Ухвала
від 23.04.2024 по справі 911/1030/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16/108, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

"23" квітня 2024 р. м. Київ Справа № 911/1030/24

Суддя Заєць Д.Г., розглянувши матеріали

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «ЧЕРЕМШИНА 2012», Київська обл., м. Вишневе

до Вишневої міської ради Бучанського району Київської області, Київська обл.. Бучанський р-н., м. Вишневе

про скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень

ВСТАНОВИВ:

До Господарського суду Київської області надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю «ЧЕРЕМШИНА 2012» б/н від 19.04.2024 року (вх. №2636 від 22.04.2024) до Вишневої міської ради Бучанського району Київської області про скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень державного реєстратора Виконавчого комітету Вишневої міської ради Бучанського району Київської області ОСОБА_1 , індексний номер: 71097066 від 12.01.2024 року.

Дослідивши подану позовну заяву, суд дійшов висновку, про залишення позову без руху з наступних підстав.

Відповідно до п. 2 ч. 3 ст. 162 Господарського процесуального кодексу України, позовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта (для фізичних осіб - громадян України), якщо такі відомості відомі позивачу, вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для фізичних осіб - підприємців), відомі номери засобів зв`язку та адресу електронної пошти, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

Позивачем зазначено власну адресу АДРЕСА_1 , однак, згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 22.04.2024 року, вірним місцезнаходженням позивача є: 08133, Київська обл., Бучанський р-н., м. Вишневе, вул. Червоноармійська, буд. 5.

Крім того, позивачем зазначено, що поштовим індексом відповідача є 08134, однак, згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 22.04.2024 року, вірним поштовим індексом відповідача є 08132.

Таким чином, позивачем не правильно зазначено поштовий індекс відповідача.

Відповідно до п. 8 ч. 3 ст. 162 Господарського процесуального кодексу України, позовна заява повинна містити відомості щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до позовної заяви.

Як вбачається з позовної заяви, в порушення вимог п. 8 ч. 3 ст. 162 Господарського процесуального кодексу України, вказана позовна заява не містить зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до позовної заяви.

Крім того, позивачем на титульній сторінці позовної заяви визначено третіх осіб: Товариство з обмеженою відповідальністю «ЖУРАВЛИНКА ПЛЮС», Виконавчий комітет Вишневої міської ради Бучанського району Київської області, ОСОБА_1 державного реєстратора Виконавчого комітету Вишневої міської ради Бучанського району та Комунальне підприємство «ГОТЕЛЬНО-ГУРТОЖИТКОВИЙ КОМПЛЕКС».

Відповідно до ч. ч. 1-3 ст. 50 ГПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. У заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Однак, позивачем у позовній заяві не зазначено, на яких підставах Товариство з обмеженою відповідальністю «ЖУРАВЛИНКА ПЛЮС», Виконавчий комітет Вишневої міської ради Бучанського району Київської області, ОСОБА_1 державного реєстратора Виконавчого комітету Вишневої міської ради Бучанського району, Комунальне підприємство «ГОТЕЛЬНО-ГУРТОЖИТКОВИЙ КОМПЛЕКС» належить залучити до участі у справі у якості третіх осіб.

Згідно ч. 1 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України, суддя встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Керуючись ст.ст. 162, 174, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «ЧЕРЕМШИНА 2012» б/н від 19.04.2024 року (вх. №2636 від 22.04.2024) до Вишневої міської ради Бучанського району Київської області про скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень державного реєстратора Виконавчого комітету Вишневої міської ради Бучанського району Київської області Корнєєвої Лесі Анатоліївни, індексний номер: 71097066 від 12.01.2024 року залишити без руху.

2. Зобов`язати позивача усунути недоліки позовної заяви та подати до суду в строк, який не може перевищувати десяти днів з дня отримання ухвали про залишення позовної заяви без руху:

- пояснення щодо вірного місцязнаходження позивача;

- відомості щодо вірного поштового індексу відповідача;

- відомості щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до позовної заяви;

- обґрунтування необхідності залучення третіх осіб Товариства з обмеженою відповідальністю «ЖУРАВЛИНКА ПЛЮС», Виконавчого комітету Вишневої міської ради Бучанського району Київської області, ОСОБА_1 державного реєстратора Виконавчого комітету Вишневої міської ради Бучанського району та Комунального підприємства «ГОТЕЛЬНО-ГУРТОЖИТКОВИЙ КОМПЛЕКС» у відповідності до ст. 50 Господарського процесуального кодексу України.

3. Попередити позивача про те, що у разі неусунення недоліків позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважатиметься неподаною і буде повернута позивачу.

Ухвала набирає законної сили відповідно до ст. 235 Господарського процесуального кодексу України та оскарженню не підлягає.

Суддя Д.Г. Заєць

СудГосподарський суд Київської області
Дата ухвалення рішення23.04.2024
Оприлюднено25.04.2024
Номер документу118554276
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі) про державну власність щодо реєстрації або обліку прав на майно

Судовий реєстр по справі —911/1030/24

Ухвала від 20.05.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Заєць Д.Г.

Ухвала від 23.04.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Заєць Д.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні