Ухвала
від 10.04.2024 по справі 333/5964/23
КОМУНАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЗАПОРІЖЖЯ

Справа № 333/5964/23

Провадження № 2/333/434/24

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження

і призначення справи до судового розгляду по суті

10 квітня 2024 року м. Запоріжжя

Комунарський районний суд м. Запоріжжя у складі: головуючого-судді Кулик В.Б., за участю секретаря судового засідання Пантюх Ю.О., розглянувши у відкритому підготовчому засіданні, в залі суду, матеріали цивільної справи № 333/5964/23 за позовом ОСОБА_1 в особі представника адвоката Лелікова Сергія Олеговича до ОСОБА_2 про усунення перешкод у праві користування будинком (вселення), -

В С Т А Н О В И В:

20.07.2023 року до Комунарського районного суду м. Запоріжжя надійшов позов ОСОБА_1 в особі представника адвоката Лелікова С.О. до ОСОБА_2 про усунення перешкод у праві користування будинком (вселення).

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями справу розподілено та передано в провадження судді Кулик В.Б.

Ухвалою судді від 25.07.2023 року відкрито провадження у справі, постановлено розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження, призначено підготовче засідання.

19.10.2023 року до суду від представника відповідача адвоката Конюшенко М.А. надійшов відзив на позов та клопотання про витребування доказів у Адміністрації Державної прикордонної служби України щодо перетину кордону позивачем ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за період з січня 2022 року по 10.04.2024 року, із зазначенням дат виїзду та в`їзду на/з території України.

Представник позивача у підготовче засідання не з`явився, про час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, надав заяву про проведення підготовчого засідання без його участі, просить призначити справу до судового розгляду.

Представник відповідача у підготовче засідання не з`явилася, про час та місце розгляду справи повідомлена належним чином, надала заяву про проведення підготовчого засідання без її участі, не заперечує проти закриття підготовчого засідання та призначення справи до судового розгляду.

Згідно з ч. 1 ст. 197 ЦПК України, підготовче засідання проводиться судом з повідомленням учасників справи.

У підготовчому засіданні встановлено, що підстави для відводів відсутні, сторони клопотань про укладення мирової угоди, передачу справи на розгляд третейського суду або звернення до суду для проведення врегулювання спору за участю судді не надали. Докази, необхідні для вирішення справи по суті, в матеріалах справи є. Будь-яких клопотань щодо вирішення інших питань, зазначених у ч. 2 ст. 197 ЦПК України, від учасників справи не було.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу, зокрема, про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Приймаючи до уваги, що на виконання вимог ст. 189 ЦПК України і під час підготовчого засідання остаточно визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, позовні вимоги та склад учасників судового процесу, визначено обставини справи, які підлягають встановленню і зібрано відповідні докази, визначено порядок розгляду справи і вчинено всі дій, передбачені ч. 2 ст. 197 ЦПК України, з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті, суд вважає за необхідне закрити підготовче провадження і призначити справу до судового розгляду по суті.

Щодо клопотання представника відповідача про витребування доказів, суд доходить до наступного висновку.

Відповідно до ст. 84 ЦПК України учасники справи у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Суд вважає за необхідне витребувати письмові докази, що мають значення для вирішення справи по суті, а саме інформацію у Адміністрації Державної прикордонної служби України щодо перетину кордону ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за період з січня 2022 року по 10.04.2024 року, із зазначенням дат виїзду та в`їзду на/з території України.

При цьому, враховуючи предмет позову, суд вважає за доцільне одночасно витребувати інформацію щодо перетину кордону і відповідачем ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , за період з січня 2023 року по 10.04.2024 року, із зазначенням дат виїзду та в`їзду на/з території України.

Керуючись ст. ст. 84, 197, 260, 353 ЦПК України, суд,

П О С Т А Н О В И В:

Підготовче провадження у цивільній справі № 333/5964/23 за позовом ОСОБА_1 в особі представника адвоката Лелікова Сергія Олеговича до ОСОБА_2 про усунення перешкод у праві користування будинком (вселення) закрити.

Призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні в залі Комунарського районного суду м. Запоріжжя, за адресою: м. Запоріжжя, вул. Європейська, буд. 7, на 14 год. 00 хв. 15 травня 2024 року, про що повідомити учасників справи.

Клопотання представника відповідача про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у Адміністрації Державної прикордонної служби України (01601, м. Київ, вул. Володимирська, буд. 26) інформацію щодо перетину кордону громадянкою України ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , РНОКПП НОМЕР_1 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , за період з січня 2022 року по 10.04.2024 року, із зазначенням дат виїзду та в`їзду на/з території України.

Витребувати у Адміністрації Державної прикордонної служби України (01601, м. Київ, вул. Володимирська, буд. 26) інформацію щодо перетину кордону громадянином України ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , РНОКПП НОМЕР_2 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , за період з січня 2023 року по 10.04.2024 року, із зазначенням дат виїзду та в`їзду на/з території України.

Вказану інформацію надати до суду до 15 травня 2024 року.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили негайно після її підписання суддею.

Суддя Комунарського районного суду

м. Запоріжжя В.Б. Кулик

Ухвала підписана суддею 10 квітня 2024 року.

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено08.05.2024
Номер документу118860719
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із житлових відносин, з них про виселення (вселення)

Судовий реєстр по справі —333/5964/23

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Кулик В. Б.

Ухвала від 25.07.2023

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Кулик В. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні