Ухвала
від 16.04.2024 по справі 724/1052/24
ХОТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 724/1052/24 Провадження № 1-кс/724/150/24

У Х В А Л А

16 квітня 2024 року слідчий суддя Хотинського районного суду Чернівецької області ОСОБА_1 , за участі секретаря: ОСОБА_2 розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого СВ відділення поліції №2 (м. Хотин) Дністровського РВП ГУНП в Чернівецькій області капітана поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю, подане в рамках кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12024262160000079 від 03.04.2024, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

До суду надійшло клопотання слідчого СВ відділення поліції №2 (м. Хотин) Дністровського РВП ГУНП в Чернівецькій області капітана поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю, подане в рамках кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12024262160000079 від 03.04.2024, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України.

В обґрунтування клопотання зазначено, що ОСОБА_4 , з метою реалізації свого злочинного умислу, направленого на незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вступивши у попередню злочинну змову групи осіб, з іншими на даний час невстановленими особами, які здійснювали пошук осіб бажаючих незаконно перетнути державний кордон України, надавали вказівки, а також забезпечували безпосереднє прибуття цих осіб до місця можливого перетину державного кордону України, а в обов`язки ОСОБА_4 , в зв`язку із знанням місцевості, входило безпосереднє завершення факту переправлення осіб через державний кордон України, за грошову винагороду, згідно попередньо розробленого злочинного плану, 02.04.2024, приблизно о 20 год., прибув до колишньої, непрацюючої, автозаправної станції, яка розміщена в с.Мамалига Дністровського району Чернівецької області де дочекавшись та зустрівшись із ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , які мали намір перетнути державний кордон України і підшукання яких та прибуття в с. Мамалигу, забезпечували його спільники, на виконання раніше розробленого плану, умисно, протиправно, незаконно, з корисливих мотивів, організував та розпочав їх супроводження в напрямку державного кордону України з Республікою Молдова, з метою його незаконного перетину, контролюючи та вказуючи при цьому напрямок руху на місцевості в сторону державного кордону України.

В подальшому, 02.04.2024, приблизно о 21 год. 50 хв., ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та ОСОБА_7 на напрямку прикордонного знаку № 0003/1, на відставні 800 м. від державного кордону України та Республіки Молдова, в адміністративних межах с. Мамалига Дністровського району Чернівецької області, поза межами населеного пункту, було затримано працівниками ІНФОРМАЦІЯ_1 .

03.04.2024 ОСОБА_7 , добровільно видав працівникам поліції мобільний телефон «One Plus 10 Pro 5 G» із карткою оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » № НОМЕР_1 .

В ході допиту ОСОБА_7 , він розповів, що про можливість та умови перетину кордону він спілкувалися із невідомими особами використовуючи при цьому свій мобільний телефон.

В ході допиту в якості підозрюваного ОСОБА_4 , розповів, що 02.04.2024 приблизно о 18:00 год., йому на його номер телефону НОМЕР_2 через мобільний додаток «WhatsApp» телефонувала невстановлена на даний час досудовим розслідуванням особа по імені « ІНФОРМАЦІЯ_3 » і запропонувала йому зустріти ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та ОСОБА_7 на біля непрацюючої автозаправної станції неподалік КПП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » та в подальшому переправити їх через державний кордон України, на що він погодився.

В ході огляду мобільного телефону вилученого у ОСОБА_4 , було встановлено, що в його телефоні наявний абонент який підписаний як « ОСОБА_8 » і який використовує номер мобільного телефону НОМЕР_3 .

Враховуючи вищевикладене у органу досудового розслідування виникла необхідність у отриманні інформації про вихідні, вхідні, абонента та інтернет з`єднання абонента № НОМЕР_1 , НОМЕР_3 , а також SMS (короткі текстові повідомлення), MMS (мультимедійні повідомлення), GPRS (передача інформації по незайнятій голосовим зв`язком смузі частот), переадресація, тощо, ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання (ІМЕІ, номер телефону) із їх одночасною прив`язкою до базових станцій за кодом сумісності та ідентифікаційними параметрами, а також абонентів «Б» (в момент з`єднання) за аналогічними ідентифікаторами, так як дана інформація має суттєве значення для встановлення обставин вчиненого кримінального прапорушення та може бути використаною як доказ.

У зв`язку із вищевикладеним, з метою проведення повного та всебічного досудового розслідування, проведення аналізу здійснених телефонних дзвінків вищевказаних абонентів між собою, а також із іншими невстановленими на даний час особами які можуть бути причетними до вчинення вказаного злочину, а також можуть володіти інформацією про невстановлених досудовим розслідуванням осіб, з їх мобільних чи стаціонарних терміналів, виникла необхідність в проведенні слідчої дії шляхом зняття інформації з каналів зв`язку, щодо вхідних та вихідних дзвінків абонентів А і Б, відповідно з відображенням часу, дати дзвінків, номерів абонентів, з якими відбувались розмови за вказаний період часу з прив`язкою до базових станцій зв`язку (АТС), а також з відображенням будь-якої іншої інформації про вхідні-вихідні дзвінки, яка допоможе встановити причетних до кримінального правопорушення осіб та їх місцезнаходження.

Вищевказана інформація абонента № НОМЕР_1 , НОМЕР_3 знаходиться у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », та має істотне значення для забезпечення повного, та всебічного досудового розслідування. Іншим чином отримати цю інформацію не можливо.

Слідчий СВ відділення поліції №2 (м. Хотин) Дністровського РВП ГУНП в Чернівецькій області в судове засідання не з`явився, але надав суду заяву в якій підтримав вказане клопотання, просив його задовольнити, встановити строк дії ухвали два місяці та проводити розгляд вказаного клопотання у його відсутності.

Представник ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в судове засідання не з`явився, однак його неприбуття відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України не перешкоджає розгляду клопотання.

Вивчивши матеріали клопотання, слідчий суддя прийшов до висновку, що клопотання підлягає задоволенню.

Слідчим суддею встановлено, що слідчим відділенням відділення поліції №2 (м. Хотин) Дністровського РВП ГУНП в Чернівецькій області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12024262160000079 від 03.04.2024, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України, по факту того, що ОСОБА_4 , з метою реалізації свого злочинного умислу, направленого на незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вступивши у попередню злочинну змову групи осіб, з іншими на даний час невстановленими особами, які здійснювали пошук осіб бажаючих незаконно перетнути державний кордон України, надавали вказівки, а також забезпечували безпосереднє прибуття цих осіб до місця можливого перетину державного кордону України, а в обов`язки ОСОБА_4 , в зв`язку із знанням місцевості, входило безпосереднє завершення факту переправлення осіб через державний кордон України, за грошову винагороду, згідно попередньо розробленого злочинного плану, 02.04.2024, приблизно о 20 год., прибув до колишньої, непрацюючої, автозаправної станції, яка розміщена в с.Мамалига Дністровського району Чернівецької області де дочекавшись та зустрівшись із ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , які мали намір перетнути державний кордон України і підшукання яких та прибуття в с. Мамалигу, забезпечували його спільники, на виконання раніше розробленого плану, умисно, протиправно, незаконно, з корисливих мотивів, організував та розпочав їх супроводження в напрямку державного кордону України з Республікою Молдова, з метою його незаконного перетину, контролюючи та вказуючи при цьому напрямок руху на місцевості в сторону державного кордону України.

Згідно ч. 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів. Доступ особи до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, здійснюється в порядку, визначеному законом.

Пунктом 7 частини 1 статті 162 КПК України передбачено, що до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належить інформація, яка знаходиться в операторів та провайдерів телекомунікацій, про зв`язок, абонента, надання телекомунікаційних послуг, у тому числі отримання послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання тощо.

Відповідно до вимог ст. 165 КПК України, особа, яка зазначена в ухвалі слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів як володілець речей або документів, зобов`язана надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі речей і документів особі, зазначеній у відповідній ухвалі слідчого судді, суду. Зазначена в ухвалі слідчого судді, суду особа зобов`язана пред`явити особі, яка зазначена в ухвалі як володілець речей і документів, оригінал ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів та вручити її копію. Особа, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і оригіналів або копій документів, зобов`язана залишити володільцю речей і оригіналів або копій документів опис речей і оригіналів або копій документів, які були вилучені на виконання ухвали слідчого судді, суду. На вимогу володільця особою, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених оригіналів документів. Копії документів, які вилучаються або оригінали яких вилучаються, виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів.

Відповідно матеріалами клопотання слідчим доведено, наявність достатніх підстав вважати, що документи та речі, які перебувають у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, а саме для встановлення осіб, які імовірно вчинили вище вказаний злочин, необхідно отримати інформацію, яка містить охоронювану законом таємницю та те, що потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання до документів і іншим способом встановити інформацію, яка має доказове значення неможливо, а тому вважаю, що клопотання слідчого слід задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись ст. 163-166 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання слідчого СВ відділення поліції №2 (м. Хотин) Дністровського РВП ГУНП в Чернівецькій області капітана поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю, подане в рамках кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12024262160000079 від 03.04.2024, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України - задовольнити.

Зобов`язати оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що за адресою: АДРЕСА_1 надати слідчим СВ відділення поліції № 2 (м. Хотин) Дністровського РВП ГУНП в Чернівецькій області ОСОБА_3 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 та оперуповноваженим СКП ВП № 2 (м. Хотин) Дністровського РВП ГУНП в Чернівецькій області ОСОБА_11 , ОСОБА_12 та ОСОБА_13 про вихідні, вхідні, дзвінки абонента НОМЕР_1 , НОМЕР_3 а також SMS (короткі текстові повідомлення), MMS (мультимедійні повідомлення), GPRS (передача інформації по незайнятій голосовим зв`язком смузі частот), переадресація, ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання (ІМЕІ, номер телефону), дзвінки (текстові повідомлення) здійснені через мобільні додатки з використанням мобільного інтернету, із їх одночасною прив`язкою до базових станцій за кодом сумісності та ідентифікаційними параметрами, а також абонентів «Б» (в момент з`єднання) за аналогічними ідентифікаторами за період з 00 години 00 хвилин 28.03.2024 по 00 години 00 хвилин 04.04.2024, за абонентами А і Б з відображенням часу, дати дзвінків, номерів абонентів, з якими відбувались розмови за вказаний період часу з прив`язкою до базових станцій зв`язку (АТС), а також з відображенням будь-якої іншої інформації про дзвінки, яка допоможе встановити причетних до кримінального правопорушення осіб та їх місцезнаходження.

Надати копію зазначеної інформації на носії інформації в електронному вигляді у форматі Microsoft Excel, в якій обов`язково зазначити: тип, дату, час, тривалість дзвінків, номери абонентів з`єднань та адреси розташування базових станцій.

Строк дії ухвали два місяці з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: ОСОБА_14

Дата ухвалення рішення16.04.2024
Оприлюднено22.04.2024
Номер документу118377860
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —724/1052/24

Ухвала від 16.04.2024

Кримінальне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Єфтеньєв О. Г.

Ухвала від 16.04.2024

Кримінальне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Єфтеньєв О. Г.

Ухвала від 16.04.2024

Кримінальне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Єфтеньєв О. Г.

Ухвала від 04.04.2024

Кримінальне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Єфтеньєв О. Г.

Ухвала від 04.04.2024

Кримінальне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Єфтеньєв О. Г.

Ухвала від 04.04.2024

Кримінальне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Єфтеньєв О. Г.

Ухвала від 04.04.2024

Кримінальне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Єфтеньєв О. Г.

Ухвала від 04.04.2024

Кримінальне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Єфтеньєв О. Г.

Ухвала від 03.04.2024

Кримінальне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Єфтеньєв О. Г.

Ухвала від 03.04.2024

Кримінальне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Єфтеньєв О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні