Ухвала
від 24.04.2024 по справі 277/566/24
ЄМІЛЬЧИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 277/566/24

У Х В А Л А

"24" квітня 2024 р. смт Ємільчине

Суддя Ємільчинського районного суду Житомирської області Заполовський В.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа - Служба у справах дітей Ємільчинської селищної ради, про відібрання малолітньої дитини

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернувся до суду із позовом, в якому просив постановити рішення про негайне відібрання малолітньої ОСОБА_3 від ОСОБА_2 .

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями справу передано на розгляд судді Греську В.А.

19.04.2024 року задоволено заяву судді Греська В.А. про самовідвід.

Згідно протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 передано на розгляд судді Заполовському В.В.

До відкриття провадження у справі суддя з метою уникнення будь-яких сумнівів щодо об`єктивності та неупередженості головуючого у справі, суддя Заполовський В.В. заявив самовідвід відповідно до п.5 ч.1 ст.36 ЦПК України.

Заява про самовідвід судді підлягає задоволенню з наступних підстав.

Із позовної заяви ОСОБА_1 про малолітньої дитини та доданих до неї документів слідує, що третьою особою в даній справі є служба в справах дітей Ємільчинської селищної ради, директором якої є ОСОБА_4 дружина голови Ємільчинського районного суду Житомирської області Греська В.А.

З цієї підстави судді ОСОБА_5 було заявлено відвід, який задоволено ухвалою від 18.04.2024 року.

Також з матеріалів справи вбачається, що 07.03.2024 року дочкою відповідача ОСОБА_2 - ОСОБА_6 було подано заяву про вчинення кримінального правопорушення директором Служби у справах дітей Ємільчинської селищної ради Гресько B.C.

17.04.2024 року до Ємільчинського районного суду Житомирської області надійшла скарга ОСОБА_6 на дії та бездіяльність слідчого відділу ВП №1 Звягельського РВП ГУНП в Житомирської області.

Вказана скарга перебувала на розгляді у судді ОСОБА_5 , однак ухвалою від 23.04.2024 року задоволено заяву про самовідвід, а справу передано на розгляд судді Заполовському В.В.

Разом з тим суддею Заполовським В.В. 24.04.2024 року подано заяву про самовідвід у розгляді даної скарги.

Відповідно до ч.1 ст.36 ЦПК України суддя не може розглядати справу і підлягає відводу (самовідводу), якщо:

1) він є членом сім`ї або близьким родичем (чоловік, дружина, батько, мати, вітчим, мачуха, син, дочка, пасинок, падчерка, брат, сестра, дід, баба, внук, внучка, усиновлювач чи усиновлений, опікун чи піклувальник, член сім`ї або близький родич цих осіб) сторони або інших учасників судового процесу, або осіб, які надавали стороні або іншим учасникам справи правничу допомогу у цій справі, або іншого судді, який входить до складу суду, що розглядає чи розглядав справу;

2) він брав участь у справі як свідок, експерт, спеціаліст, перекладач, представник, адвокат, секретар судового засідання або надавав стороні чи іншим учасникам справи правничу допомогу в цій чи іншій справі;

3) він прямо чи побічно заінтересований у результаті розгляду справи;

4) було порушено порядок визначення судді для розгляду справи;

5) є інші обставини, що викликають сумнів в неупередженості або об`єктивності судді.

Згідно ч.1 ст.39 ЦПК України, з підстав, зазначених у ст.ст.36, 37, 38 даного Кодексу, суддя, секретар судового засідання, експерт, спеціаліст, перекладач зобов`язані заявити самовідвід.

Статтею 40 ЦПК України передбачено, що питання про відвід (самовідвід) судді може бути вирішено як до, так і після відкриття провадження у справі. Питання про відвід судді вирішує суд, який розглядає справу. Суд задовольняє відвід, якщо доходить висновку про його обґрунтованість. Суд вирішує питання про відвід судді без повідомлення учасників справи. Питання про самовідвід судді вирішується в нарадчій кімнаті ухвалою суду, що розглядає справу.

Враховуючи вищенаведене, з метою уникнення можливих сумнівів у неупередженості судді, суд приходить до переконання, що заяву про самовідвід слід задовольнити, а цивільну справу передати до канцелярії Ємільчинського районного суду Житомирської області для повторного автоматизованого розподілу.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.36, 37, 39-41 України, суддя

п о с т а н о в и в:

Заяву про самовідвід головуючого судді Заполовського Володимира Володимировича - задовольнити.

Цивільну справу за ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа - Служба у справах дітей Ємільчинської селищної ради, про відібрання малолітньої дитини передати до канцелярії суду для визначення іншого судді в порядку ст.33 ЦПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: В.В. Заполовський

Дата ухвалення рішення24.04.2024
Оприлюднено30.04.2024
Номер документу118619282
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —277/566/24

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Ємільчинський районний суд Житомирської області

Заполовський В. В.

Ухвала від 19.04.2024

Цивільне

Ємільчинський районний суд Житомирської області

Гресько В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні