Ухвала
від 22.04.2024 по справі 212/2888/24
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 212/2888/24

2/212/1785/24

У Х В А Л А

22 квітня 2024 року м. Кривий Ріг

Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу, Дніпропетровської області у складі: Головуючого судді - Власенко М.Д., за участю секретаря - Машошиної Ю.О., розглянувши у відсутності сторін та без фіксування судового процесу звукозаписувальним технічним засобом в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства Центральний гірничо-збагачувальний комбінат про стягнення суми індексації заробітної плати,-

встановив:

19 березня 2024 року адвокат Скубенко В.Ф., що діє в інтересах позивача звернувся до суду із позовом, в якому просив стягнути з відповідача на користь позивача суму індексації заробітної плати у розмірі 13985,60 грн.

Виходячи з вимогст.274 ЦПК України, а також категорії та складності справи, наявності в матеріалах позову доказів, судом під час відкриття провадження вирішено питання про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін, сторонам направлені копії ухвали про відкриття провадження та призначення її до розгляду.

22 квітня 2024 року від представника позивача - адвоката Скубенка В.Ф. надійшло клопотання про розгляд справи з викликом сторін.

Вирішуючи заявлені клопотання суд виходить з наступного.

Відповідно до ч.2 ст.19 ЦПК Україницивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим кодексом, у порядку, зокрема позовного провадження (загального або спрощеного).

Відповідно до ч.1 ст.274ЦПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи, що виникають з трудових відносин та малозначні справи.

Відповідно до ч.6ст.279 ЦПК України, суд може відмовити в задоволенні клопотання сторони про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін за одночасного існування таких умов: 1) предметом позову є стягнення грошової суми, розмір якої не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 2) характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

Відповідно до ч.7 ст.279 ЦПК України, клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Вивчивши матеріали справи, виходячи з вимог ст.279ЦПК України з огляду на характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі, суд дійшов висновку про необхідність задоволення клопотання представника позивача щодо розгляду справи з викликом сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

Керуючись ст.ст.49, 260,279 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання представника позивача про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін - задовольнити.

Розгляд цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства Центральний гірничо-збагачувальний комбінат про стягнення суми індексації заробітної плати проводити в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін, призначивши судовий розгляд справи на 22 травня 2024 року об 11.00годині, про що повідомити сторони.

Копію ухвали направити сторонам.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя М.Д. Власенко

СудЖовтневий районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення22.04.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу118511661
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них

Судовий реєстр по справі —212/2888/24

Ухвала від 22.05.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Власенко М. Д.

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Власенко М. Д.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Власенко М. Д.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Власенко М. Д.

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Власенко М. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні