Ухвала
від 29.04.2024 по справі 592/13042/21
СУМСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа №592/13042/21 Головуючий у суді у 1 інстанції - Катрич О. М.Номер провадження 22-ц/816/246/24 Суддя-доповідач - Собина О. І. Категорія - 9

УХВАЛА

29 квітня 2024 року м.Суми

Сумський апеляційний суд у складі колегії суддів:

Собини О. І. (суддя-доповідач), Криворотенка В. І. , Рунова В. Ю.

розглянувши клопотання представника ОСОБА_1 -адвоката ТолмачовоїВалентини Миколаївнипро участь в режимі відеоконференції у судових засіданнях з розгляду апеляційної скарги ОСОБА_1 та її представника - адвоката Толмачової Валентини Миколаївни на рішення Ковпаківського районногосуду м.Суми від 12жовтня 2023року в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Сумської міської територіальної громади в особі Сумської міської ради, Міськрайонного управління в м. Суми та Сумському районі Головного управління Держгеокадастру у Сумській області, треті особи: ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , Сумська регіональна філія державного підприємства «Центр державного земельного кадастру», Товариство з обмеженою відповідальністю «Діната», про зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

Розгляд цивільної справи за апеляційною скаргою позивачки на рішення Ковпаківського районногосуду м.Суми від 12жовтня 2023року призначено на 14:30 07 травня 2024 року у приміщенні Сумського апеляційного суду.

29 квітня 2024 року від представника ОСОБА_1 - адвоката Толмачової В.М. надійшло клопотання про участь у судових засіданнях суду апеляційної інстанції у цій справі в режимі відеоконференції.

Відповідно до частини 1 статті 212 ЦПК Україниучасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Враховуючи необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, а також недопущення порушення розумних строків розгляду справи, суд вважає за необхідне надати можливість заявнику приймати участь в судових засіданнях в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи відеоконферецзв`язку.

На підставі наведеного, керуючись ст. 212 ЦПК України, апеляційний суд

УХВАЛИВ:

Клопотання представника ОСОБА_1 -адвоката ТолмачовоїВалентини Миколаївнипро участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобівзадовольнити.

Забезпечити участьадвоката ТолмачовоїВалентини Миколаївниу судовому засіданні суду апеляційної інстанції 07травня 2024року о14годині 30хв.та наступних судових засіданнях суду апеляційної інстанції у цій справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою підсистеми відеоконферецзвязку.

Попередити адвоката Толмачову Валентину Миколаївну, що відповідно до частини 5 статті 212 ЦПК Україниризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою підсистеми відеоконферецзв`язку, який може бути встановлений за веб-посиланнямhttps://vkz.court.gov.ua.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду необхідно:

- використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення;

- попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою www.court.gov.ua та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам;

- зайти та авторизуватися в Системі за 10 хвилин до часу судового засідання;

- активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи;

- очікувати запрошення секретаря до участі в судовому засіданні.

Роз`яснити особі, щодо якої вирішено питання про її участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, що підтвердження особи учасника відбувається шляхом його авторизації в Системі із застосуванням електронного підпису.

Крім того, вхід до підсистеми відеоконференцзв`язку можливий тільки через Електронний кабінет Електронного суду (https://cabinet.court.gov.ua).

Копію даної ухвали негайно направити адвокату Толмачовій Валентині Миколаївні.

Ухвала касаційному оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач - О. І. Собина

Судді: В. І. Криворотенко

В. Ю. Рунов

СудСумський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення29.04.2024
Оприлюднено01.05.2024
Номер документу118705666
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: щодо реєстрації або обліку прав на майно

Судовий реєстр по справі —592/13042/21

Ухвала від 05.06.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Лідовець Руслан Анатолійович

Постанова від 07.05.2024

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Собина О. І.

Постанова від 07.05.2024

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Собина О. І.

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Собина О. І.

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Собина О. І.

Ухвала від 14.12.2023

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Собина О. І.

Ухвала від 14.12.2023

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Собина О. І.

Рішення від 12.10.2023

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Катрич О. М.

Рішення від 12.10.2023

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Катрич О. М.

Ухвала від 12.04.2023

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Катрич О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні