Ухвала
від 29.04.2024 по справі 918/756/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Набережна, 26-А, м. Рівне, 33013, тел. (0362) 62 03 12, код ЄДРПОУ: 03500111,

e-mail: inbox@rv.arbitr.gov.ua, вебсайт: https://rv.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про відкладення розгляду справи

29 квітня 2024 рокум. РівнеСправа № 918/756/13

Господарський суд Рівненської області у складі головуючого судді Войтюка В.Р., при секретарі судового засідання Мамчур А.Ю., розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Квартет"

про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Земкомерц"

В засіданні приймали участь:

Ліквідатор боржника (в режимі ВКЗ): Сокольвак М.В.;

Від кредиторів (в режимі ВКЗ): Півошенко П.О.

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Господарського суду Рівненської області на стадії ліквідаційної процедури перебуває справа № 918/756/13 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Земкомерц".

Постановою Господарського суду Рівненської області від 25 лютого 2014 року ТОВ "Земкомерц" визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру та призначено ліквідатором арбітражного керуючого Сокольвака М.В.

02 квітня 2024 року до відділу канцелярії та документального забезпечення суду від Товариства з обмеженою відповідальністю "Рітейл Плас" надійшла заява про грошові вимоги до боржника.

Ухвалою Господарського суду Рівненської області від 03 квітня 2024 року заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Рітейл Плас" про грошові вимоги кредитора до боржника у справі № 918/756/13 прийнято та призначено до розгляду у судовому засіданні, яке відбудеться на 15 квітня 2024 року.

11 квітня 2024 року до відділу канцелярії та документального забезпечення суду від арбітражного керуючого Сокольвака М.В. надійшло клопотання про відкладення розгляду заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "Рітейл Плас" про грошові вимоги кредитора до боржника.

15 квітня 2024 року до відділу канцелярії та документального забезпечення суду від кредитора Публічного акціонерного товариства "МТБ Банк" надійшли заперечення на заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Рітейл Плас" про грошові вимоги кредитора до боржника.

Ухвалою Господарського суду Рівненської області від 15 квітня 2024 року, зокрема: заяву ОСОБА_1 про заміну учасника у справі про банкрутство № 918/756/13 задоволено; замінено кредитора Публічне акціонерне товариство "МТБ БАНК" на ОСОБА_1 на суму 2 800 000 00 коп.; заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Октава-07" про заміну учасника у справі про банкрутство № 918/756/13 задоволено; замінено кредитора Публічне акціонерне товариство "Банк" Київська Русь" на Товариство з обмеженою відповідальністю "Октава-07" на суму 693 453 грн. 00 коп.; відкладено розгляд заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "Рітейл Плас" про грошові вимоги кредитора до боржника у справі № 918/756/13 на 29 квітня 2024 року.

24 квітня 2024 року до відділу канцелярії та документального забезпечення суду від арбітражного керуючого Сокольвака М.В. надійшло клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури боржника та строку повноважень ліквідатора.

Ухвалою Господарського суду Рівненської області від 24 квітня 2024 року призначено клопотання арбітражного керуючого Сокольвака М.В. про продовження строку ліквідаційної процедури боржника та строку повноважень ліквідатора на 29 квітня 2024 року.

22 квітня 2024 року до відділу канцелярії та документального забезпечення суду від арбітражного керуючого Сокольвака М.В. надійшов реєстр вимог кредиторів боржника.

24 квітня 2024 року до відділу канцелярії та документального забезпечення суду від арбітражного керуючого Сокольвака М.В. надійшов відзив на заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Рітейл Плас" про грошові вимоги кредитора до боржника.

29 квітня 2024 року до відділу канцелярії та документального забезпечення суду від кредитора Товариства з обмеженою відповідальністю "Вілатекс-ТК" надійшли заперечення на заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Рітейл Плас" про грошові вимоги кредитора до боржника.

В судовому засіданні 29 квітня 2024 року присутні учасники процесу не заперечили проти відкладення розгляду заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "Рітейл Плас" про грошові вимоги кредитора до боржника.

Відповідно до ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Відповідно до ч. 2 ст. 202 Господарського процесуального кодексу України суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку з таких підстав: 1) неявка в судове засідання учасника справи, щодо якого немає відомостей про направлення йому ухвали з повідомленням про дату, час і місце судового засідання; 2) перша неявка в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними; 3) виникнення технічних проблем, що унеможливлюють участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції, крім випадків, коли відповідно до цього Кодексу судове засідання може відбутися без участі такої особи; 4) необхідність витребування нових доказів, у випадку коли учасник справи обґрунтував неможливість з`явлення відповідного клопотання в межах підготовчого провадження.

У відповідності до ст. 216 Господарського процесуального кодексу України суд відкладає розгляд справи у випадках, встановлених частиною другою статті 202 цього Кодексу. Про відкладення розгляду справи або перерву в судовому засіданні, місце, дату і час нового судового засідання або продовження судового засідання суд повідомляє під розписку учасників справи, свідків, експертів, спеціалістів, перекладачів, які були присутніми в судовому засіданні. Учасники справи, свідки, експерти, спеціалісти, перекладачі, які не прибули або яких суд вперше залучає до участі в судовому процесі, повідомляються про судове засідання ухвалами.

Щодо клопотання арбітражного керуючого Сокольвака М.В. про продовження строку ліквідаційної процедури боржника та строку повноважень ліквідатора, суд зазначає наступне.

Пунктом 4 Прикінцевих та Перехідних Положень Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що з дня введення в дію цього Кодексу подальший розгляд справ про банкрутство здійснюється відповідно до положень цього Кодексу незалежно від дати відкриття провадження у справі про банкрутство, крім справ про банкрутство, які на день введення в дію цього Кодексу перебувають на стадії санації, провадження в яких продовжується відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Перехід до наступної судової процедури та подальше провадження у таких справах здійснюється відповідно до цього Кодексу.

Реалізація майна боржника здійснюється відповідно до вимог цього Кодексу, крім майна боржника, оголошення про продаж якого опубліковане до дня введення в дію цього Кодексу. У разі не продажу такого майна його подальша реалізація здійснюється відповідно до вимог цього Кодексу.

Відповідно до ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Відповідно до ст. 58 Кодексу України з процедур банкрутства у випадках, передбачених цим Кодексом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін ухвалює постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру. Суд визначає строк, протягом якого ліквідатор зобов`язаний здійснити ліквідацію боржника.

Згідно з ч. 2 ст. 60 Кодексу України з процедур банкрутства ліквідатор виконує свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому цим Кодексом.

Згідно ч. 6 ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства ліквідатор виконує свої повноваження до внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань запису про припинення юридичної особи-банкрута.

Стаття 90 Кодексу України з процедур банкрутства визначає випадки при настанні яких господарський суд закриває провадження у справі про банкрутство, якщо: боржник - юридична особа не внесена до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань; юридичну особу, яка є боржником, припинено в установленому законодавством порядку, про що є відповідний запис в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань; у провадженні господарського суду є справа про банкрутство того самого боржника; відновлено платоспроможність боржника або погашені всі вимоги кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів; затверджено звіт керуючого санацією або ліквідатора в порядку, передбаченому цим Кодексом; до боржника після офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про його банкрутство не висунуто вимог; справа не підлягає розгляду в господарських судах України; господарським судом не встановлені ознаки неплатоспроможності боржника; в інших випадках, передбачених законом.

При цьому слід врахувати, що зазначена норма Закону не містить такої підстави для закриття провадження у справі про банкрутство, як закінчення строку ліквідаційної процедури.

Враховуючи викладене та приймаючи до уваги те, що у встановлені Кодексом України з процедур банкрутства строки ліквідатору завершити процедуру ліквідації банкрута не вдалось, вбачається за необхідне продовжити строк ліквідаційної процедури банкрута та строк повноважень ліквідатора на шість місяців.

Керуючись ст. ст. 12, 202, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, ст. ст. 42, 61 Кодексу України з процедур банкрутства, суд -

УХВАЛИВ:

1. Відкласти розгляд заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "Рітейл Плас" про грошові вимоги кредитора до боржника "13" травня 2024 р. об 16:00 год., засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Рівненської області (м. Рівне, вул. Набережна 26-А, зал судових засідань каб. № 15).

2. Запропонувати Товариству з обмеженою відповідальністю "Рітейл Плас" надати суду перелік 20 документів (крім заяв про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції), які ним подано до суду у справі 918/756/13 та перелік 90 засідань в яких ним взято участь у справі 918/756/13.

3. Клопотання арбітражного керуючого Сокольвака М.В. про продовження строку ліквідаційної процедури боржника та строку повноважень ліквідатора - задоволити.

4. Продовжити строк ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю "Земкомерц" та строк повноважень ліквідатора Сокольвка М.В. на шість місяців.

5. Ліквідатору по завершенні строку ліквідаційної процедури подати суду звіт про свою роботу та ліквідаційний баланс банкрута.

6. Усі заяви, клопотання, заперечення подати до суду з дотриманням вимог до форми та змісту заяв з процесуальних питань, встановлених ст. 170 ГПК України. Звернути увагу сторін на положення ст.ст. 74, 80, 81 ГПК України щодо порядку подання доказів, наслідків неподання доказів, їх направлення іншим учасникам справи.

7. Звернути увагу сторін на те, що копії письмових доказів, які подаються, повинні бути оформлені відповідно до вимог ч. 4 ст. 91 ГПК України та п. 5.27 Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації (Вимоги до оформлення документів ДСТУ 4163-2003).

8. При направленні у судове засідання уповноважених представників, останнім мати при собі відповідно до ст. 60 Господарського процесуального кодексу України документи, що підтверджують їх повноваження.

Ухвала набирає законної сили 29 квітня 2024 року та оскарженню не підлягає.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається - http://rv.arbitr.gov.ua.

Суддя Войтюк В.Р.

СудГосподарський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення29.04.2024
Оприлюднено02.05.2024
Номер документу118720441
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: банкрутство юридичної особи

Судовий реєстр по справі —918/756/13

Ухвала від 16.09.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 16.09.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 06.09.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 06.09.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 28.08.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Постанова від 12.08.2024

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Коломис В.В.

Ухвала від 05.08.2024

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Коломис В.В.

Ухвала від 16.05.2024

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Коломис В.В.

Ухвала від 08.05.2024

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Коломис В.В.

Ухвала від 29.04.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні