Ухвала
від 18.04.2024 по справі 709/640/24
ЧОРНОБАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 709/640/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження

18квітня 2024року суддя Чорнобаївського районного суду Черкаської області Кваша І.М., вивчивши позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Силікат-1», виконавчого комітету Новодмитрівської сільської ради Золотоніського району Черкаської області про визнання додаткових угод до договорів оренди землі недійсними в частині строку їх дії, усунення перешкод у користуванні земельними ділянками та визнання припиненими договорів оренди земельних ділянок,-

встановив:

Позивач ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 )звернулася досуду зпозовною заявоюдо Товаристваз обмеженоювідповідальністю «Силікат-1»(вул. Андрія Дерев`янка, 1,

с. Ковтуни Золотоніського району Черкаської області), виконавчого комітету Новодмитрівської сільської ради Золотоніського району Черкаської

(вул.Чернишевського,19,с.Нова ДмитрівкаЗолотоніського районуЧеркаської області) про визнання додаткових угод до договорів оренди землі недійсними в частині строку їх дії, усунення перешкод у користуванні земельними ділянками та визнання припиненими договорів оренди земельних ділянок.

Позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 175-177 ЦПК України. Підстави, визначені ст.ст. 185-186 ЦПК України, для повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні. Тому її слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Враховуючи відсутність відповідного клопотання позивача, з огляду на положення ч. 4 ст. 19 ЦПК України, оцінюючи перелічені у ч. 3 ст. 274 ЦПК України критерії, які суд враховує при вирішенні питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження, суд дійшов висновку, що дана справа повинна бути розглянута за правилами загального позовного провадження.

Позовна заява містить клопотання позивача про витребування з Чорнобаївського районного суду Черкаської області оригіналу судової справи № 709/1006/22 за позовом ОСОБА_1 до ТОВ «Силікат-1», виконавчого комітету Новодмитрівської сільської ради Золотоніського району Черкаської області про визнання неукладеними додаткових угод від 08 січня 2020 року про зміну і доповнення до діючого договору оренди земельних ділянок, визнання недійсними та скасування рішення про державну реєстрацію змін до іншого речового права та запису у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно про державну реєстрацію змін до іншого речового права, усунення перешкод у користуванні земельними ділянками для огляду матеріалів в судовому засіданні, яке в силу ст. 84 ЦПК України підлягає задоволенню, оскільки вказані документи мають значення для правильного вирішення справи.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 175, 177, 187, 274 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Силікат-1», виконавчого комітету Новодмитрівської сільської ради Золотоніського району Черкаської області про визнання додаткових угод до договорів оренди землі недійсними в частині строку їх дії, усунення перешкод у користуванні земельними ділянками та визнання припиненими договорів оренди земельних ділянок.

Призначити підготовче засідання по названій справі на 20 травня 2024 року об 11:00 в приміщенні Чорнобаївського районного суду Черкаської області за адресою:

с-ще Чорнобай, вул. Центральна, 134, зал судових засідань № 2.

В підготовче засідання викликати учасників процесу.

Визначити строк для подання відповідачами відзиву на позов - 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження.

Роз`яснити відповідачам, що копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана одночасно з надісланням відзиву до суду.

Витребувати з архіву Чорнобаївського районного суду Черкаської області судову справу № 709/1006/22.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет на офіційному вебпорталі судової влади України за вебадресою сторінки:

https://court.gov.ua/sud2322/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання і оскарженню окремо відрішення суду не підлягає.

Суддя І.М. Кваша

СудЧорнобаївський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення18.04.2024
Оприлюднено22.04.2024
Номер документу118457701
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —709/640/24

Рішення від 31.07.2024

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Кваша І. М.

Рішення від 19.07.2024

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Кваша І. М.

Рішення від 19.07.2024

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Кваша І. М.

Ухвала від 29.05.2024

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Кваша І. М.

Ухвала від 29.05.2024

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Кваша І. М.

Ухвала від 29.05.2024

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Кваша І. М.

Ухвала від 28.05.2024

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Кваша І. М.

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Кваша І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні