Ухвала
від 06.05.2024 по справі 638/18662/23
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 638/18662/23

Провадження № 2/638/2397/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 травня 2024 року м. Харків, Дзержинський районний суд м. Харкова в складі:

головуючої судді - Штих Т.В.,

за участі секретаря - Кассіч Н. А.,

розглянувши в судовому засіданні цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 треті особи Орган опіки і піклування виконавчого комітету Охтирської міської ради Сумської області, Служба у справах дітей Борівської селищної ради Харківської області про позбавлення батьківських прав та заміну способу стягнення аліментів на утримання неповнолітньої дитини,-

встановив:

Позивачка звернулася до Дзержинського районного суду міста Харкова з позовом до ОСОБА_2 треті особи Орган опіки і піклування виконавчого комітету Охтирської міської ради Сумської області, Служба у справах дітей Борівської селищної ради Харківської області про позбавлення батьківських прав та заміну способу стягнення аліментів на утримання неповнолітньої дитини.

Представник позивача заявив клопотання про проведення відеконференції з Охтирським міськрайонним судом Сумської області для проведення бесіди з неповнолітнім ОСОБА_3 ..

Суд, вивчивши матеріали справи та клопотання, вважає вказані клопотання такими, що підлягають задоволенню. З метою з`ясування всіх необхідних даних під час розгляду справи необхідна вказана в клопотанні інформація. Вказана інформація дасть змогу чітко, об`єктивно вирішити вказану справу.

Суд вважає клопотання щодо участі у справі в режимі відеоконференції таким, що підлягає задоволенню.

Відповідно до ст. 212 ЦПК України, суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції. Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Згідно вимог ст. 11 ЗУ "Про судоустрій та статус суддів", учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому процесуальним законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Отже, відеоконференція покликана захистити сторони від надмірного затягування судового процесу, оскільки основною причиною затягування справи є неявка учасників процесу до зали судового засідання.

Враховуючи віддаленість місця знаходження позивачки, її представника, неповнолітнього ОСОБА_3 , представника органу опіки, а також служби у справах дітей та психолога, з метою підвищення оперативності судового розгляду справи та полегшення участі в ньому учасників судового провадження і наявну технічну можливість проведення судового засідання в такому режимі, суд вважає за можливе провести судове засідання у режимі відеоконференції.

Керуючись ст. 84, 212, 258-260 ЦПК України, суд, -

ухвалив:

Призначити дистанційне судове засідання за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 треті особи Орган опіки і піклування виконавчого комітету Охтирської міської ради Сумської області, Служба у справах дітей Борівської селищної ради Харківської області про позбавлення батьківських прав та заміну способу стягнення аліментів на утримання неповнолітньої дитини на 10:00 годину 24 травня 2024 року із Охтирським міськрайонним судом Сумської області.

Виконання ухвали суду в частині забезпечення відеозв`язку з Охтирським міськрайонним судом Сумської області та Дзержинським районним судом м. Харкова за адресою: м. Харків, пр. Перемоги, буд. 52-В о 10:00 годину 24.05.2024, із обов`язковою участю позивачки ОСОБА_1 , її представника-адвоката Кудіна О.М., неповнолітнього ОСОБА_3 , представника органу опіки, а також служби у справах дітей та психолога, доручити керівнику апарату Охтирського міськрайонного суду Сумської області.

Виконання ухвали суду в частині забезпечення відеозв`язку Дзержинського районного суду м. Харкова, за адресою: м. Харків, пр. Перемоги, буд. 52 - В доручити секретарю судового засідання Кассіч Н. А., поклавши контроль на керівника апарату суду ОСОБА_4 .

Доручити Охтирському міськрайонному суду Сумської області забезпечити проведення судового засідання в режимі відеоконференції за участю сторін у справі, неповнолітнього ОСОБА_3 , представника органу опіки, а також служби у справах дітей та психолога.

Застосовувані в дистанційному судовому провадженні технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення і звуку, дотримання принципу гласності та відкритості судового провадження, а також інформаційну безпеку.

Учасникам цивільного провадження має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового провадження, ставити запитання і отримувати відповіді, реалізовувати інші надані їм процесуальні права та виконувати процесуальні обов`язки, передбачені ЦПК України.

Хід і результати процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції повинні фіксуватися за допомогою технічних засобів відеозапису.

Про день, час та місце проведення судового засідання повідомити учасників судового провадження.

Копію ухвали негайно направити для виконання, до Охтирського міськрайонного суду Сумської області, що розташований за адресою: перевулок Ярославського, 2, Охтирка, Сумська область,42700 для виконання.

Також направити копію ухвали для виконання в Службу у справах дітей Охтирької міської ради Сумської області на електронну пошту: ssd.omr@ukr.net.

У відповідності до вимог ст. 353 ЦПК України ухвала в частині витребування доказів, може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя: Т. В. ШТИХ

СудДзержинський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення06.05.2024
Оприлюднено08.05.2024
Номер документу118856509
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —638/18662/23

Рішення від 24.05.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Штих Т. В.

Рішення від 24.05.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Штих Т. В.

Ухвала від 24.05.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Штих Т. В.

Ухвала від 06.05.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Штих Т. В.

Ухвала від 06.05.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Штих Т. В.

Ухвала від 06.05.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Штих Т. В.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Штих Т. В.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Штих Т. В.

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Штих Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні