Ухвала
від 29.04.2024 по справі 947/13951/24
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ


Справа № 947/13951/24

Провадження № 2/947/3444/24

УХВАЛА

про відкриття спрощеного позовного провадження у справі

29.04.2024 року

суддя Київського районного суду м. Одеси Куриленко О.М., розглянувши матеріали справи за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «УКРФІНАНС ГРУП» до ОСОБА_1 , третя особа Київський відділ державної виконавчої служби у місті Одесі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про звільнення майна з-під арешту,

ВСТАНОВИВ :

26 квітня 2024 року позивач звернувся до суду з позовом, в якому просить: звільнити об`єкт нерухомого майна - трьохкімнатну квартиру АДРЕСА_1 , буд.67 (шістдесят сім) з-під арешту накладеного постановою про арешт майна, серія та номер: ВП №59516454, виданою 16.07.2019р., видавник: Другий Київський ВДВС м. Одеси, Головного територіального управління юстиції в Одеській області, ОСОБА_2 ; вид обтяження: арешт нерухомого майна; особа, майно/права якої обтяжуються: ОСОБА_1 .

Згідно до ч. 2 ст. 30 ЦПК України позови про зняття арешту з майна пред`являються за місцезнаходженням цього майна або основної його частини.

Відповідно до ч. 2ст.19 ЦПК України, цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: 1) наказного провадження; 2) позовного провадження (загального або спрощеного); 3) окремого провадження.

Згідно ч. 1, 2ст. 274 ЦПК України, у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи: 1) малозначні справи; 2) що виникають з трудових відносин. У порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

За умова ч. 6ст. 19 ЦПК України, для цілей цьогоКодексумалозначними справами є: справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно до ч. 3ст. 274 ЦПК України, при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) ціну позову; 2)значення справи для сторін; 3) обраний позивачем спосіб захисту; 4) категорію та складність справи; 5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; 6) кількість сторін та інших учасників справи; 7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Статтею 277ЦПК Українипередбачено,що питанняпро розглядсправи впорядку спрощеногопозовного провадженнясуд вирішуєв ухваліпро відкриттяпровадження усправі. У випадку, передбаченомучастиною другоюстатті 274цього Кодексу,за наслідкамирозгляду відповідногоклопотання позивачасуд зурахуванням конкретнихобставин справиможе: задовольнитиклопотання тавизначити строквідповідачу дляподання заявиіз запереченнямищодо розглядусправи впорядку спрощеногопозовного провадження;або відмовитив задоволенніклопотання тарозглянути справуза правиламизагального позовногопровадження. Якщосуд зарезультатами розглядуклопотання позивачадійде висновкупро розглядсправи впорядку спрощеногопозовного провадження,він зазначаєпро цев ухваліпро відкриттяпровадження усправі. Якщовідповідач вустановлений судомстрок подастьзаяву іззапереченнями протирозгляду справив порядкуспрощеного позовногопровадження,суд залежновід обґрунтованостізаперечень відповідачапостановляє ухвалупро: залишеннязаяви відповідачабез задоволення; розглядсправи заправилами загальногопозовного провадженнята замінузасідання длярозгляду справипо сутіпідготовчим засіданням. Якщовідповідач неподасть увстановлений судомстрок такізаперечення,він маєправо ініціюватиперехід дорозгляду справиза правиламизагального позовногопровадження лишеу випадку,якщо доведе,що пропустивстрок зповажних причин. Якщосуд вирішиврозглянути справув порядкуспрощеного позовногопровадження,але вподальшому постановивухвалу пророзгляд справиза правиламизагального позовногопровадження,розгляд справипочинається зістадії відкриттяпровадження усправі.У такомувипадку поверненнядо розглядусправи заправилами спрощеногопозовного провадженняне допускається. Частини друга - шоста цієї статті не застосовуються, якщо відповідно до цього Кодексу справа підлягає розгляду тільки в порядку спрощеного провадження.

Оскільки предмет позовних вимог не підпадає під обмеження, які визначені ч. 4ст. 274 ЦПК України, тому вказана справа може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження.

Позовна заява подана з додержанням вимогстатей 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції Київського районного суду м. Одеси.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.187-192,260,261,274,353 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В:

Відкрити провадження в цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «УКРФІНАНС ГРУП» до ОСОБА_1 , третя особа Київський відділ державної виконавчої служби у місті Одесі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про звільнення майна з-під арешту.

Призначити розгляд даноїсправи увідкритому судовомузасіданні впорядку спрощеногопозовного провадження на 10.06.2024 року о 10 год. 00 хв.в приміщенні Київського районного суду м. Одеси за адресою: м. Одеса, вул. Варненська, 3б, каб. 215.

Копії ухвал про відкриття спрощеного позовного провадження у справі направити позивачу, іншим сторонам разом з копією позовної заяви та документів, долучених до неї.

Відповідач має право протягом 15-ти календарних днів з дня отримання даної ухвали надіслати суду заяву із запереченням проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідач має право в цей же строк надіслати суду, позивачу, за наявності - іншим відповідачам, третім особам копії відзиву та доданих до нього документів, а позивач має право подати до суду відповідь на відзив

Роз`яснити відповідачу, що у разі неподання у встановлений строк заперечень або відзиву на позовну заяву, справа буде вирішена у порядку скороченого позовного провадження на підставі наявних матеріалів, а у випадку неможливості ухвалення судового рішення на підставі наданих матеріалів, справу буде розглянуто за правилами загального позовного провадження.

Учасники справиможуть отриматиінформацію щодосправи завеб-адресою: http://ki.od.court.gov.ua.

Ухвала в апеляційному порядку оскарженню не підлягає.

Суддя Куриленко О. М.

СудКиївський районний суд м. Одеси
Дата ухвалення рішення29.04.2024
Оприлюднено30.04.2024
Номер документу118669103
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про звільнення майна з-під арешту (виключення майна з опису)

Судовий реєстр по справі —947/13951/24

Ухвала від 10.06.2024

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Куриленко О. М.

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Куриленко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні