Ухвала
від 07.05.2024 по справі 493/1797/22
БАЛТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 493/1797/22

Провадження № 1-в/493/22/24

УХВАЛА

07 травня 2024 року м. Балта Одеської області

Балтський районний суд Одеської області в складі:

головуючого-судді ОСОБА_1

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

інспектора Подільського РВ № 1 філії

Державної установи «Центр пробації»

в Одеській області ОСОБА_4

засудженого ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Балта подання Подільського РВ № 1 філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області про звільнення від покарання суду по закінченню іспитового строку

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,уродженця м.Котовськ Одеськоїобласті,українця,громадянина України,з середньоюосвітою,учня Північногоцентру професійноїосвіти,не одруженого,не працюючого,не військовозобов`язаного,зареєстрованого тафактично проживаючогоза адресою: АДРЕСА_1 , засудженого 20.04.2023 року Балтським районним судом Одеської області за ч. 4 ст. 185 КК України до п`яти років позбавлення волі та на підставі ст.. 75, 104 КК України звільненого від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком один рік з покладанням обов`язків, передбачених п.п. 1, 2 ч. 1. ст. 76 КК України,

В С Т А Н О В И В:

Вироком Балтського районного суду Одеської області від 20.04.2023 року ОСОБА_5 засуджено за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України, до покарання у виді п`яти років позбавлення волі та на підставі ст. 75, 104 КК України звільненого від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком один рік з покладанням обов`язків, передбачених п.п. 1, 2 ч. 1. ст. 76 КК України.

23.04.2024року начальник Подільського РВ № 1 філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області ОСОБА_6 звернулася до суду з поданням про звільнення засудженого від покарання в зв`язку з закінченням іспитового строку.

В поданні посилається на те, що ОСОБА_5 за період іспитового строку охарактеризував себе з позитивної сторони. Обов`язки, покладені на нього вироком суду, виконував, умови випробування не порушував. Протягом іспитового строку до адміністративної відповідальності не притягувався. Нових кримінальних правопорушень не вчинив. За місцем проживання та навчання має позитивну характеристику.

Представник Подільського РВ № 1 філії ДУ «Центр пробації» в Одеській області та прокурор підтримали подання про звільнення ОСОБА_5 від відбування покарання у зв`язку із закінченням іспитового строку.

Засуджений ОСОБА_5 у судовому засіданні просив задовольнити подання та звільнити його від відбування призначеного покарання у зв`язку зі закінченням іспитового строку.

Дослідивши матеріали подання та матеріали особової справи, заслухавши пояснення засудженого, враховуючи думку прокурора, суд приходить до висновку про задоволення подання, виходячи з наступного.

Відповідно до п. 9 ч.1 ст. 537 КПК України, під час виконання вироків суд має право вирішувати питання про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку.

Згідно ст.. 539 КПК України, клопотання (подання) про вирішення питання про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку подається до місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого проживає засуджений.

Відповідно до ст..78 КК України, суд звільняє засудженого від відбування покарання після закінчення іспитового строку, якщо засуджений виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового кримінального правопорушення за період відбуття покарання і встановленого іспитового строку.

Враховуючи, що на час розгляду клопотання іспитовий строк, визначений засудженому ОСОБА_5 закінчився, засуджений ОСОБА_5 виконав покладені на нього обов`язки, порушень під час іспитового строку не допускав, до адміністративної чи кримінальної відповідальності не притягувався, нових злочинів не вчинив.

Викладене вище свідчить про наявність підстав для звільнення засудженого від призначеного йому покарання з випробуванням.

На підставі викладеного, керуючись ст.. 78 КК України, ст. ст. 537, 539 КПК України, суд

У Х В А Л И В:

Подання ПодільськогоРВ №1філії Державноїустанови «Центрпробації» вОдеській областіпро звільненнявід призначеного покаранняз випробовуваннямпо закінченнюіспитового строкувідносно ОСОБА_5 - задовольнити.

ОСОБА_5 звільнити від відбування покарання, призначеного вироком Балтського районного суду Одеської області від 20.04.2023 року у зв`язку із закінченням іспитового строку.

Ухвала може бути оскаржена до Одеського апеляційного суду на протязі семи діб з моменту її проголошення.

СУДДЯ

СудБалтський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення07.05.2024
Оприлюднено09.05.2024
Номер документу118861365
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку

Судовий реєстр по справі —493/1797/22

Ухвала від 07.05.2024

Кримінальне

Балтський районний суд Одеської області

Мясківська І. М.

Ухвала від 25.07.2023

Кримінальне

Одеський апеляційний суд

Котелевський Р. І.

Ухвала від 25.07.2023

Кримінальне

Одеський апеляційний суд

Котелевський Р. І.

Ухвала від 09.06.2023

Кримінальне

Одеський апеляційний суд

Котелевський Р. І.

Ухвала від 01.06.2023

Кримінальне

Одеський апеляційний суд

Котелевський Р. І.

Вирок від 20.04.2023

Кримінальне

Балтський районний суд Одеської області

Мясківська І. М.

Ухвала від 01.02.2023

Кримінальне

Балтський районний суд Одеської області

Мясківська І. М.

Ухвала від 03.01.2023

Кримінальне

Балтський районний суд Одеської області

Мясківська І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні