Ухвала
від 01.05.2024 по справі 2-401/11
КАСАЦІЙНИЙ ЦИВІЛЬНИЙ СУД ВЕРХОВНОГО СУДУ

УХВАЛА

01 травня 2024 року

м. Київ

справа № 2-401/11

провадження № 61-2989 св 24

Верховний Суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду: Осіяна О. М. (суддя-доповідач),Білоконь О. В., Сакари Н. Ю.,

ознайомившись із заявою Управління Служби безпеки України у Львівській області про виправлення описки в рішенні Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 30 жовтня 2013 року у справі за позовом Управління Служби безпеки України у Львівській області до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , треті особи: виконавчий комітет Львівської міської ради, Галицька районна адміністрація Львівської міської ради, обласне комунальне підприємство Львівської обласної ради «Бюро технічної інвентаризації та експертної оцінки», відділ приватизації державного житлового фонду Галицького району м. Львова, про вивільнення службових приміщень, скасування приватизації, виселення; за зустрічним позовом ОСОБА_1 до Управління Служби безпеки України у Львівській області про визнання права власності на нерухоме майно за набувальною давністю,

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 30 жовтня 2013 року касаційну скаргу Управління Служби безпеки України у Львівській області задоволено частково.

Рішення Галицького районного суду м. Львова від 30 грудня 2011 року та ухвалу апеляційного суду Львівської області від 27 березня 2013 року у частині задоволення зустрічного позову ОСОБА_1 до Управління Служби безпеки України у Львівській області про визнання права власності на нерухоме майно за набувальною давністю скасовано.

У цій частині ухвалено нове рішення про відмову ОСОБА_1 у зустрічному позові до Управління Служби безпеки України у Львівській області про визнання права власності на нерухоме майно за набувальною давністю.

У іншій частині рішення Галицького районного суду м. Львова від 30 грудня 2011 року та ухвалу апеляційного суду Львівської області від 27 березня 2013 року залишено без змін.

У березні 2024 року до Верховного Суду надійшла заява Управління Служби безпеки України у Львівській області про виправлення описки в рішенні Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 30 жовтня 2013 року у справі № 6-18294св13.

Згідно з частинами першою, другою статті 269 ЦПК України суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки. Питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала. За ініціативою суду питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні за участю учасників справи, проте їхня неявка не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень.

Для вирішення питання про виправлення описки справу необхідно призначити до розгляду.

Відповідно до частини першої статті 402 ЦПК України у суді касаційної інстанції скарга розглядається за правилами розгляду справи судом першої інстанції в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи з урахуванням статті 400 цього Кодексу.

Згідно з частиною першою статті 7 ЦПК України розгляд справ у судах проводиться усно і відкрито, крім випадків, передбачених цим Кодексом.

Такий випадок передбачено у частині тринадцятій статті 7 ЦПК України, згідно з якою розгляд справи здійснюється в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами, якщо цим Кодексом не передбачено повідомлення учасників справи. У такому випадку судове засідання не проводиться.

Отже, справа розглядатиметься в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у ній матеріалами (у письмовому провадженні).

Керуючись частиною тринадцятою статті 7, статтею 269, частиною першою статті 401, частиною першою статті 402 ЦПК України, Верховний Суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду

УХВАЛИВ:

Справу за позовом Управління Служби безпеки України у Львівській області до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , треті особи: виконавчий комітет Львівської міської ради, Галицька районна адміністрація Львівської міської ради, обласне комунальне підприємство Львівської обласної ради «Бюро технічної інвентаризації та експертної оцінки», відділ приватизації державного житлового фонду Галицького району м. Львова, про вивільнення службових приміщень, скасування приватизації, виселення; за зустрічним позовом ОСОБА_1 до Управління Служби безпеки України у Львівській області про визнання права власності на нерухоме майно за набувальною давністю за заявою Управління Служби безпеки України у Львівській області про виправлення описки в рішенні Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 30 жовтня 2013 року призначити до розгляду в складі колегії з п`яти суддів у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у ній матеріалами. Інформацію про дату розгляду справи оприлюднити на офіційному веб-порталі судової влади України.

Судді: О. М. Осіян

О. В. Білоконь

Н. Ю. Сакара

Дата ухвалення рішення01.05.2024
Оприлюднено06.05.2024
Номер документу118820341
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із житлових відносин

Судовий реєстр по справі —2-401/11

Ухвала від 03.06.2024

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Осіян Олексій Миколайович

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Осіян Олексій Миколайович

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Гудима Дмитро Анатолійович

Ухвала від 25.08.2021

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Скрипченко Д. М.

Ухвала від 23.07.2021

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Скрипченко Д. М.

Ухвала від 03.02.2021

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Войцеховська Я. В.

Ухвала від 25.01.2021

Цивільне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Рибакова В. В.

Ухвала від 25.01.2021

Цивільне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Рибакова В. В.

Ухвала від 28.12.2020

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Онупко М. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні