Ухвала
від 14.05.2024 по справі 766/4160/19
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №766/4160/19

н/п 1-кс/766/3650/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14.05.2024 року слідчий суддя Херсонського міського суду Херсонської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого СВ Херсонського РУП ГУНП в Херсонській області майора поліції ОСОБА_3 , про відновлення втрачених матеріалів кримінального провадження в умовах воєнного стану, -

встановив:

Слідчий СВ Херсонського РУП ГУНП в Херсонській області майор поліції ОСОБА_3 звернулася до суду з клопотанням про відновлення втрачених матеріалів кримінального провадження в умовах воєнного стану, в якому просить: відновити матеріали кримінального провадження №12019230040000550 від 20.02.2019, за ознаками складу кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 190 та ч.4 ст.358 КК України, втрачених в умовах воєнного стану, по копіям документів, у тому числі не посвідчені в установленому порядку, що збереглися у прокурора, слідчого, суді та в системі ЄРДР, а саме:

-реєстраційна картка ЄО № 4404 від 20.02.2019 на 1 аркуші.

В обґрунтування клопотання зазначив, що слідчим відділенням Херсонського РУП ГУНП в Херсонській області розслідувалося кримінальне провадження №12019230040000550 від 20.02.2019, за ч. 2 ст. 190 та ч.4 ст.358 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що до Херсонського ВП надійшла заява від ТОВ "Башак", у якій вони просять вжити заходів до ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , які шляхом зловживання довірою, знаходячись у АДРЕСА_1 , у приміщенні Головного управління Держпродсподживслужби в Херсонській області, незаконно привласнили сільгосптехніку, а саме трактор Chellenger MT 665D, чим спричинили матеріальну шкоду ТОВ "Башак".

Крім того, до Херсонського ВП надійшло повідомлення про те, що в ході досудового розслідування по кримінальному провадженню №12019230040000550, за ч.2 ст. 190 КК України встановлено, що невідомі особи, підробивши документи, незаконно привласнили сільгосптехніку, що на праві приватної власності належить ТОВ "Башак" і ТОВ "Стара Слобода", чим спричинили значну матеріальну шкоду ТОВ "Башак" і ТОВ "Стара Слобода".

Досудове розслідування проводиться слідчими СВ Херсонського РУП ГУНП в Херсонській області та в ході його проведення встановити особу, яка вчинила вказане кримінальне правопорушення не виявилось за можливе.

Процесуальне керівництво здійснюється прокурорами Херсонської окружної прокуратури.

В порушення вимог Статуту Організації Об`єднаних Націй, Декларацією Генеральної Асамблеї ООН № 36/103 від 9 грудня 1981 року про недопустимість інтервенції та втручання у внутрішні справи держав та резолюціями № 2131 (ХХ) від 21 грудня 1965 року, що містить Декларацію про неприпустимість втручання у внутрішні справи держав та про захист їх незалежності та суверенітету; № 2625 (XXV) від 24 жовтня 1970 року, що містить Декларацію про принципи міжнародного права, що стосуються дружніх відносин і співробітництва між державами відповідно до Статуту ООН; № 2734 (ХХV) від 16 грудня 1970 року, що містить Декларацію про зміцнення міжнародної безпеки, та № 3314 (ХХІХ) від 14 грудня 1974 року, 24 лютого 2022 року о 5 годині президентом російської федерації надано наказ про повномасштабне вторгнення на територію України.

У подальшому цього ж дня Збройними Силами РФ, які діяли за наказом керівництва РФ і ЗС РФ, здійснено пуск крилатих та балістичних ракет по аеродромах, військових штабах і складах ЗС України, а також підрозділами ЗС та інших військових формувань РФ здійснено широкомасштабне вторгнення на територію суверенної держави Україна в тому числі на територію м. Херсон.

З 24.02.2022 збройні формування російської федерації, порушуючи встановлений Конституцією України порядок, здійснили збройну агресію, після чого цього ж дня окупували територію м. Херсон, яке постійно перебувала під контролем збройних формувань. В подальшому збройними формуваннями держави-агресора захоплено адміністративні будівлі, у зв`язку з чим, матеріали кримінального провадження не були евакуйовані на підконтрольну територію України.

Матеріали кримінального провадження №12019230040000550 від 20.02.2019, на початок повномасштабної агресії рф перебували в адміністративних приміщеннях відповідного органу, а саме приміщені Херсонського РУП ГУНП в Херсонській області, який розташований за адресою: АДРЕСА_2 .

В подальшому після деокупації м. Херсон, було проведено позачергову інвентаризацію кримінальних проваджень, які знаходились в приміщені Херсонського РУП ГУНП в Херсонській області, однак вказаного кримінального провадження виявлено не було.

В ході проведення заходів направлених на відновлення втрачених матеріалів кримінального провадження №12019230040000550 від 20.02.2019, були виявлені документи в копіях, а саме: реєстраційна картка ЄО № 4404 від 20.02.2019 на 1 аркуші.

Відновлення матеріалів вищезазначеного кримінального провадження необхідне для всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження, виявлення як тих обставин, що викривають, так і тих, що виправдовують підозрюваного, а також обставин, що пом`якшують чи обтяжують його покарання, надання їм належної правової оцінки та забезпечення прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень.

В судове засідання слідчий не з`явилася, надала заяву про розгляд клопотання про відновлення втрачених матеріалів кримінального провадження без її участі.

Фіксування судового засідання за допомогою технічних засобів у відповідності до ч. 4 ст. 107 КПК Українине здійснювалось у зв`язку із неприбуттям в судове засідання осіб, які беруть участь у розгляді вказаного вище клопотання.

Вивчивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до наступних висновків.

Законом України «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо удосконалення порядку здійснення кримінального провадження в умовах воєнного стану, надзвичайного стану» від 14.04.2022 року №2201-IX КПК України доповнено статтею 615-1, якою передбачено порядок відновлення втрачених матеріалів кримінального провадження в умовах воєнного стану.

Так, відповідно до ч. 1 ст. 615-1 КПК України, відновленню підлягають втрачені матеріали кримінального провадження, яке не завершилося направленням обвинувального акта, клопотання про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру, клопотання про звільнення особи від кримінальної відповідальності до суду, а також матеріли кримінального провадження, в якому обвинувальний акт, клопотання про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру, клопотання про звільнення особи від кримінальної відповідальності направлено до суду, проте підготовче судове засідання не відбулося; судовий розгляд розпочато, проте рішення суду за результатами його розгляду не ухвалено; судом ухвалено рішення, проте воно не набрало законної сили.

За вимогами ч. 2 ст. 615-1 КПК України матеріали кримінального провадження, не направлені з обвинувальним актом, клопотанням про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру, клопотанням про звільнення особи від кримінальної відповідальності до суду, а також матеріли кримінального провадження, в якому обвинувальний акт, клопотання про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру, клопотання про звільнення особи від кримінальної відповідальності направлено до суду, проте підготовче судове засідання не відбулося; судовий розгляд розпочато, проте рішення суду за результатами його розгляду не ухвалено; судом ухвалено рішення, проте воно не набрало законної сили, підлягають відновленню за рішенням слідчого судді, суду у разі надходження клопотання від прокурора або від слідчого чи дізнавача, погодженого з прокурором, або від сторони захисту чи потерпілого, або за власною ініціативою суду, за умови наявності витягу з Єдиного реєстру досудового розслідування, або постанови про початок досудового розслідування, винесеної у порядку, передбаченому статтею 615 цього Кодексу, або ухвали про призначення судового розгляду, наявних у цьому кримінальному провадженні відповідних матеріалів фотозйомки, звукозапису, відеозапису та інших носіїв інформації, а також копій документів, засвідчених з використанням засобів кваліфікованого електронного підпису.

У клопотаннізазначаються:1)обставини втратиматеріалів кримінальногопровадження;2)місцезнаходження копійдокументів кримінальногопровадження абовідомостей щодоних;3)перелік документівта іншихматеріалів,відновлення якихпрокурор,слідчий,дізнавач,сторона захистучи потерпілийвважає необхідним;4)мета відновленнядокументів таінших матеріалів;5)особи,яким повідомленопро підозру(занаявності);6)особи,які бралиучасть укримінальному провадженні,із зазначеннямїхнього статусуу такомупровадженні;7)перелік слідчих(розшукових)дій таінших процесуальнихдій,проведених укримінальному провадженні.До клопотанняпро відновленнявтрачених матеріалівкримінального провадженнядодаються документиабо їхкопії,у томучислі непосвідчені вустановленому порядку,що збереглисяу прокурора,слідчого,дізнавача,сторони захистучи потерпілого,за умовиїх засвідченнякваліфікованим електроннимпідписом (ч. 4 ст. 615-1 КПК України).

Відповідно до ч. 5 ст. 615-1 КПК України, на підставі зібраних і перевірених матеріалів слідчий суддя постановляє ухвалу про відновлення матеріалів втраченого кримінального провадження повністю або в частині, яку, на його думку, необхідно відновити.

Враховуючи вищевикладене, дослідивши матеріали клопотання та долучені до нього документи (а саме їх копії), слідчий суддя, приходить до висновку, що матеріали кримінального провадження втрачено, а відновлення таких необхідне для захисту особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорони прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду, оцінюючи сукупність наданих доказів, та вважає, що вказані підстави є достатніми для відновлення втрачених матеріалів кримінального провадження в умовах воєнного стану.

Керуючись ст. ст. 369-372, 615-1 КПК України, слідчий суддя, -

постановив:

Клопотання слідчого СВ Херсонського РУП ГУНП в Херсонській області майора поліції ОСОБА_3 про відновлення втрачених матеріалів кримінального провадження в умовах воєнного стану задовольнити.

Відновити втрачені матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12019230040000550від 20.02.2019,за ознакамискладу кримінальногоправопорушення передбаченогоч.2ст.190та ч.4ст.358КК України, по копіям документів, що збереглися, а саме:

-реєстраційна картка ЄО № 4404 від 20.02.2019 на 1 аркуші.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддяОСОБА_1

СудХерсонський міський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення14.05.2024
Оприлюднено20.05.2024
Номер документу119066173
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про інші клопотання

Судовий реєстр по справі —766/4160/19

Ухвала від 14.05.2024

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Гонтар Д. О.

Ухвала від 10.08.2021

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 17.08.2020

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 28.04.2020

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Гонтар Д. О.

Ухвала від 28.04.2020

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Гонтар Д. О.

Ухвала від 21.04.2020

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 08.04.2020

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 18.03.2020

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 18.03.2020

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 19.03.2020

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні