Ухвала
від 09.05.2024 по справі 2а-24918/11
ФАСТІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ФАСТІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД

КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

08500, м. Фастів, вул. Івана Ступака, 25, тел. (04565) 6-17-89, факс (04565) 6-16-76, email: inbox@fs.ko.court.gov.ua


6-а/381/7/24

2а-24918/11

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 травня 2024 року Фастівський міськрайонний суд Київської області в складі:

головуючого судді Соловей Г.В.,

з участю секретаря Гапонюк І.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Фастові Київської області заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи Управління забезпечення примусового виконання рішень в м. Києві та Київській області, ОСОБА_2 про заміну сторони у виконавчому провадженні, -

ВСТАНОВИВ:

08.04.2024 року заявник ОСОБА_1 звернулася до суду з заявою про заміну сторони у виконавчому провадженні, посилаючись на те, що постановою Фастівського міськрайонного суду Київської області задоволено частково позов ОСОБА_3 до УПФ України в м. Фастові та Фастівському районі про перерахунок та виплату недоотриманої суми пенсії. ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 померла, не отримавши кошти на підставі вищевказаної постанови. Заявник являється правонаступником після смерті ОСОБА_3 , а тому просить замінити сторону виконавчого провадження.

Ухвалою Фастівського міськрайонного суду Київської області від 25.04.2024 року залучено до участі в справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Управління забезпечення примусового виконання рішень в м. Києві та Київській області про заміну сторони у виконавчому провадженні, в якості заінтересованої особи ОСОБА_2 .

В судове засідання заявник не з`явилася, надала заяву в якій вимоги заяви підтримала, справу просила розглянути в її відсутність.

В судове засідання представник заінтересованої особи не з`явився, повідомлені вчасно та належним чином про час і місце розгляду справи, причини неявки суду невідомі.

В судове засідання заінтересова особа ОСОБА_2 не з`явилася, через канцелярію суду подала заяву в якій справу просила розглянути в її відсутність, проти вимог заяви не заперечувала.

Положеннями ч. 2 ст. 379 КАС України, передбачено, що неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Відповідно до ч. 4 ст. 229 КАС України, у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Вивчивши матеріали справи та дослідивши докази по справі, суд вважає встановленими наступні обставини та відповідні їм правовідносини.

При розгляді справи, судом встановлено, що постановою Фастівського міськрайонного суду Київської області від 01.06.2012 року у справі № 2а/1027/3832/12 задоволено позовну заяву ОСОБА_3 до УПФ України в м. Фастові про перерахування та виплату недоотриманої суми щомісячної доплати пенсіонеру проживаючому в зоні посиленого радіологічного контролю.

ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 померла, що підтверджується копією свідоцтва про смерть серії НОМЕР_1 , виданого 14.04.2015 року Виконавчим комітетом Великоснітинської сільської ради Фастівського району Київської області, актовий запис № 14.

Як вбачається з свідоцтва про право на спадщину за законом, посвідченого державним нотаріусом Фастівської районної державної нотаріальної контори Київської області Бігіч С.Ю. від 06.05.2021 року, зареєстровано в реєстрі за № 1107, спадкоємцем зазначеного у цьому свідоцтві майна ОСОБА_3 є її дочка ОСОБА_1 (1/3 частка), дочка ОСОБА_2 (1/3 частка, чоловік ОСОБА_4 , (1/3 частка) та помер ІНФОРМАЦІЯ_2 .

08.04.2024 року заявник ОСОБА_1 звернулася до суду з заявою про заміну сторони та просила замінити у виконавчому провадженні стягувача ОСОБА_3 на неї, як правонаступника.

Відповідно до ст. 15 Закону України «Про виконавче провадження» сторонами виконавчого провадження є стягувач і боржник, які є фізичною чи юридичною особою і мають вчинити певні дії.

Відповідно до ч. 1 ст. 379 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу, як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Під правонаступництвом у виконавчому провадженні необхідно розуміти заміну однієї зі сторін (стягувача або боржника) з переходом прав та обов`язків від правопопередника до іншої особи (правонаступника), що раніше не брали участі у виконавчому провадженні. Правонаступництво можливе на всіх стадіях виконавчого провадження - з моменту відкриття виконавчого провадження до його закінчення.

Так, підставою правонаступництва є смерть громадянина, що був стороною виконавчого провадження, оголошення його померлим, реорганізація юридичної особи, відступлення права вимоги, переведення боргу (глава 47 ЦК України).

Відповідно до статті 129-1 Конституції України суд ухвалює рішення іменем України, судове рішення є обов`язковим до виконання.

У пункті 9 статті 129 Конституції України до основних засад судочинства віднесено обов`язковість рішень суду. Виконання судових рішень є складовою права на справедливий суд та однією з процесуальних гарантій доступу до суду та ефективного захисту сторони у справі, що передбачено статтями 6, 13 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Беручи до уваги викладене, суд вважає, що заява ОСОБА_5 про заміну сторони виконавчого провадження є такою, що підлягає задоволенню.

На підставі викладеного та, керуючись ст. 243,248, 379 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи Управління забезпечення примусового виконання рішень в м. Києві та Київській області, ОСОБА_2 про заміну сторони у виконавчому провадженні задовольнити.

Замінити стягувача ОСОБА_3 у виконавчому провадженні з примусового виконання постанови Фастівського міськрайонного суду Київської області № 2а/1027/3832/12 від 01.06.2012 року її правонаступником ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ідент.номер НОМЕР_2 , зареєстр.: АДРЕСА_1 .

Ухвала може бути оскаржена до Шостого апеляційного адміністративного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Головуючий суддя Г.В. Соловей

СудФастівський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення09.05.2024
Оприлюднено13.05.2024
Номер документу118942219
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяЗаява про заміну сторони виконавчого провадження

Судовий реєстр по справі —2а-24918/11

Ухвала від 09.05.2024

Адміністративне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Соловей Г. В.

Ухвала від 25.04.2024

Адміністративне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Соловей Г. В.

Постанова від 01.06.2012

Адміністративне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Буймова Л. П.

Ухвала від 15.04.2014

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Хобор Р.Б.

Ухвала від 04.10.2013

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Земляна Г.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні