Ухвала
від 26.04.2024 по справі 804/4663/18
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУДУ Х В А Л А

26 квітня 2024 р.Справа №804/4663/18

Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Горбалінський В.В., розглянувши заяву представника Приватного акціонерного товариства «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат» про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, -

ВСТАНОВИВ:

25.04.2024 року до Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшла заява представника Приватного акціонерного товариства «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат», в якій заявник просить надати можливість прийняти участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використання власних технічних засобів за допомогою системи відеоконференцзв`язку «EASYCON».

Вирішуючи питання стосовно зазначеної заяви, суд зазначає наступне.

У відповідності до ч.1 ст.195 Кодексу адміністративного судочинства України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Згідно ч.4 ст.195 Кодексу адміністративного судочинства України yа період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню особливо небезпечних інфекційних хвороб, учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеномуЗаконом України"Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

Враховуючи необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, рівність учасників процесу перед законом і судом, з метою забезпечення своєчасного розгляду адміністративної справи, суд вважає за необхідне задовольнити заяву представника Приватного акціонерного товариства «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат» та допустити участь представника Приватного акціонерного товариства «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат» у підготовчому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою системи відеоконференцзв`язку ЄСІТС.

Відповідно до ч.1 ст.202 Кодексу адміністративного судочинства України головуючий у судовому засіданні встановлює особи тих, хто прибув у судове засідання, а також перевіряє повноваження посадових і службових осіб, їхніх представників.

Відповідно до ч.1 ст.7 Закону України «Про електронні документи та електронний документообіг» оригіналом електронного документа вважається електронний примірник документа з обов`язковими реквізитами, у тому числі з електронним підписом автора або підписом, прирівняним до власноручного підпису відповідно до Закону України"Про електронні довірчі послуги".

З метою встановлення особи, яка буде представляти інтереси Приватного акціонерного товариства «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат», в судовому засіданні, суд дійшов висновку про зобов`язання ОСОБА_1 надати до суду документи, які встановлюють її особу та підтверджують повноваження ОСОБА_1 представляти інтереси Приватного акціонерного товариства «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат», та, які, в свою чергу, завірені належним чином з використанням електронного цифрового підпису.

Керуючись ст.195, 202, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву представника Приватного акціонерного товариства «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат» про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції - задовольнити.

Допустити участь представника Приватного акціонерного товариства «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат» у підготовчому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою програмного забезпечення «EASYCON».

Роз`яснити представнику Приватного акціонерного товариства «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат», що для участі в судових засіданнях в режимі відеоконференції учасник зобов`язаний: зайти та авторизуватися в Системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до часу судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники, камеру) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи відеоконференцзв`язку; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

Роз`яснити заявнику, що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву (клопотання).

Зобов`язати ОСОБА_1 надати до суду належним чином завірені документи з використанням електронного цифрового підпису, які встановлюють її особу та підтверджують її повноваження представляти інтереси Приватного акціонерного товариства «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат».

Визначені документи ОСОБА_1 необхідно надати до суду до 29.04.2024 року включно.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя В.В. Горбалінський

Дата ухвалення рішення26.04.2024
Оприлюднено29.04.2024
Номер документу118657071
СудочинствоАдміністративне
Сутьучасть у судовому засіданні в режимі відеоконференції

Судовий реєстр по справі —804/4663/18

Ухвала від 26.04.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Горбалінський Володимир Володимирович

Ухвала від 08.04.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Горбалінський Володимир Володимирович

Постанова від 18.10.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Шальєва В.А.

Постанова від 18.10.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Шальєва В.А.

Ухвала від 28.09.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Шальєва В.А.

Ухвала від 11.09.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Шальєва В.А.

Ухвала від 08.08.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Шальєва В.А.

Ухвала від 23.06.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Шальєва В.А.

Ухвала від 08.06.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Горбалінський Володимир Володимирович

Ухвала від 08.06.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Горбалінський Володимир Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні