Ухвала
від 08.05.2024 по справі 500/1087/24
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про відмову в ухваленні додаткового рішення

Справа № 500/1087/24

08 травня 2024 рокум.ТернопільТернопільський окружний адміністративний суд у складі судді Чепенюк О.В., розглянувши у письмовому провадженні заяву представника Комунального некомерційного підприємства "Кременецька опорна лікарня" Кременецької міської ради - адвоката Авдєєнка Владислава Валерійовича про ухвалення додаткового судового рішення у справі за позовом Комунального некомерційного підприємства "Кременецька опорна лікарня" Кременецької міської ради до Кременецької міської ради про визнання протиправними та скасування окремих пунктів рішення,

ВСТАНОВИВ:

Комунальне некомерційне підприємство Кременецька опорна лікарня Кременецької міської ради (далі Лікарня, позивач) в особі представника адвоката Авдєєнка Владислава Валерійовича звернулося до суду з позовом до Кременецької міської ради, в якому просило визнати протиправними та скасувати пункти 1.1 та 1.2 рішення Кременецької міської ради №5313 від 30.01.2024.

Рішенням Тернопільського окружного адміністративного суду від 18.04.2024 у задоволенні позову відмовлено повністю.

22.04.2024 до суду надійшла заява представника позивача про ухвалення додаткового судового рішення щодо розподілу судових витрат на професійну правничу допомогу.

Рішення суду від 18.04.2024 у цій справі ухвалене у відкритому судовому засіданні у порядку спрощеного позовного провадження, а тому розгляд заяви представника позивача про ухвалення додаткового судового рішення щодо розподілу судових витрат на професійну правничу допомогу призначено до розгляду в судовому засіданні на 10:00 год 08.05.2024.

У судове засідання 08.05.2024 учасники справи не прибули, а тому заява представника позивача про ухвалення додаткового судового рішення розглядається судом у порядку письмового провадження.

Як передбачено пунктом 3 частини першої статті 252 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України), суд, що ухвалив судове рішення, може за заявою учасника справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо судом не вирішено питання про судові витрати.

Отже, основною умовою ухвалення додатково рішення є не вирішення судом питання про судові витрати.

Питання розподілу судових витрат регламентує стаття 139 КАС України та передбачає їх відшкодування позивачу лише у разі задоволення позовних вимог повністю або частково.

У цій справі Лікарні відмовлено у позові повністю, відтак підстави для відшкодування понесених нею судових витрат, у тому числі на професійну правничу допомогу, відсутні.

Відповідно до частин четвертої, п`ятої статті 252 КАС України про відмову в ухваленні додаткового рішення суд постановляє ухвалу. Додаткове рішення або ухвала про відмову у прийнятті додаткового рішення можуть бути оскаржені.

З огляду на викладене, наявні підстави для відмови в ухваленні додаткового рішення суду.

Керуючись статтями 139, 248, 252, 256, 295 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Відмовити представнику Комунального некомерційного підприємства "Кременецька опорна лікарня" Кременецької міської ради - адвокату Авдєєнку Владиславу Валерійовичу в ухваленні додаткового судового рішення про розподіл витрат на професійну правничу допомогу у справі за позовом Комунального некомерційного підприємства "Кременецька опорна лікарня" Кременецької міської ради до Кременецької міської ради про визнання протиправними та скасування окремих пунктів рішення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення. Апеляційна скарга подається до Восьмого апеляційного адміністративного суду.

Повний текст ухвали суду складено та підписано 08.05.2024.

СуддяЧепенюк О.В.

Дата ухвалення рішення08.05.2024
Оприлюднено10.05.2024
Номер документу118901969
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу реалізації державної політики у сфері економіки та публічної фінансової політики, зокрема щодо управління об’єктами державної (комунальної) власності, у тому числі про передачу об’єктів права державної та комунальної власності

Судовий реєстр по справі —500/1087/24

Ухвала від 08.05.2024

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Чепенюк Ольга Володимирівна

Ухвала від 23.04.2024

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Чепенюк Ольга Володимирівна

Рішення від 18.04.2024

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Чепенюк Ольга Володимирівна

Рішення від 18.04.2024

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Чепенюк Ольга Володимирівна

Ухвала від 01.03.2024

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Чепенюк Ольга Володимирівна

Ухвала від 28.02.2024

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Чепенюк Ольга Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні