Ухвала
від 01.05.2024 по справі 738/887/24
МЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 738/887/24

№ провадження 1-в/738/47/2024

УХВАЛА

про проведення судового засідання у режимі відеоконференції

01 травня 2024 року м. Мена

Менський районний суд Чернігівської області в складі судді ОСОБА_1 , розглянувши клопотання засудженого ОСОБА_2 про проведення судового засідання у справі за клопотанням його захисника ОСОБА_3 про заміну йому невідбутої частини покарання у виді позбавлення волі більш м`яким, виправними роботами, у режимі відеоконференції,

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Менського районного суду Чернігівської області знаходиться клопотання захисника засудженого ОСОБА_2 ОСОБА_3 про заміну йому невідбутої частини покарання у виді позбавлення волі більш м`яким, виправними роботами, розгляд якого призначено на 02 травня 2024 року.

До початкусудового засіданнязасуджений ОСОБА_2 подав досуду клопотанняпро розглядсправи за клопотанням його захисника ОСОБА_3 про заміну йому невідбутої частини покарання у виді позбавлення волі більш м`яким, виправними роботами, з його участю в режимі відеоконференції.

Відповідно п.4 ч.1 ст.336 КПК України судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), у разі необхідності вжиття таких заходів для забезпечення оперативності судового провадження.

Частиною 2 ст. 336 КПК України передбачено, що рішення про здійснення дистанційного судового провадження суд ухвалює за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження.

Враховуючи те, що засуджений ОСОБА_2 відбуває покарання в Державній установі «Менська виправна колонія (№91)», де є технічна можливість для організації проведення відеоконференції, наполягає на особистій участі в судовому засіданні, з метою забезпечення оперативності судового провадження у розумний строк та недопущення порушення прав самого засудженого, суд приходить до висновку про задоволення клопотання засудженого та проведення судового засідання у режимі відеоконференції.

Керуючись статтями 28, 336 КПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання засудженого ОСОБА_2 про проведення судового засідання у режимі відеоконференції задовольнити.

Судове засідання у справі за клопотанням захисника засудженого ОСОБА_2 ОСОБА_3 про заміну йому невідбутої частини покарання у виді позбавлення волі більш м`яким, виправними роботами, яке призначено на 02 травня 2024 року о 14.00 год., провести у режимі відеоконференції під час трансляції з приміщення Державної установи «Менська виправна колонія (№91)» з участю засудженого ОСОБА_4 ..

Зобов`язати Державну установу «Менська виправна колонія (№91)»:

- здійснити організаційні заходи щодо проведення відеоконференції з приміщення Державної установи «Менська виправна колонія (№91)»;

- перед початком судового розгляду, вручити засудженому пам`ятку про процесуальні права;

- забезпечити перебування уповноваженого представника Державної установи«Менська виправнаколонія (№91)» поряд із засудженим під час судового засідання.

Копію ухвали суду негайно направити засудженому для відома, начальнику Державної установи «Менська виправна колонія (№91)» для організації її виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

СудМенський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення01.05.2024
Оприлюднено02.05.2024
Номер документу118741079
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про заміну невідбутої частини покарання більш м’яким

Судовий реєстр по справі —738/887/24

Ухвала від 02.05.2024

Кримінальне

Менський районний суд Чернігівської області

Волошина Н. В.

Ухвала від 02.05.2024

Кримінальне

Менський районний суд Чернігівської області

Волошина Н. В.

Ухвала від 01.05.2024

Кримінальне

Менський районний суд Чернігівської області

Волошина Н. В.

Ухвала від 24.04.2024

Кримінальне

Менський районний суд Чернігівської області

Волошина Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні