Ухвала
від 25.04.2024 по справі 2а-24918/11
ФАСТІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ФАСТІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД

КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

08500, м. Фастів, вул. Івана Ступака, 25, тел. (04565) 6-17-89, факс (04565) 6-16-76, email: inbox@fs.ko.court.gov.ua


6-а/381/7/24

2а-24918/11

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 квітня 2024 року Фастівський міськрайонний суд Київської області в складі:

головуючої судді Соловей Г.В.,

з участю секретаря Гапонюк І.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Фастові Київської області заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа Управління забезпечення примусового виконання рішень в м. Києві та Київській області про заміну сторони у виконавчому провадженні,-

ВСТАНОВИВ:

08.04.2024 року заявник ОСОБА_1 звернулася до суду з заявою про заміну сторони у виконавчому провадженні, посилаючись на те, що постановою Фастівського міськрайонного суду Київської області задоволено частково позов ОСОБА_2 до УПФ України в м. Фастові та Фастівському районі про перерахунок та виплату недоотриманої суми пенсії. ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 померла, не отримавши кошти на підставі вищевказаної постанови. Заявник являється правонаступником після смерті ОСОБА_2 , а тому просить замінити сторону виконавчого провадження.

Як вбачається з свідоцтва про право на спадщину за законом, посвідченого державним нотаріусом Фастівської районної державної нотаріальної контори Київської області Бігіч С.Ю. від 06.05.2021 року, зареєстровано в реєстрі за № 1107, спадкоємцем зазначеного у цьому свідоцтві майна ОСОБА_2 є її дочка ОСОБА_1 (1/3 частка), дочка ОСОБА_3 (1/3 частка, чоловік ОСОБА_4 , (1/3 частка) та помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , у зв`язку з чим, судом ініційовано питання про залучення до участі в справі в якості заінтересованої особи ОСОБА_3 , оскільки постановлення судового рішення в даній справі може вплинути на її права та обов`язки, як спадкоємця, спадкового майна ОСОБА_2 .

Як передбачено ч. 1 ст. 2 КАС України, завданням адміністративного судочинства є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів у сфері публічно-правових відносин з метою ефективного захисту прав, свобод та інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб від порушень з боку суб`єктів владних повноважень.

Згідно із частиною першою статті 379 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Статтею 1216 Цивільного кодексу України (далі - ЦК України) встановлено, що спадкуванням є перехід прав та обов`язків (спадщини) від фізичної особи, яка померла (спадкодавця), до інших осіб (спадкоємців).

До складу спадщини входять усі права та обов`язки, що належали спадкодавцеві на момент відкриття спадщини і не припинилися внаслідок його смерті (стаття 1218 ЦК України).

Згідно з статтею 1227 ЦК України, суми заробітної плати, пенсії, стипендії, аліментів, допомог у зв`язку з тимчасовою непрацездатністю, відшкодувань у зв`язку з каліцтвом або іншим ушкодженням здоров`я, інших соціальних виплат, які належали спадкодавцеві, але не були ним одержані за життя, передаються членам його сім`ї, а у разі їх відсутності - входять до складу спадщини.

Приписами ч. 6 ст. 7 КАС України, передбачено, у разі відсутності закону, що регулює відповідні правовідносини, суд застосовує закон, що регулює подібні правовідносини (аналогія закону), а за відсутності такого закону суд виходить із конституційних принципів і загальних засад права (аналогія права).

Оскільки нормами КАС України не передбачено залучення заінтересованої особи, в даному випадку підлягають застосуванню за аналогією положення КАС України щодо залучення третьої особи (ст.49 КАС України).

Відповідно до ч. 2 ст. 49 КАС України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Керуючись ст. 7,49 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Залучити до участі в справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Управління забезпечення примусового виконання рішень в м. Києві та Київській області про заміну сторони у виконавчому провадженні, в якості заінтересованої особи ОСОБА_3 .

Судове засідання відкласти на 09 травня 2024 року на 10:45 годину, про що повідомити учасників справи

Копію ухвали з копією заяви та доданих до неї документів надіслати залученій заінтересованій особі.

Залученій заінтересованій в справі особі подати до дати судового розгляду можливі заперечення чи пояснення щодо заяви.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя Г.В. Соловей

СудФастівський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення25.04.2024
Оприлюднено29.04.2024
Номер документу118620036
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяЗаява про заміну сторони виконавчого провадження

Судовий реєстр по справі —2а-24918/11

Ухвала від 09.05.2024

Адміністративне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Соловей Г. В.

Ухвала від 25.04.2024

Адміністративне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Соловей Г. В.

Постанова від 01.06.2012

Адміністративне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Буймова Л. П.

Ухвала від 15.04.2014

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Хобор Р.Б.

Ухвала від 04.10.2013

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Земляна Г.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні