Ухвала
від 26.04.2024 по справі 953/1895/23
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 953/1895/23

н/п 2-др/953/2/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26.04.2024 Київський районний суд м.Харкова

у складі головуючого судді Колесник С.А.,

за участю секретаря судового засідання Півоваровій Д.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Харкові заяви представника відповідача «Азово-Чорноморської інвестиційної компанії у формі товариства з обмеженою відповідальністю» - адвоката Орлова Олександра Олександровича про ухвалення додаткового рішення, представника відповідача Акціонерного товариства «Закритий не диверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Будівельник» - адвоката Орлова Олександра Олександровича про ухвалення додаткового рішення, представника відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю "Азово-Чорноморська адміністративна компанія" - адвоката Орлова Олександра Олександровича про ухвалення додаткового рішення, у цивільній справі № 953/1895/23 за позовною заявою ОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Закритий не диверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Будівельник», Товариства з обмеженою відповідальністю «Азово-Чорноморська адміністративна компанія», Азово-Чорноморської інвестиційної компанії у формі товариства з обмеженою відповідальністю, Приватного акціонерного товариства «Трест Житлобуд-1» про стягнення надмірно сплачених грошових коштів, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Київського районного суду м. Харкова перебувала цивільна справа № 953/1895/23 за позовною заявою ОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Закритий не диверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Будівельник», Товариства з обмеженою відповідальністю «Азово-Чорноморська адміністративна компанія», Азово-Чорноморської інвестиційної компанії у формі товариства з обмеженою відповідальністю, Приватного акціонерного товариства «Трест Житлобуд-1», про стягнення надмірно сплачених грошових коштів.

Рішенням Київського районного суду м. Харкова від 03.07.2023 у задоволенні позову ОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Закритий не диверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Будівельник», Товариства з обмеженою відповідальністю «Азово-Чорноморська адміністративна компанія», Азово-Чорноморської інвестиційної компанії у формі товариства з обмеженою відповідальністю, Приватного акціонерного товариства «Трест Житлобуд-1» про стягнення надмірно сплачених грошових коштів, - відмовлено.

07.07.2023 до Київського районного суду м.Харкова надійшла заява представника відповідача «Азово-Чорноморської інвестиційної компанії у формі товариства з обмеженою відповідальністю» - адвоката Орлова О.О. про ухвалення додаткового рішення щодо стягнення витрат на правничу допомогу у справі № 953/1895/23, стягнувши з ОСОБА_1 на користь відповідача витрати на професійну правничу допомогу адвоката у суді першої інстанції в сумі 40000,00 грн.

07.07.2023 до Київського районного суду м.Харкова надійшла заява представника відповідача АТ «Закритий не диверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Будівельник» - адвоката Орлова Олександра Олександровича - адвоката Орлова О.О. про ухвалення додаткового рішення щодо стягнення витрат на правничу допомогу у справі №953/1895/23, стягнувши з ОСОБА_1 на користь відповідача витрати на професійну правничу допомогу адвоката у суді першої інстанції в сумі 40000,00 грн.

07.07.2023 до Київського районного суду м.Харкова надійшла заява представника відповідача ТОВ "Азово-Чорноморська адміністративна компанія" - адвоката Орлова О.О. про ухвалення додаткового рішення щодо стягнення витрат на правничу допомогу у справі №953/1895/23, стягнувши з ОСОБА_1 на користь відповідача витрати на професійну правничу допомогу адвоката у суді першої інстанції в сумі 40000,00 грн.

Ухвалою Харківського апеляційного суду від 31.07.2023 справу №953/1895/23 витребувано з Київського районного суду м.Харкова для розгляду апеляційної скарги ОСОБА_1 на рішення Київського районного суду м.Харкова від 03.07.2023.

Цивільна справа №953/1895/23 перебувала в Харківському апеляційному суді до 29.03.2024 та 01.04.2024 справа була передана судді Колесник С.А.

Ухвалою Київського районного суду м. Харкова від 01.04.2024 прийнято до провадження заяву представника відповідача «Азово-Чорноморської інвестиційної компанії у формі товариства з обмеженою відповідальністю» - адвоката Орлова Олександра Олександровича про ухвалення додатковго рішення щодо стягнення витрат на правничу допомогу у справі №953/1895/23 за позовною заявою ОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Закритий не диверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Будівельник», Товариства з обмеженою відповідальністю «Азово-Чорноморська адміністративна компанія», Азово-Чорноморської інвестиційної компанії у формі товариства з обмеженою відповідальністю, Приватного акціонерного товариства «Трест Житлобуд-1», про стягнення надмірно сплачених грошових коштів та призначено судове засідання.

Ухвалою Київського районного суду м. Харкова від 01.04.2024 прийнято до провадження заяву представника відповідача Акціонерного товариства «Закритий не диверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Будівельник» - адвоката Орлова Олександра Олександровича - адвоката Орлова Олександра Олександровича про ухвалення додатковго рішення щодо стягнення витрат на правничу допомогу у справі №953/1895/23 за позовною заявою ОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Закритий не диверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Будівельник», Товариства з обмеженою відповідальністю «Азово-Чорноморська адміністративна компанія», Азово-Чорноморської інвестиційної компанії у формі товариства з обмеженою відповідальністю, Приватного акціонерного товариства «Трест Житлобуд-1», про стягнення надмірно сплачених грошових коштів та призначено судове засідання.

Ухвалою Київського районного суду м. Харкова від 01.04.2024 прийнято до провадження заяву представника відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю "Азово-Чорноморська адміністративна компанія" - адвоката Орлова Олександра Олександровича про ухвалення додаткового рішення у цивільній справі № 953/1895/23 за позовною заявою ОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Закритий не диверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Будівельник», Товариства з обмеженою відповідальністю «Азово-Чорноморська адміністративна компанія», Азово-Чорноморської інвестиційної компанії у формі товариства з обмеженою відповідальністю, Приватного акціонерного товариства «Трест Житлобуд-1», про стягнення надмірно сплачених грошових коштів та призначено судове засідання.

Представник відповідачів - адвокат Орлов О.О. у судове засідання не з`явився, 19.07.2023 подав до суду заяви, в яких просив розгляд заяв про ухвалення додаткового рішення провести за його відсутності та відсутності заявників (а.с.9,11,13 т.2).

Позивач ОСОБА_1 у судове засідання не з`явилася, про дату, час та місце судового засідання повідомлялася судом своєчасно та належним чином, що підтверджується довідкою про доставку повідомлення у додаток Viber (а.с.54 т.3), однак дані про отримання судової повістки поштою до суду не надійшли.

Суд, дослідивши матерали заяв представника відповідачів - адвоката Орлова О.О. про ухвалення додаткового рішення, матеріали справи, приходить до висновку про об`єднання заяв про ухвалення додаткового рішення, при цьому виходить з наступного.

Відповідно до ч. 9 ст. 10 ЦПК якщо спірні відносини не врегульовані законом, суд застосовує закон, що регулює подібні за змістом відносини (аналогія закону), а за відсутності такого - суд виходить із загальних засад законодавства (аналогія права).

У зв`язку з тим, що законодавством не врегульовано питання про об`єднання заяв про ухвалення додаткового рішення, суд застосовує аналогію закону, а саме щодо регулювання питання про об`єднання позовів.

Так, відповідно до ч. 1 ст. 188 ЦПК України, в одній позовній заяві може бути об`єднано декілька вимог, пов`язаних між собою підставою виникнення або поданими доказами, основні та похідні позовні вимоги.

Відповідно до ч. 2 ст. 188 ЦПК України, суд з урахуванням положень частини першої цієї статті може за клопотанням учасника справи або з власної ініціативи об`єднати в одне провадження декілька справ за позовами: одного й того самого позивача до одного й того самого відповідача; одного й того самого позивача до різних відповідачів; різних позивачів до одного й того самого відповідача.

У зв`язкуз тим,що вищевказанізаявипредставника відповідачів «Азово-Чорноморської інвестиційної компанії у формі товариства з обмеженою відповідальністю», Акціонерного товариства «Закритий не диверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Будівельник», Товариства з обмеженою відповідальністю "Азово-Чорноморська адміністративна компанія" - адвоката ОрловаО.О.від 07.07.2024 про ухвалення додаткового рішення взаємопов`язані, виникають з одних правовідносин і спільний їх розгляд є доцільним, суд вважає необхідним об`єднати їх в одне провадження.

Керуючись ст. 188 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Об`єднати заявупредставника відповідача «Азово-Чорноморської інвестиційної компанії у формі товариства з обмеженою відповідальністю» - адвоката Орлова Олександра Олександровича про ухвалення додаткового рішення (справа № 953/1895/23, провадження № 2-др/953/1/24), заяву представника відповідача Акціонерного товариства «Закритий не диверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Будівельник» - адвоката Орлова Олександра Олександровича про ухвалення додаткового рішення (справа № 953/1895/23, провадження № 2-др/953/2/24), заяву представника відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю "Азово-Чорноморська адміністративна компанія" - адвоката Орлова Олександра Олександровича про ухвалення додаткового рішення (справа № 953/1895/23, провадження № 2-др/953/3/24) в одне провадження за №953/1895/23 н/п №2-др/953/1/24.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Колесник С.А.

Дата ухвалення рішення26.04.2024
Оприлюднено29.04.2024
Номер документу118646775
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про ухвалення додаткового рішення

Судовий реєстр по справі —953/1895/23

Рішення від 16.05.2024

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Яцина В. Б.

Постанова від 21.02.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Яцина В. Б.

Постанова від 21.02.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Яцина В. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні