Ухвала
від 01.05.2024 по справі 758/2952/23
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

1 травня 2024 року місто Київ

справа № 758/2952/23

апеляційне провадження № 22-ц/824/8719/2024

Київський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

судді-доповідача - Головачова Я.В.,

суддів: Невідомої Т.О., Нежури В.А.,

розглянувши заяву представника обслуговуючого кооперативу "ЖК "Науковий" - Оплачка Віталія Олексійовича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду у справі за позовом ОСОБА_1 до обслуговуючого кооперативу "ЖК "Науковий", державного підприємства "Державний науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут інноваційних технологій в енергетиці та енергозбереженні", товариства з обмеженою відповідальністю "ДК Містобуд", треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: товариство з обмеженою відповідальністю "Компанія Будінвест Капітал", ОСОБА_2 , про визнання майнових прав на об`єкт інвестування, за апеляційною скаргою ОСОБА_1 , поданої представником ОСОБА_3 , на рішення Подільського районного суду міста Києва від 19 січня 2024 року,

в с т а н о в и в :

В провадженні Київського апеляційного суду перебуває справа за позовом ОСОБА_1 до ОК "ЖК "Науковий", ДП "Державний науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут інноваційних технологій в енергетиці та енергозбереженні", ТОВ "ДК Містобуд", треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: ТОВ "Компанія Будінвест Капітал", ОСОБА_2 , про визнання майнових прав на об`єкт інвестування, за апеляційною скаргою ОСОБА_1 , поданої представником ОСОБА_3 , на рішення Подільського районного суду міста Києва від 19 січня 2024 року.

Розгляд справи призначено у відкритому судовому засідання на 14 травня 2024 року о 16 годині 30 хвилин у приміщенні Київського апеляційного суду за адресою: місто Київ, вулиця Солом`янська, 2-А.

29 квітня 2024 року на адресу суду апеляційної інстанції надійшла заява представника ОК "ЖК "Науковий" - Оплачка В.О. про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Згідно з частинами 1, 2 статті 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему (частина 3 статті 212 ЦПК України).

Наказом Державної судової адміністрації України від 23 квітня 2020 року № 196 затверджений Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, яким, зокрема, передбачено, що головуючий суддя приймає рішення про можливість проведення засідання в режимі відеоконференції за умови наявності в суді відповідної технічної можливості (наявність обладнання та можливість його використання у визначений день і час); для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним для роботи з обраною для проведення відеоконференції Системою (пункти 1, 7 розділу III Порядку).

Київський апеляційний суд має технічну можливість провести судове засіданні в режимі відеоконференції за допомогою програмного забезпечення "EASYCON" (https://vkz.court.gov.ua) у визначені дату і час.

З урахуванням викладеного, заява представника ОК "ЖК "Науковий" - Оплачка В.О. про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду підлягає задоволенню з метою забезпечення можливості реалізації процесуальних прав та обов`язків учасника справи.

Керуючись статтею 212 ЦПК України, суд

у х в а л и в :

Заяву представника обслуговуючого кооперативу "ЖК "Науковий" - Оплачка Віталія Олексійовича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду задовольнити.

Повідомити представника обслуговуючого кооперативу "ЖК "Науковий" - Оплачка Віталія Олексійовича щодо технічної можливості проведення судового засідання у режимі відеоконференції та забезпечити його участь у судовому засіданні, призначеному на 14 травня 2024 року о 16 годині 30 хвилин, у режимі відеоконференції відповідно до Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженого наказом Державної судової адміністрації України від 23 квітня 2020 року № 196.

Роз`яснити представнику обслуговуючого кооперативу "ЖК "Науковий" - Оплачку Віталію Олексійовичу, що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції він зобов`язаний: зайти та авторизуватися в Системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до часу судового засідання, активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камеру) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи відеоконференцзв`язку, очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

Відеоконференція буде проведена за допомогою додатку "EASYCON", який може бути встановлений за веб-посиланням:https://vkz.court.gov.ua.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення.

Роз`яснити, що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Роз`яснити іншим учасникам справи, що вони також можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи "EASYCON".

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий

Судді:

СудКиївський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення01.05.2024
Оприлюднено06.05.2024
Номер документу118820925
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: визнання права власності

Судовий реєстр по справі —758/2952/23

Ухвала від 28.05.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Головачов Ярослав Вячеславович

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Головачов Ярослав Вячеславович

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Головачов Ярослав Вячеславович

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Головачов Ярослав Вячеславович

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Головачов Ярослав Вячеславович

Рішення від 19.01.2024

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Будзан Л. Д.

Рішення від 19.01.2024

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Будзан Л. Д.

Ухвала від 11.10.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Будзан Л. Д.

Ухвала від 04.09.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Будзан Л. Д.

Ухвала від 02.06.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Будзан Л. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні