Ухвала
від 09.05.2024 по справі 300/5239/23
ВОСЬМИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВОСЬМИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про закриття провадження

09 травня 2024 року Справа № 300/5239/23 пров. № А/857/4399/24Восьмий апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:

судді-доповідача -Качмара В. Я.суддів -Гудима Л. Я. Кузьмича С. М.при секретарі судового засідання Гладкій С.Я.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Львові справу за позовом керівника Коломийської окружної прокуратури Івано-Франківської області в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області до Гвіздецької селищної ради Коломийського району Івано-Франківської області про зобов`язання до вчинення дій, провадження в якій відкрито за апеляційною скаргою Гвіздецької селищної Коломийського району Івано-Франківської області на ухвалу Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 15 лютого 2024 року про відмову у задоволенні заяви про відстрочення виконання судового рішення, -

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 10 жовтня 2023 року у справі № 300/5239/23, залишеним без змін постановою Восьмого апеляційного адміністративного суду від 30 січня 2024 року (далі - Судові рішення), задоволено позов Керівника Коломийської окружної прокуратури Івано-Франківської області (далі - Окружна прокуратура) в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області (далі - Головне управління, ДСНС) до Гвіздецької селищної ради Коломийського району Івано-Франківської області (далі - Селищна рада): зобов`язано Селищну раду привести захисну споруду цивільного захисту № 33842, що знаходиться за адресою: вулиця Пстрака, 7, село Гвіздець, Коломийський район, Івано-Франківська область, у готовність до використання за призначенням (далі - Захисна споруда).

05.02.2023 Селищна рада звернулася до суду першої інстанції із заявою про відстрочення виконання судового рішення у справі № 300/5239/23 (далі - Заява).

Ухвалою Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 15 лютого 2024 року відмовлено в задоволенні Заяви Селищної ради.

Не погодившись із постановленою ухвалою, таку оскаржив відповідач, який із покликанням на неправильне застосування норм матеріального та порушення норм процесуального права, просить її скасувати та вимоги Заяви задовольнити.

Апеляційний розгляд справи призначений на 09.05.2024.

Разом з тим, 23.04.2024 апеляційним судом зареєстровано заяву відповідача-апелянта про відмову від апеляційної скарги у відповідності до частини п`ятої статті 303 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС) та постановлення у зв`язку з цим відповідної ухвали. Вказана заява мотивована тим, що Селищна рада виконала Судові рішення у цій справі та привела Захисну споруду у готовність до використання за призначенням про що надано відповідні документи.

Відповідач в судове засідання не надіслав свого представника, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином.

Заслухавши суддю-доповідача, думку представника позивача, та перевіривши розглядувану заяву, апеляційний суд дійшов до висновку, що заява апелянта підлягає до задоволення, з наступних підстав.

Відповідно до частини п`ятої статті 303 КАС до закінчення апеляційного провадження особа, яка подала апеляційну скаргу, має право відмовитися від неї повністю або частково, а інша сторона має право визнати апеляційну скаргу обґрунтованою в повному обсязі чи в певній частині. Питання про прийняття відмови від апеляційної скарги і закриття у зв`язку з цим апеляційного провадження вирішується судом апеляційної інстанції, що розглядає справу, в судовому засіданні.

Заявлення клопотання про відмову від апеляційної скарги особою, яка її подала, в розумінні пункту 1 частини першої статті 305 КАС за винятком випадків, коли є заперечення інших осіб, які приєдналися до апеляційної скарги, є підставою для закриття апеляційного провадження у справі.

Про прийняття відмови від скарги та закриття у зв`язку з цим апеляційного провадження суд постановляє ухвалу.

У разі закриття апеляційного провадження у зв`язку з відмовою від апеляційної скарги на судове рішення повторне оскарження цього рішення особою, яка відмовилася від скарги, не допускається.

Суд апеляційної інстанції має право не приймати відмову від скарги або її відкликання з підстав, визначених у частинах п`ятій та шостій статті 189 цього Кодексу (частина сьома статті 303 КАС).

З огляду на викладене, враховуючи, що відповідачем виконанно рішення суду у справі і цього не заперечує позивач та виключне процесуальне право особи до закінчення апеляційного провадження відмовитися від апеляційної скарги повністю або частково, відсутність заяв про приєднання до апеляційної скарги та заперечень щодо закриття апеляційного провадження у справі за апеляційною скаргою Селищної ради, відмова від апеляційної скарги не суперечить закону та не порушує чиї-небудь права та охоронювані законом інтереси, суд апеляційної інстанції приходить до висновку про задоволення заяви про відмову від апеляційної скарги та закриття апеляційного провадження у адміністративній справі за апеляційною скаргою Селищної ради на ухвалу Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 15 лютого 2024 року про відмову у задоволенні заяви про відстрочення виконання судового рішення.

Керуючись статтями 303, 305, 308, 310, 321, 322, 325, 328, 329 КАС суд,

УХВАЛИВ:

Прийняти відмову Гвіздецької селищної Коломийського району Івано-Франківської області від апеляційної скарги на ухвалу Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 15 лютого 2024 року про відмову у задоволенні заяви про відстрочення виконання судового рішення та закрити апеляційне провадження.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та в частині закриття апеляційного провадження може бути оскаржена в касаційному порядку протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення шляхом подання касаційної скарги безпосередньо до суду касаційної інстанції.

Суддя-доповідачВ. Я. Качмар

судді Л. Я. Гудим С. М. Кузьмич Повне судове рішення складено 9 травня 2024 року.

СудВосьмий апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення09.05.2024
Оприлюднено13.05.2024
Номер документу118959350
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України, зокрема щодо цивільного захисту

Судовий реєстр по справі —300/5239/23

Ухвала від 09.05.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Качмар Володимир Ярославович

Ухвала від 15.04.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Качмар Володимир Ярославович

Ухвала від 15.04.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Качмар Володимир Ярославович

Ухвала від 03.04.2024

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Боршовський Т.І.

Ухвала від 15.03.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Прокопенко О.Б.

Ухвала від 26.02.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Качмар Володимир Ярославович

Ухвала від 15.02.2024

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Боршовський Т.І.

Ухвала від 15.02.2024

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Боршовський Т.І.

Постанова від 30.01.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Кузьмич Сергій Миколайович

Ухвала від 18.12.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Кузьмич Сергій Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні