Ухвала
від 18.04.2024 по справі 953/21054/19
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 953/21054/19

н/п 2/953/50/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

підготовчого судового засідання

та призначеннясправи досудового розгляду

"18" квітня 2024 р. Київський районний суд міста Харкова в складі:

головуючого судді Шаренко С.Л.,

за участю секретаря Реуцькій Н.В.,

розглянувши у підготовчому відкритому судовому засіданні у приміщенні Київський районного суду міста Харкова цивільну справу за позовом Міністерства оборони України до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , треті особи, що не заявляють самостійних вимог: Державне підприємство Міністерства оборони України «Укрвійськбуд», філія Державного підприємства Міністерства оборони України «Укрвійськбуд» «Харківський філіал», Харківське квартирно-експлуатаційне управління, Фонд державного майна України, Кабінет Міністрів України, Харківська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері об`єднаних сил про визнання права власності на майно, витребування майна, стягнення вартості будівельно-відновлювальних робіт та за зустрічним позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 до Міністерства оборони України, треті особи без самостійних вимог на стороні відповідача: Державне підприємство Міністерства оборони України «Укрвійськбуд», Філія Державного підприємства Міністерства оборони України «Укрвійськбуд» «Харківський філіал», Харківське квартирно-експлуатаційне управління, Фонд державного майна України, Кабінет Міністрів України про визнання права приватної спільної часткової власності на майно за набувальною давністю,-

ВСТАНОВИВ:

24.10.2019 до Київського районного суду м. Харкова надійшла позовна заява Міністерства оборони України до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , треті особи, що не заявляють самостійних вимог: Державне підприємство Міністерства оборони України «Укрвійськбуд», філія Державного підприємства Міністерства оборони України «Укрвійськбуд» «Харківський філіал», Харківське квартирно-експлуатаційне управління, Фонд державного майна України, Кабінет Міністрів України, Харківська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері об`єднаних сил про визнання права власності на майно, витребування майна, стягнення вартості будівельно-відновлювальних робіт та за зустрічним позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 до Міністерства оборони України, треті особи без самостійних вимог на стороні відповідача: Державне підприємство Міністерства оборони України «Укрвійськбуд», Філія Державного підприємства Міністерства оборони України «Укрвійськбуд» «Харківський філіал», Харківське квартирно-експлуатаційне управління, Фонд державного майна України, Кабінет Міністрів України про визнання права приватної спільної часткової власності на майно за набувальною давністю.

Ухвалою Київського районного суду м. Харкова від 30.10.2019 р. позовну заяву було залишено без руху та надано позивачу строк для усунення, вказаних в ухвалі, недоліків.

08.11.2019 р. до канцелярії суду подано заяву на виконання ухвали суду від 30.10.2019 р. про залишення позову без руху.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Ухвалою Київського районного суду м. Харкова від 14 листопада 2019 року було прийнята позовна заява дорозгляду, відкрите провадженняу справі в порядку загального позовного провадження та призначене підготовче судове засідання.

В ході підготовчого судового розгляду, 27.12.2019 р. представниками відповідачів до суду було подано зустрічну позовну заяву, яка зареєстрована за № 953/25534/19 до Міністерства оборони України, треті особи: Державне підприємство Міністерства оборони України «Укрвійськбуд», Філія Державного підприємства Міністерства оборони України «Укрвійськбуд» «Харківський філіал», Квартирно-експлуатаційний відділ м.Харків, Фонд державного майна України, Кабінет Міністрів України про визнання права приватної спільної часткової власності на майно за набувальною давністю, яка згідно протоколу передачі судової справи раніше визначеному складу суду для розгляду питання про об`єднання.

Суд, перевіривши зустрічний позов на відповідність ст.175-177 ЦПК України, враховуючи, що обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, пред`явлені первісний та зустрічні позови виникають з одних правовідносин, регулюються нормами ЦК України, ухвалою суду від 29.01.2020 року об`єднав в одне провадження з первісним позовом.

В порядку підготовчого провадження судом були дослідженні матеріали цивільної справи: 01.02.2023 року ухвалою Київського районного суду м. Харкова призначена оціночно-будівельна та будівельно-технічна експертизи; 23.01.2024 року до суду надійшов висновок оціночно-будівельної та будівельно-технічної експертиз; 03.04.2024 р. позивачем, представником Міністерства Оборони України, надана заява про уточнення позовних вимог, 17.04.2024 року представником третьої особи - представником Кабінету Міністрів України, надані пояснення. З`ясовані всі фактичні обставини справи, які підлягають з`ясуванню під час судового розгляду.

Сторони по справі: представник позивача Міністерство оборони України Москов М.В., представники третьої особи ДП МОУ «Укрвійськбуд» Івашін Є.В., Кабінету Міністрів України Богуцька В.В., Харківського квартирно-експлуатаційного управління Роженко В.В., які приймали участь в підготовчому судовому засіданні проти закриття підготовчого засідання та призначення справи до судового розгляду не заперечували.

Позовні вимоги вважають обгрунтованими та підтримують в повному обсязі.

Від відповідачів по справі за основним позовом: ОСОБА_1 , ОСОБА_3 , ОСОБА_2 надійшли заяви про відкладення розгляду справи на строк до відміни воєнного стану в Україні.

Представники Фонду державного майна України, Харківської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об`єднаних сил, відповідачі ОСОБА_4 , ОСОБА_5 в судове засідання не з`явились, причину неявки суду не повідомила, про день та час проведення підготовчого судового засідання повідомлена своєчасно та належним чином.

Неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею (ч. 1 ст. 223 ЦПК України).

Підстави відкладення підготовчого засідання відсутні.

В підготовчому судовому засіданні встановлено, що спір між сторонами до судового розгляду не врегульований, підстав для залишення позовної заяви без розгляду або закриття провадження у справі немає, клопотань про залучення до участі у справі відповідачів, третіх осіб та інших клопотань до суду не надійшло.

При підготовці справи до судового розгляду по суті були проведені підготовчі дії, передбачені ст. 197 ЦПК України.

Суд вважає їх достатніми для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Враховуючи вищенаведене, суд дійшов висновку, що підготовче провадження слід закрити та призначити справу до судового розгляду по суті.

Керуючись ст. ст.84, 196-200, 259, 260 ЦПК України суд, -

УХВАЛИВ:

Закрити підготовче провадження в справі за позовом Міністерства оборони України до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , треті особи, що не заявляють самостійних вимог: Державне підприємство Міністерства оборони України «Укрвійськбуд», філія Державного підприємства Міністерства оборони України «Укрвійськбуд» «Харківський філіал», Харківське квартирно-експлуатаційне управління, Фонд державного майна України, Кабінет Міністрів України, Харківська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері об`єднаних сил про визнання права власності на майно, витребування майна, стягнення вартості будівельно-відновлювальних робіт та за зустрічним позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 до Міністерства оборони України, треті особи без самостійних вимог на стороні відповідача: Державне підприємство Міністерства оборони України «Укрвійськбуд», Філія Державного підприємства Міністерства оборони України «Укрвійськбуд» «Харківський філіал», Харківське квартирно-експлуатаційне управління, Фонд державного майна України, Кабінет Міністрів України про визнання права приватної спільної часткової власності на майно за набувальною давністю.

Справу призначити до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні на 10:00 год. 06 червня 2024 року в приміщенні Київський районногосуду містаХаркова, повідомивши про час і місце проведення судового засідання учасників справи.

Копію ухвали надіслати особам, які беруть участь у справі.

Ухвала суду набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає, заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя: С.Л. Шаренко

СудКиївський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення18.04.2024
Оприлюднено22.04.2024
Номер документу118474605
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них:

Судовий реєстр по справі —953/21054/19

Ухвала від 14.08.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Пилипчук Н. П.

Ухвала від 14.08.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Пилипчук Н. П.

Ухвала від 01.08.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Пилипчук Н. П.

Ухвала від 11.07.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Пилипчук Н. П.

Рішення від 07.06.2024

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Шаренко С. Л.

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Шаренко С. Л.

Ухвала від 01.02.2023

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Шаренко С. Л.

Ухвала від 10.02.2023

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Шаренко С. Л.

Ухвала від 01.02.2023

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Шаренко С. Л.

Ухвала від 21.08.2022

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Шаренко С. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні