати інші надані їм процесуальні права та виконувати процесуальні обов`язки, передбачені ЦПК України.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя: Т.О. Зуб

Дата ухвалення рішення15.04.2024
Оприлюднено17.04.2024
Номер документу118376546
СудочинствоЦивільне
Сутьучасть в судовому засіданні в режимі відеоконференції

Судовий реєстр по справі —373/1494/23

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Лохвицький районний суд Полтавської області

Зуб Т. О.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Лохвицький районний суд Полтавської області

Зуб Т. О.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Лохвицький районний суд Полтавської області

Зуб Т. О.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Хасанова В. В.

Ухвала від 14.09.2023

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Хасанова В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні