Ухвала
від 16.04.2024 по справі 910/3087/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

16.04.2024Справа № 910/3087/24Господарський суд міста Києва у складі судді Полякової К.В., розглянувши заяву Філії «Рафалівське лісове господарство» Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду у справі

за позовом Заступника Генерального прокурора

до 1) Державної служби геології та надр України, 2) Товариства з обмеженою відповідальністю «Укрторф»

за участі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: 1) Рівненська обласна рада; 2) Рівненська обласна державна адміністрація (Рівненська обласна військова адміністрація); 3) Філія «Рафалівське лісове господарство» Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України»; 4) Громадська організація «Українське товариство охорони птахів»

про визнання незаконним та скасування наказу, визнання недійсними результатів електронного аукціону, визнання недійсним договору

ВСТАНОВИВ:

Заступник Генерального прокурора в інтересах держави звернувся до Господарського суду міста Києва з позовною заявою до Державної служби геології та надр України та Товариства з обмеженою відповідальністю «Укрторф», в якій просив: визнати незаконним та скасувати наказ Державної служби геології та надр України від 14.12.2023 «Про затвердження переліку ділянок надр, спеціальні дозволи на користування якими планується виставити на аукціон (електронні торги)» в частині виставлення на аукціон родовища Мак у Вараському районі Рівненської області; визнати недійсними результати електронного аукціону з продажу спеціального дозволу на користування надрами Родовища Мак, оформленого протоколом про результати аукціону № SUE001-UA-20231215-45927 від 04.01.2024; визнати недійсним договір від 01.02.2024 № 7/1-24 купівлі-продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами з метою видобування торфу родовища Мак, яке знаходиться у Вараському районі Рівненської області.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що Офісом Генерального прокурора виявлені порушення вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища під час виставлення на аукціон та продажу спеціального дозволу на користування надрами для видобування торфу родовища Мак, яке розташоване на території пралісової пам`ятки природи місцевого значення «Макове болото».

19.03.2024 від заступника Генерального прокурора через відділ діловодства та документообігу суду надійшла заява про забезпечення позову.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 20.03.2024 відмовлено в задоволенні заяви заступника Генерального прокурора про забезпечення позову у справі № 910/3087/24.

Ухвалою суду від 20.03.2024 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі. Розгляд справи вирішено здійснювати за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче засідання. Залучено до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Рівненську обласну раду, Рівненську обласну державну адміністрацію (Рівненську обласну військову адміністрацію), філію «Рафалівське лісове господарство» Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» та громадську організацію «Українське товариство охорони птахів».

15.04.2024 через систему «Електронний суд» від третьої особи надійшла заява про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Частинами 1, 2 ст. 197 ГПК України передбачено, що учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Ураховуючи, що третьою особою подано клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду із використанням сервісу «Система захищеного відеоконференцзв`язку з судом», відповідна заява підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 169, 170, 197, 233-235 ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

Заява Філії «Рафалівське лісове господарство» Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів - задовольнити.

Проведення судового засідання в режимі відеоконференції буде здійснюватися із використанням сервісу «Система захищеного відеоконференцзв`язку з судом».

Судове засідання призначити на 18.04.24 о 14:15 год.

Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44- Б, зал № 4 .

Суд звертає увагу учасників справи на те, що дане клопотання про участь у режимі відеоконференції задоволено в межах судового засідання призначеного на 18.04.2024.

Участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції братиме третя особа (представник третьої особи) Філія «Рафалівське лісове господарство» Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України».

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню.

Дата підписання: 16.04.2024.

Суддя К.В. Полякова

Дата ухвалення рішення16.04.2024
Оприлюднено18.04.2024
Номер документу118416929
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання незаконним та скасування наказу, визнання недійсними результатів електронного аукціону, визнання недійсним договору

Судовий реєстр по справі —910/3087/24

Ухвала від 09.05.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Коробенко Г.П.

Ухвала від 24.04.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Полякова К.В.

Ухвала від 18.04.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Полякова К.В.

Ухвала від 16.04.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Полякова К.В.

Ухвала від 16.04.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Коробенко Г.П.

Ухвала від 20.03.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Полякова К.В.

Ухвала від 20.03.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Полякова К.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні