Ухвала
від 29.04.2024 по справі 522/24132/23-е
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 522/24132/23-Е

Провадження № 2/522/1610/24

УХВАЛА

про прийняття зустрічного позову

29 квітня 2024 року м. Одеса

Приморський районний суд м. Одеси

у складі: головуючого судді Суворової О.В.,

за участі секретаря судового засідання Довгань Ж.А.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Еверест», Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «ПОРТОФІН», Товариства з обмеженою відповідальністю «ОДЕСАІНВЕСТБУД», про розірвання договору про відступлення прав та обов`язків, угоди про визначення ціни відступлення прав та обов`язків, зобов`язання повернення грошових коштів,

ВСТАНОВИВ:

Позивач 21.12.2023 року звернувся через систему «Електронний суд» до суду з позовом до ПАТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Еверест», ТОВ «Компанія з управління активами «ПОРТОФІН», ТОВ «ОДЕСАІНВЕСТБУД», про розірвання договору про відступлення прав та обов`язків, угоди про визначення ціни відступлення прав та обов`язків, зобов`язання повернення грошових коштів.

Ухвалою суду від 04.01.2024 року відкрито провадження в загальномупозовному порядку.

Ухвалою суду від 09.04.2024 року клопотання представника позивача - адвоката Нікітіної Г.Е. про витребування доказів задоволено. Витребувано у Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «Портофін» копію положення компанії з управління активами TOB «КУА «ПОРТОФІН» та копію договору №19/03-2018 від 19.03.2018 року, укладеного між ПАТ «ЗНВКІФ «Еверест» та TOB «КУА «ПОРТОФІН».

24.04.2024 року на адресу суду від відповідача ПАТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Еверест» надійшов зустрічний позов Публічного акціонерного товариства «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Еверест» до ОСОБА_1 , за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору : Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «ПОРТОФІН», Товариства з обмеженою відповідальністю «ОДЕСАІНВЕСТБУД» про стягнення пені (а.с.192-196).

Дослідивши матеріали цивільної справи, суд дійшов до висновку про прийняття зустрічного позову, з наступних підстав.

Відповідно до ч.1,2 ст.193ЦПК України відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.Зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову.

Зустрічна позовна заява відповідає вимогамЦПК України, тому її необхідно прийняти до провадження.

Згідно ч.2 п. 7 ст. 187 про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначається результат вирішення заяв і клопотань позивача, що надійшли разом із позовом, якщо їх вирішення не потребує виклику сторін.

Дослідивши матеріали справи, суд прийшов до висновку про прийняття до провадження зустрічної позовної заяви ПАТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Еверест» до ОСОБА_1 , за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет позову: ТОВ «Компанія з управління активами «ПОРТОФІН», ТОВ «ОДЕСАІНВЕСТБУД» про стягнення пені.

Керуючись ст.ст.3-13,19, 23, 42, 43, 48, 49, 193, 197, 198, 247, 258, 260,353 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Прийняти дорозгляду зустрічнупозовну заяву Публічного акціонерного товариства «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Еверест» до ОСОБА_1 , за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет позову: Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «ПОРТОФІН», Товариства з обмеженою відповідальністю «ОДЕСАІНВЕСТБУД» про стягнення пені.

Протягом 15 днів відповідач за зустрічним позовом має право надіслати відзив на зустрічну позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову до суду з підтвердженням направлення іншим учасникам копії відзиву та доданих до нього документів.

Позивач за зустрічним позовом до початку розгляду справи по суті, має право підготувати відповідь на відзив, виклавши письмово свої міркування, аргументи та надати відповідні докази, направити відповідачу та суду з підтвердженням такого направлення учасникам справи.

Відповідач за зустрічним позовом до початку розгляду справи по суті, має право підготувати заперечення на відповідь на відзив, та направити іншим учасникам справи та суду з підтвердженням такого направлення.

У разі ненадання учасниками розгляду заяви по суті справи у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Ухвала може бути оскаржена до Одеського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвала суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Суддя О.В.Суворова

Дата ухвалення рішення29.04.2024
Оприлюднено01.05.2024
Номер документу118716236
СудочинствоЦивільне
Сутьвизначення ціни відступлення прав та обов`язків, зобов`язання повернення грошових коштів

Судовий реєстр по справі —522/24132/23-е

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Суворова О. В.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Суворова О. В.

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Суворова О. В.

Ухвала від 02.02.2024

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Суворова О. В.

Ухвала від 04.01.2024

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Суворова О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні