Ухвала
від 22.04.2024 по справі 334/4616/19
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Дата документу 22.04.2024

Справа № 334/4616/19

Провадження № 4-с/334/15/24

УХВАЛА

про повернення скарги без розгляду

22 квітня 2024 місто Запоріжжя

Суддя Ленінського районного суду міста Запоріжжя Коломаренко К.А., розглянувши матеріали скарги Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Перспектива-2016» на бездіяльність Дніпровського відділу державної виконавчої служби у місті Запоріжжі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) в межах виконання рішення у справі

за позовом Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Перспектива-2016»

до відповідача: ОСОБА_1

про усунення перешкод в користуванні спільним майном співвласників шляхом зобов`язання демонтувати ретрансляційні антени з даху будинку

ВСТАНОВИВ:

22.02.2024 до Ленінського районного суду міста Запоріжжя надійшла скарга Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Перспектива-2016» за підписом голови правління ОСББ «Перспектива-2016» Плющ О.І. на бездіяльність Дніпровського відділу державної виконавчої служби у місті Запоріжжі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) в межах виконання судового рішення, в якій скаржник просить:

1.Визнати дії Дніпровського відділу державної виконавчої служби у місті Запоріжжі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) неправомірними згідно ч. 2 ст. 451 ЦПК України;

2. Зобов`язати Дніпровський відділ державної виконавчої служби у місті Запоріжжі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) вжити заходів щодо відкриття виконавчого провадження та направити на адресу Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Перспектива-2016» копію постанови про відкриття виконавчого провадження з ідентифікатором доступу.

3. Зобов`язати Дніпровський відділ державної виконавчої служби у місті Запоріжжі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) викнати всі превентивні заходи, передбачені Законом України

Розглянувши матеріали скарги Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Перспектива-2016» на дії (бездіяльність) в межах виконання судового рішення, суд зазначає наступне.

За змістом ст. 447 ЦПК України сторони виконавчого провадження мають право звернутися до суду із скаргою, якщо вважають, що рішенням, дією або бездіяльністю державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби або приватного виконавця під час виконання судового рішення, ухваленого відповідно до цього Кодексу, порушено їхні права чи свободи

Згідно з частиною 2 статті 183 Цивільного процесуального кодексу України Письмові заява, клопотання чи заперечення підписуються заявником чи його представником.

До заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Однак, як вбачається із матеріалів поданої скарги Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Перспектива-2016», скаржником не надано належних доказів надсилання вказаної скарги на бездіяльність Дніпровськоговідділу державноївиконавчої службиу містіЗапоріжжі Південногоміжрегіонального управлінняМіністерства юстиції(м.Одеса) з додатками всім учасникам справи.

Суд звертає увагу Об`єднання співвласниківбагатоквартирного будинку«Перспектива-2016» на те, що належним доказом відправлення усім учасникам справи копії клопотання/заяви/скарги з додатками до нього/неї є опис вкладень в поштовий конверт та документ, що підтверджує надання поштових послуг (касовий чек, розрахункова квитанція тощо) надані в оригіналі.

Враховуючи вищенаведене, Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Перспектива-2016», (скаржник) не надало належних доказів надсилання скарги на бездіяльність Дніпровськоговідділу державноївиконавчої службиу містіЗапоріжжі Південногоміжрегіонального управлінняМіністерства юстиції(м.Одеса) з додатками всім учасникам справи.

Відповідно до положень ч. 4 ст. 183 Цивільного процесуального кодексу України, суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

З огляду на викладене, суд дійшов висновку повернути скаргу Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Перспектива-2016» на бездіяльність Дніпровського відділу державної виконавчої служби у місті Запоріжжі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) в межах виконання рішення у справі скаржнику без розгляду.

Враховуючи вищенаведене, керуючись ст.ст. 170, 234, 339 Цивільного процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

Скаргу Об`єднання співвласниківбагатоквартирного будинку«Перспектива-2016»на бездіяльністьДніпровського відділудержавної виконавчоїслужби умісті ЗапоріжжіПівденного міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції (м.Одеса)в межахвиконання рішенняу справі повернути скаржнику без розгляду.

Ухвала може бути оскаржене в апеляційному порядку до Запорізького апеляційного суду в порядку, встановленому розділом V ЦПК України..

Суддя: Коломаренко К. А.

Дата ухвалення рішення22.04.2024
Оприлюднено25.04.2024
Номер документу118548630
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —334/4616/19

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Коломаренко К. А.

Ухвала від 01.03.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Баруліна Т. Є.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Баруліна Т. Є.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Баруліна Т. Є.

Ухвала від 04.12.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Баруліна Т. Є.

Рішення від 23.03.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Баруліна Т. Є.

Рішення від 23.03.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Баруліна Т. Є.

Ухвала від 10.03.2020

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Баруліна Т. Є.

Ухвала від 19.07.2019

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Баруліна Т. Є.

Ухвала від 04.07.2019

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Баруліна Т. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні