Ухвала
від 08.05.2024 по справі 178/971/24
КРИНИЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 178/971/24

У Х В А Л А

08 травня 2024 року Криничанський районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого Цаберябого Б.М.,

при секретарі Янченко Л.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в с.Кринички заяву ОСОБА_1 про відвід судді Цаберябого Б.М., -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Криничанського районного суду Дніпропетровської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Територіальної громади в особі Затишнянської сільської ради, треті особи: Дніпропетровська обласна військова адміністрація, Кам`янська районна військова адміністрація Дніпропетровської області, Криничанська державна нотаріальна контора, про визнання права оренди земельної ділянки в порядку спадкування за законом.

ОСОБА_1 звернулась до суду із заявою про відвід судді, обґрунтовуючи тим, що суддя Цаберябий Б.М. не може приймати участь у розгляді цієї справи, оскільки вже приймав участь в розгляді попередньої справи, а саме № 178/734/23 за позовом ОСОБА_1 в особі представника позивача ОСОБА_2 до Дніпропетровської обласної військової державної адміністрації в особі Кам`янської районної державної адміністрації про визнання права оренди земельної ділянки в порядку спадкування, при розгляді якої, заочним рішенням суду від 22 серпня 2023 року у задоволенні позовних вимог було відмовлено. Постановою Дніпровського апеляційного суду від 16 листопада 2023 року вищезазначене заочне рішення суду, залишено без змін. ОСОБА_1 вважає, що вищезазначене рішення було ухвалено з порушенням норм законодавства та належним чином не було надано оцінку усім доказам та обставинам справи.

Таким чином, на думку заявниці, у судді вже сформульована думка про хід процесу, що на її думку викликає сумнів у об`єктивності судді. Тому заявниця звернулась до суду з цією заявою, просить її задовольнити.

Стяття 36 ЦПК України визначає ряд підстав для відводу судді.

З метою недопущення порушення законних прав та інтересів кожного з учасників цього процесу, суд вважає за доцільне заяву про відвід задовольнити, оскільки суддею Цаберябим Б.М. вже була розглянута цивільна справа № 178/734/23, по якій 22 серпня 2023 року ухвалено заочне рішення, яке постановою Дніпровського апеляційного суду від 16 листопада 2023 року залишено без змін. Тому, з метою недопущення виникнення сумнівів в об`єктивності та неупередженості судді, з метою уникнення звинувачень в об`єктивності судді з боку сторін, заява про відвід підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 36, 39, 40 КПК України суд, -

У Х В А Л И В :

Заяву ОСОБА_1 про відвід судді Цаберябого Б.М. задовольнити.

Справу передати для повторного розподілу між суддями Криничанського районного суду Дніпропетровської області у визначеному законом порядку.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Б. М. Цаберябий

Дата ухвалення рішення08.05.2024
Оприлюднено09.05.2024
Номер документу118882144
СудочинствоЦивільне
Сутьвідвід судді Цаберябого Б.М

Судовий реєстр по справі —178/971/24

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Криничанський районний суд Дніпропетровської області

Цаберябий Б. М.

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Криничанський районний суд Дніпропетровської області

Цаберябий Б. М.

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Криничанський районний суд Дніпропетровської області

Цаберябий Б. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні