Ухвала
від 16.04.2024 по справі 761/4533/24
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/4533/24

Провадження № 2-во/761/94/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 квітня 2024 року суддя Шевченківського районного суду м. Києва Притула Н.Г. розглянувши заяву представника Органу опіки та піклування Шевченківської районної в м. Києві державної адміністрації про виправлення описки в ухвалі Шевченківського районного суду м. Києва від 19.03.2024 року за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Орган опіки та піклування Шевченківської районної в м. Києві державної адміністрації про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Шевченківського районного суду м. Києва перебуває справа за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Орган опіки та піклування Шевченківської районної в м. Києві державної адміністрації про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна.

19.03.2024 року ухвалою Шевченківського районного суду м. Києва Клопотання ОСОБА_1 про призначення судової психіатричної експертизи та витребування доказів було задоволено та призначено по справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Орган опіки та піклування Шевченківської районної в м. Києві державної адміністрації про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна судову психіатричну експертизу, проведення якої доручено експертам Державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України».

Разом з тим, 16.04.2024 року до суду надійшла заява представника Органу опіки та піклування Шевченківської районної в м. Києві державної адміністрації, в якій остання просить виправити описку у вищевказаній ухвалі суду, а саме замість помилково зазначеної назви експертної установи «Державна установа «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України»» зазначити вірну назву експертної установи «Державна установа «Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров`я України»».

Відповідно до ч. 2 ст. 269 ЦПК України питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала.

Як вбачається з ухвали Шевченківського районного суду м. Києва від 19.03.2024 року та Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, вірна назва експертної установи «Державна установа «Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров`я України»», тому суд приходить до висновку про задоволення заяви представника заінтересованої особи та виправлення описки в ухвалі суду, зокрема, замість помилково зазначеної назви експертної установи «Державна установа «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України»» зазначити вірну назву експертної установи «Державна установа «Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров`я України»».

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.ст. 265, 269, 354 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву представника Органу опіки та піклування Шевченківської районної в м. Києві державної адміністрації про виправлення описки в ухвалі Шевченківського районного суду м. Києва від 19.03.2024 року за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Орган опіки та піклування Шевченківської районної в м. Києві державної адміністрації про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна - задовольнити.

Виправити описку в ухвалі Шевченківського районного суду м. Києва від 19.03.2024 року, зазначивши вірну назву експертної установи замість «Державна установа «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України»» вказати «Державна установа «Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров`я України»».

На ухвалу суду може бути подано апеляційну скаргу безпосередньо до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання її копії.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Суддя: Н.Г. Притула

Дата ухвалення рішення16.04.2024
Оприлюднено22.04.2024
Номер документу118426039
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про виправлення помилки у судовому рішенні

Судовий реєстр по справі —761/4533/24

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Притула Н. Г.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Притула Н. Г.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Притула Н. Г.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Притула Н. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні