Ухвала
від 29.04.2024 по справі 606/1983/23
ТЕРЕБОВЛЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 606/1983/23

Ухвала

29 квітня 2024 року м. Теребовля

Теребовлянський районний суд Тернопільської області у складі:

головуючого судді Марціцкої І.Б.

присяжних Смільський Т.С., Сулима Т.Б.

за участі секретаря судового засідання Пасько І.Б.

представника ОСОБА_1 - ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Тернополі цивільну справу за заявою представника заявника ОСОБА_3 адвоката Пацули Василя Олександровича, заінтересована особа орган опіки та піклування Золотниківської сільської ради про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна,,

В С Т А Н О В И В :

Представник заявника ОСОБА_3 - адвокатаПацула В.О.звернулася в суд із заявою про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна.

Ухвалою суду від 20.10.2023 року відкрито провадження у справі №606/1983/23 та постановлено розгляд справи проводити за правилами окремого провадження.

Згідно ч. 1 ст. 293 Цивільного процесуального кодексу України (далі ЦПК України) визначено, що окреме провадження це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Суд розглядає в порядку окремого провадження справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи (п. 1 ч. 2 ст. 293 ЦПК України).

Відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

11.03.2024 року представник заявника ОСОБА_3 - адвокат Пацула В.О подав суду заяву, у якій просив залишити без розгляду подану ним заяву про визнання особи недієздатною та встановлення опіки.

У судовому засіданні представник ОСОБА_1 - ОСОБА_2 не заперечував проти залишення заяви без розгляду.

Представник органу опіки та піклування Золотниківської сільської ради у судове засідання не з"явився, однак просив розгляд справи проовдити за їх відсутності.

Відповідно до вимог п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України, суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

За таких обставин, заяву представника заявника ОСОБА_3 адвоката Пацули Василя Олександровича, заінтересована особа орган опіки та піклування Золотниківської сільської ради про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна, слід залишити без розгляду.

На підставі наведеного, керуючись п. 5 ч. 1 ст. 257, ч. 3 ст. 294, ст.ст. 260, 261, 352 354 ЦПК України, суд,

П О С Т А Н О В И В :

Залишити без розгляду заяву представника заявника ОСОБА_3 адвоката Пацули Василя Олександровича, заінтересована особа орган опіки та піклування Золотниківської сільської ради про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

У разі подання апеляційної скарги ухвала суду, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частину ухвали суду або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складання повного судового рішення.Апеляційна скарга подається безпосередньо до Тернопільського апеляційного суду.

Головуючий суддя І.Б. Марціцка

Присяжні: Смільський Т.С.

Сулима Т.Б.

Дата ухвалення рішення29.04.2024
Оприлюднено09.05.2024
Номер документу118880679
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —606/1983/23

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Теребовлянський районний суд Тернопільської області

Марціцка І. Б.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Теребовлянський районний суд Тернопільської області

Марціцка І. Б.

Ухвала від 07.12.2023

Цивільне

Теребовлянський районний суд Тернопільської області

Марціцка І. Б.

Ухвала від 15.11.2023

Цивільне

Теребовлянський районний суд Тернопільської області

Марціцка І. Б.

Ухвала від 20.10.2023

Цивільне

Теребовлянський районний суд Тернопільської області

Марціцка І. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні