Ухвала
від 08.05.2024 по справі 921/234/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

08 травня 2024 року м. ТернопільСправа № 921/234/24

Господарський суд Тернопільської області

у складі судді Чопка Ю.О. розглянув матеріали справи

за позовом : Заступника керівника Тернопільської обласної прокуратури (46000, м. Тернопіль, вул. Листопадова, 4) в інтересах держави в особі :

- Західного офісу Держаудитслужби (79007, м. Львів, вул. Костюшка, 8) ;

- Національної служби здоров`я України (04073, м. Київ, пр-т Степана Бандери, 19)

до відповідача 1 : Комунального некомерційного підприємства "Тернопільська комунальна міська лікарня №2" ( 46023, м. Тернопіль, вул. Р. Купчинського, 14) ;

відповідача 2 : Приватного підприємства "Файне місто" (46001, м. Тернопіль, вул. Січових Стрільців, 1)

заявленої в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивачів - Південно-західне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України (29001, м. Хмельницький, вул. Героїв Майдану, 54)

про визнання недійсним договору №163 від 15.03.2021 як такого, що суперечить інтересам держави і суспільства з умислу однієї сторони, та застосування наслідків недійсності, стягнення 954 750 грн.

За участі представників:

Прокурор : Ємець Діана Володимирівна;

Позивача: уповноважений представник Західного офісу Держаудитслужби Стефанів Ігор Іванович ;

Відповідача 1: адвокат Коцюба Надія Ярославівна;

Відповідача 2: адвокат Онищук Мар`яна Борисівна;

Третьої особи : не прибув.

ВСТАНОВИВ:

Заступник керівника Тернопільської обласної прокуратури в інтересах держави в особі Західного офісу Держаудитслужби та Національної служби здоров`я України звернувся до Господарського суду Тернопільської області з позовом до Комунального некомерційного підприємства "Тернопільська комунальна міська лікарня №2" (відповідач 1), Приватного підприємства "Файне місто" (відповідач 2) про :

- визнання недійсним Договору №163 від 15.03.2021 про надання телевізійних (інформаційних) послуг, укладеного між КНП "Тернопільська комунальна міська лікарня №2" та ПП "Файне місто" ;

- стягнення з ПП "Файне місто" на користь КНП "Тернопільська комунальна міська лікарня №2" 954 750 грн., а з КНП "Тернопільська комунальна міська лікарня №2" кошти в сумі 954 750 грн., одержані ним за рішенням суду, стягнення в дохід держави.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судових справ між суддями від 15.04.2024, головуючим суддею для розгляду справи № 921/234/24 визначено суддю Чопка Ю.О.

Ухвалою Господарського суду Тернопільської області від 16 квітня 2024 року прийнято позовну заяву до розгляду, відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче засідання на 08.05.2024.

В підготовче засідання 08.05.2024 представники Національної служби здоров`я та Південно-західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України не прибули. Інші учасники з`явилися, підтримали подані заяви по суті, надали додаткові пояснення.

В судовому засіданні розглянуто заяви, клопотання співвідповідачів.

Зокрема, клопотання Приватного підприємства "Файне місто" (вх.№3522 від 01.05.2024) про продовження встановленого ухвалою суду від 16.04.2024 строку для подання відзиву на позов, яке обґрунтовано пошуком підприємством адвоката, укладенням договору про надання правничої допомоги, ознайомленням з матеріалами справи, скеруванням адвокатських запитів з метою підготовки відзиву на позовну заяву, неотриманням у встановлені строки відповіді на запити адвоката.

Учасники підготовчого засідання у вирішенні вищезазначеного клопотання покладалися на думку суду.

В судовому засіданні розглянувши клопотання відповідача 2 про продовження строку для подання відзиву на позовну заяву, з огляду на наведені у заяві обставини та обґрунтування його пропуску, керуючись ст.ст. 113, 114, 119 ГПК України, суд дійшов висновку продовжити ПП "Файне місто" процесуальний строк для подачі відзиву.

Також, розглянуто клопотання Комунального некомерційного підприємства "Тернопільська комунальна міська лікарня №2" про поновлення строку для подання відзиву на позов до якого долучено відповідачем 2 відзив на позов (вх.№3599 від 06.05.2024) . Зазначене клопотання обґрунтовано проведенням у КНП "Тернопільська комунальна міська лікарня №2" у другій половині квітня 2024 технічних робіт щодо оновлення інформаційних та безпекових систем, що супроводжувалось низькою (відсутністю) швидкості Інтернету та спричинило відсутність належного доступу відповідачу до електронного кабінету в підсистемі ЄСІТС "Електронний суд".

Прокурор заперечив проти задоволення вищезазначеного клопотання відповідача 1, інші учасники підготовчого засідання у його вирішенні покладались на розсуд суду.

Враховуючи наведені відповідачем 1 обґрунтування причин пропуску процесуального строку на подання відзиву, з метою всебічного, повного та об`єктивного розгляду справи, а також з метою забезпечення реалізації принципу змагальності сторін, суд дійшов висновку визнати поважними причини пропуску відповідачем 1 процесуального строку для подання відзиву, задовольнити клопотання відповідача про поновлення процесуального строку для подання відзиву, поновити КНП "Тернопільська комунальна міська лікарня №2" пропущений процесуальний строк для подання відзиву та прийняти до розгляду відзив на позовну заяву.

У зв`язку з продовженням/поновленням строку для подання відзиву підлягає продовженню строк для подання відповіді на відзив та заперечень на відповідь на відзив.

Відповідно до ч. 1 ст. 177 ГПК України, завданнями підготовчого провадження є остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Згідно ч. 2 ст. 183 ГПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках, зокрема, коли питання, визначені частиною другою статті 182 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Враховуючи вищезазначене, з метою створення сторонам необхідних умов для встановлення фактичних обставин справи і правильного застосування законодавства, а також необхідність в наступному підготовчому засіданні виконати завдання та з`ясувати питання, визначені частиною 2 статті 182 ГПК України, з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб, держави та надання сторонам, передбаченого ст. ст. 7, 13 ГПК України, рівного права на захист своїх прав та охоронюваних законом інтересів, суд відкладає підготовче засідання згідно ст. 183 ГПК України, в межах строків, передбачених ст. 177, 181 ГПК України.

Відповідно до ч. 2 ст. 232 ГПК України, процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи та оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвали.

З урахуванням викладеного та керуючись ст.ст. 7, 12,13, 46, 113, 114, 119, 165, 166, 177, 181-183, 234 ГПК України, господарський суд, -

У Х В А Л И В :

1. Клопотання ПП "Файне місто" про продовження строку для подання відзиву на позовну заяву - задоволити. Продовжити відповідачу 2 строк для подачі відзиву на позов.

2. Поновити КНП "Тернопільська комунальна міська лікарня №2" строк на подання відзиву на позовну заяву, прийняти та долучити його до матеріалів справи.

3. Продовжити прокурору/позивачам строк для подання відповіді на відзив та відповідачам строк на подання заперечень на відповідь на відзив.

Запропонувати учасникам процесу подати - заяви та клопотання, які можуть бути подані і вирішенні в підготовчому засіданні, докази їх надіслання іншим учасникам по справі.

4. Відкласти підготовче засідання на 03.06.2024 року до 15 год. 00 хв. Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду за адресою: м. Тернопіль, вул. Кн. Острозького, 14а (зал судових засідань № 1, 4 й поверх).

5. Ухвала суду набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.

6. Копію ухвали направити сторонам у справі до електронних кабінетів.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб - адресою: https://te.court.gov.ua/sud5022.

Суддя Ю.О. Чопко

СудГосподарський суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення08.05.2024
Оприлюднено09.05.2024
Номер документу118891135
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема, договорів Визнання договорів (правочинів) недійсними надання послуг

Судовий реєстр по справі —921/234/24

Ухвала від 03.06.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Чопко Ю.О.

Ухвала від 08.05.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Чопко Ю.О.

Ухвала від 16.04.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Чопко Ю.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні