Ухвала
від 14.05.2024 по справі 922/1767/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під`їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-14, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

14 травня 2024 року м. ХарківСправа № 922/1767/22 (922/868/24)

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Кононової О.В.

розглянувши матеріали справи

за позовом ОСОБА_1 до 1. Товариства з обмеженою відповідальністю "ТОП КРОП" , 2. Компанії "NOVAAGRO LIMITED" про визнання недійсним договору , що подана в межах провадження по справі № 922/1767/22 про банкрутство ТОВ "ТОП КРОП"

ВСТАНОВИВ:

Позивач - ОСОБА_1 звернувся до суду із позовною заявою до відповідачів - товариства з обмеженою відповідальністю "ТОП КРОП" та Компанії "NOVAAGRO LIMITED", в якій просить суд визнати недійсним договір про відступлення права вимоги від 01.10.2020, який було укладено між ТОВ "ТОП КРОП" та Компанією "NOVAAGRO LIMITED".

22.03.2024 за розпорядженням керівника апарату суду щодо призначення повторного автоматизованого розподілу справи у зв`язку відсутністю повноважень на здійснення правосуддя у судді Яризька В.О., відповідно до пункту 2.3.50 Положення про автоматизовану систему документообігу суду, було призначено повторний автоматизований розподіл справи № 922/1767/22. Згідно Витягу з Протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 22.03.2024 для розгляду справи визначено суддю Кононову О.В.

Відповідно до протоколу передачі справи раніше визначеному складу суду заяву (вх. 868/24) по справі № 922/1767/22 передано на розгляд судді Кононовій О.В.

Розглянувши позовну заяву, суд встановив, що вказана заява подана в межах провадження у справі № 922/1767/22 за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "АПК "Надія ЛТД"до Товариства з обмеженою відповідальністю "Топ Кроп" про визнання банкрутом.

УхвалоюгосподарськогосудуХарківськоїобластівід07.11.2022 відкрито провадження у справі про банкрутство ТОВ "Топ Кроп",введено мораторій на задоволення вимог кредиторів.

В подальшому, постановою господарського суду Харківської області від 15.03.2023 припинено процедуру розпорядження майном боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю "ТОП КРОП", код 39796536; припинено повноваження розпорядника майна боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю "ТОП КРОП" арбітражного керуючого Саутенка Сергія Олеговича (свідоцтво №216 від 20.02.2013); визнано Товариство з обмеженою відповідальністю "ТОП КРОП", код 39796536банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру.

На даний час триває ліквідаційна процедура, ліквідатором ТОВ "Топ Кроп" є арбітражний керуючий Саутенко Сергій Олегович.

Згідно ч. 1 ст. 7 Кодексу України з процедур банкрутства спори, стороною в яких є боржник, розглядаються господарським судом за правилами, передбаченими Господарським процесуальним кодексом України, з урахуванням особливостей, визначених цією статтею. Господарський суд, у провадженні якого перебуває справа про банкрутство, в межах цієї справи вирішує всі майнові спори, стороною в яких є боржник; спори з позовними вимогами до боржника та щодо його майна; спори про визнання недійсними результатів аукціону; спори про визнання недійсними будь-яких правочинів, укладених боржником; спори про повернення (витребування) майна боржника або відшкодування його вартості відповідно; спори про стягнення заробітної плати; спори про поновлення на роботі посадових та службових осіб боржника; спори щодо інших вимог до боржника.

Ухвалою від 27.03.2024 суд прийняв позовну заяву ОСОБА_1 (вх. № 868/24 від 18.03.2024) до розгляду в межах справи № 922/1767/22 про банкрутство ТОВ "ТОП КРОП"

Ухвалив розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження.

Встановив відповідачам строк для подання відзиву на позовну заяву, оформленого відповідно до ст. 165 ГПК України, - протягом п`ятнадцяти днів, з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Суд роз`яснює відповідачу, що відповідно до ч. 9 ст. 165 ГПК України, у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи

Встановив позивачу строк на подання до суду відповіді на відзив, оформленої відповідно до ст. 166 ГПК України, - протягом п`яти днів з дня отримання відзиву.

Встановив відповідачам строк для подання заперечень на відповідь позивача на відзив, оформлених відповідно до ст. 167 ГПК України, - протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив.

18.04.2024 до суду від Компанії "NOVAAGRO LIMITED" надійшов відзив на позовну заяву (вх. №10278) в якому 2-й відповідач просить суд закрити провадження по справі.

22.04.2024 до суду від ТОВ "ТОП КРОП" надійшов відзив на позовну заяву (вх. №10653), в якому 1-й відповідач також просить суд закрити провадження у справі.

29.04.2024 до суду від позивача надійшла відповідь на відзив (вх. №11268), в якій позивач зазначає про відсутність підстав для закриття провадження по справі.

Досліджуючи надані документи, подані учасниками провадження та обставини, викладені в позовній заяві, суд дійшов висновку про необхідність переходу до розгляду справи за правилами загального позовного провадження, виходячи з наступного.

За приписами ч.3 ст.12 Господарського процесуального кодексу України загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які, зокрема, через інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Частиною 6 ст Господарського процесуального кодексу України передбачено, що якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому за власною ініціативою постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

Відповідно до ст.181 Господарського процесуального кодексу України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання. Дата і час підготовчого засідання призначаються суддею з урахуванням обставин справи і необхідності вчинення відповідних процесуальних дій. Підготовче засідання має бути розпочате не пізніше ніж через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі.

Враховуючи вищезазначені приписи Господарського процесуального кодексу України, враховуючи, що завданням господарського судочинства є справедливе, неупереджене вирішення судом спорів, приймаючи до уваги характер спірних правовідносин, суд, з метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи та ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав і законних інтересів учасників судового процесу, дійшов висновку подальший розгляд даної справи здійснювати за правилами загального позовного провадження та почати розгляд справи зі стадії відкриття підготовчого провадження у справі.

Керуючись статтями 12, 181, 196, 197, 232, 233, 235, 250 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

Перейти до розгляду справи № 922/1767/22 (922/868/24) за правилами загального позовного провадження.

Подальший розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження зі стадії відкриття провадження у справі.

Почати у справі підготовче провадження і призначити підготовче засідання на "18" червня 2024 р. об 12:40 год.

Судове засідання відбудеться у приміщенні господарського суду за адресою: 61022, місто Харків, майдан Свободи 5, 8-й під`їзд, 1-й поверх, зал № 129.

Встановити відповідачам п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач зобов`язаний надіслати суду відзив, який повинен відповідати вимогам ст.165 Господарського процесуального кодексу України, і всі письмові та електронні докази, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати (надати) іншим учасникам справи одночасно із надсиланням (наданням) відзиву до суду та докази надіслання надати суду разом із відзивом на позов.

Позивачу, згідно із ст.166 Господарського процесуального кодексу України, встановити строк на подання до суду відповіді на відзив з дня його отримання - 5 календарних днів. Зобов`язати позивача надіслати (надати) відповідь на відзив та додані до нього документи іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) такої відповіді на відзив до суду. Докази такого надіслання надати суду.

Відповідачам, згідно із ст.167 Господарського процесуального кодексу України встановити строк на подання до суду заперечення з дня отримання відповіді на відзив - 5 календарних днів. Зобов`язати відповідача надіслати (надати) заперечення та додані до нього документи іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) такого заперечення до суду. Докази такого надіслання надати суду.

Запропонувати відповідачу зареєструвати свій електронний кабінет в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами.

Зобов`язати позивача надати суду докази в обґрунтування викладених в позовній заяві вимог, зокрема на підтвердження факту невиконання відповідачем зобов`язань щодо сплати орендної плати.

Повідомити учасників справи про можливість надсилання документів, що стосуються розгляду справи, без особистого прибуття до приміщення суду через особистий кабінет в системі "Електронний суд".

Повідомити учасників справи про можливість одержання інформації по справі з сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою http://court.gov.ua/.

Ухвалу направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвалу складено та підписано 14.05.2024.

СуддяО.В. Кононова

Дата ухвалення рішення14.05.2024
Оприлюднено17.05.2024
Номер документу119044748
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: майнові спори, стороною в яких є боржник, з них: спори про визнання недійсними правочинів, укладених боржником

Судовий реєстр по справі —922/1767/22

Ухвала від 22.05.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 21.05.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 22.05.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 14.05.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Постанова від 23.04.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Васьковський О.В.

Ухвала від 24.04.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 16.04.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 08.04.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 11.04.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 02.04.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні