Ухвала
від 29.04.2024 по справі 212/4030/24
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 212/4030/24

2-о/212/151/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

29 квітня 2024 року м. Кривий Ріг

Суддя Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області Ведяшкіна Ю.В. ознайомившись з матеріалами заяви ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ІНФОРМАЦІЯ_1 , 18 РЕГІОНАЛЬНА ВІЙСЬКОВО-ЛІКАРСЬКА КОМІСІЯ про встановлення факту, що має юридичне значення, -

В С Т А Н О В И В :

18.04.2024 року представник заявника ОСОБА_2 звернувся до суду засобами електронного зв`язку до суду із зазначеною заявою, в якій просив встановити факт участі ОСОБА_1 в бойових діях під час військово-морського бойового походу з метою підвищення бойової готовності «ПМР-89» згідно наказу Міністра оборони СРСР; встановити факт отримання травми ОСОБА_1 в бойових діях під час військово-морського бойового походу з метою підвищення бойової готовності «ПМР-89» згідно наказу Міністра СРСР.

Справа підсудна Жовтневому районному суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області та підлягає розгляду в порядку окремого провадження цивільного судочинства.

Відповідно до п. 5 ч. 2ст. 293 ЦПК Україниу порядку окремого провадження розглядаються справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення.

Відповідно до ч. 3, 4 ст.294ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Підстави для залишення заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Суд вважає за можливе відкрити провадження по справі окремого провадження за заявою ОСОБА_1 про встановлення факту, що має юридичне значення.

Керуючись ст. ст.293,294,316,318ЦПК Українисуд,-

П О С Т А Н О В И В :

Відкрити провадження у справі заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ІНФОРМАЦІЯ_1 , 18 РЕГІОНАЛЬНА ВІЙСЬКОВО-ЛІКАРСЬА КОМІСІЯ про встановлення факту, що має юридичне значення.

Призначити відкрите судове засідання на30 травня 2024 рокуо 14 -30год. в залі судового засідання № 304у приміщенні Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області (50029, Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, вул. Захисників Азовсталі, буд. 3).

Встановити заінтересованим особам строк для подання відзиву на заяву протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення їм даної ухвали.

Роз`яснити заінтересованим особам про право надіслати суду відзив на заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти заяви та встановити строк для подання відзиву протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення їм даної ухвали.

Одночасно з надісланням відзиву до суду заінтересовані особи мають надіслати його копію та копії доданих до відзиву документів іншим учасникам справи.

У разі ненадання заінтересованою особою відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішуватиме справу за наявними матеріалами.

Відповідно до ч.7 ст. 14 ЦПК України особі, яка зареєструвала електронний кабінет в Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, суд вручає будь-які документи у справах, в яких така особа бере участь, виключно в електронній формі шляхом їх направлення до електронного кабінету такої особи, що не позбавляє її права отримати копію судового рішення у паперовій формі за окремою заявою.

В умовах воєнного чи надзвичайного стану у разі знеструмлення електромережі суду чи настання інших обставин, які унеможливлюють функціонування Єдиної судової інформаційно-комунікаційної системи або її окремої підсистеми (модуля), що забезпечує обмін документами, суд може вручати особі, яка зареєструвала електронний кабінет, будь-які документи у справах, в яких така особа бере участь, у паперовій формі.

Відповідно абз. 2 ч.8 ст. 14 ЦПК України особа, яка зареєструвала електронний кабінет в Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, може подавати процесуальні, інші документи, вчиняти інші процесуальні дії в електронній формі виключно за допомогою Єдиної судової інформаційно-комунікаційної системи або її окремої підсистеми (модуля), що забезпечує обмін документами, з використанням кваліфікованого електронного підпису або засобів електронної ідентифікації, що мають високий рівень довіри, відповідно до вимог законів України"Про електронні документи та електронний документообіг"та"Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги", якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Відповідно до ч.5 ст.43ЦПК України документи (у тому числі процесуальні документи, письмові та електронні докази тощо) можуть подаватися до суду, а процесуальні дії вчинятися учасниками справи в електронній формі з використанням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, за винятком випадків, визначених цим Кодексом.

Процесуальні документи в електронній формі мають подаватися учасниками справи до суду з використанням Єдино судової інформаційно-телекомунікаційної системи шляхом заповнення форм процесуальних документів відповідно до Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему (ч. 6ст. 43 ЦПК України).

Учасники справи можуть отримати інформацію про справу в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://court.gov.ua/sud0413/.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати сторонам разом з копію заяви.

Дана ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу може бути включено до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала суду складена та підписана 29.04.2024 року.

Суддя Ю. В. Ведяшкіна

Дата ухвалення рішення29.04.2024
Оприлюднено01.05.2024
Номер документу118694152
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту, що має юридичне значення

Судовий реєстр по справі —212/4030/24

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Ведяшкіна Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні