Ухвала
від 14.05.2024 по справі 709/1078/22
ЧЕРКАСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ЧЕРКАСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження 22-ц/821/863/24 Справа № 709/1078/22

УХВАЛА

про проведення судового засідання в режимі відеоконференції

14 травня 2024 року м. Черкаси

Черкаський апеляційний суд в складі суддів Новікова О.М., Гончар Н.І., Сіренка Ю.В., розглянувши клопотання представника ОСОБА_1 адвоката Бем Юрія Юрійовича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у справі за позовом представника ОСОБА_1 адвоката Бема Юрія Юрійовича до Сільськогосподарського товариства з обмеженоювідповідальністю «Старий Коврай» про визнання договору оренди земельної ділянки припиненим, усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою, скасування запису про державну реєстрацію права оренди на земельну ділянку,-

в с т а н о в и в :

У провадженні Черкаського апеляційного суду перебуває дана цивільна справа розгляд якої призначено судом на 28 травня 2024 року о 11 год. 30 хв.

14 травня 2024 року на електронну пошту Черкаського апеляційного суду надійшла заява представника ОСОБА_1 адвоката Бем Юрія Юрійовича про участь у судовому засіданні, призначеному на 28 травня 2024 року о 11 год. 30 хв. та всіх подальших судових засіданнях, у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Згідно з частинами першою, другою статті 212ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів) (частина третя статті 212 ЦПК України).

Черкаський апеляційний суд має технічну можливість провести судове засіданні в режимі відеоконференції за допомогою програмного забезпечення «ВКЗ» (https://vkz.court.gov.ua) у визначені дату і час.

У зв`язку з наведеним колегія суддів дійшла висновку, що заява представника позивача про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду подана з дотриманням передбаченого статтею 212ЦПК України строку та відповідає встановленим цією статтею вимогам, а тому підлягає задоволенню щодо проведення судового засідання, призначеного у справі на 28 травня 2024 року о 11 год. 30 хв. та подальших судових засіданнях.

Керуючись ст.ст. 43, 212 ЦПК України, суд,-

у х в а л и в:

Заяву представника ОСОБА_1 адвоката Бем Юрія Юрійовича про участьу судовихзасіданнях врежимі відеоконференції задовольнити.

Повідомити ОСОБА_2 про технічну можливість проведення судового засідання у режимі відеоконференції та забезпечення участі у судовому засіданні, призначеному на 28 травня 2024 року о 11 год. 30 хв. та подальших судових засіданнях, у режимі відеоконференції.

Роз`яснити ОСОБА_2 , що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції він зобов`язаний: ввійти та авторизуватися в Системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до часу судового засідання, активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камеру) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи відеоконференцзв`язку, очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

Відеоконференція буде проведена за допомогою додатку «ВКЗ», який може бути встановлений за веб-посиланням: https://vkz.court.gov.ua.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення.

Роз`яснити, що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Судді:

СудЧеркаський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення14.05.2024
Оприлюднено15.05.2024
Номер документу119004247
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —709/1078/22

Постанова від 20.06.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Новіков О. М.

Постанова від 20.06.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Новіков О. М.

Ухвала від 14.05.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Новіков О. М.

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Новіков О. М.

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Новіков О. М.

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Романова О. Г.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Романова О. Г.

Постанова від 19.03.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Сіренко Ю. В.

Постанова від 19.03.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Сіренко Ю. В.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Сіренко Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні