Ухвала
від 13.05.2024 по справі 2-432/12
ВЕЛИКООЛЕКСАНДРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Справа № 2-432/12

провадження № 6/650/93/24

УХВАЛА І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

13 травня 2024 року Великоолександрівський районний суд Херсонської області в складі

головуючого - судді Сікора О.О.,

за участю секретаря Чечун В.Ф.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт Велика Олександрівка заяву представника заявника Лебединець Дарини Володимирівни в інтересах Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Європейська агенція з повернення боргів» про видачу дублікату виконавчого листа та поновлення строку для пред`явлення виконавчого документу до виконання,

в с т а н о в и в :

В березні місяці заявник звернувся до суду з вказаною заявою в обгрунтування вимог якої зазначає, що згідно відповіді Чаплинського відділу державної виконавчої служби у Каховському районі Херсонської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) відомо, що виконавчий лист № 2-432/12 виданий Чаплинським районним судом Херсонської області на виконанні не перебуває та не перебував, місце знаходження виконавчого листа невідоме. Просить видати дублікат виконавчого листа та поновити строк для пред`явлення виконавчого документу до виконання.

Учасники справи в судове засідання не з`явилися, представник стягувача надала заяву про розгляд справи без її участі.

Неявка сторін не перешкоджає розгляду заяви про видачу дубліката виконавчого листа.

Суд, вивчивши матеріали справи, дійшов висновку, що заява про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку для пред`явлення виконавчого документу до виконання підлягає задоволенню з таких підстав.

Згідно ст. 370 ЦПК України замість втраченого оригіналу виконавчого листа суд, який видав виконавчий лист, має право за заявою стягувача або поданням виконавчої служби видати його дублікат.

В провадженні Чаплинського районного суду Херсонської області перебувала справа № 2-432/12 про стягнення заборгованості з ОСОБА_1 за кредитним договором № 005-21983-100907 від 10 вересня 2007р.

Згідно відповіді Чаплинського районного суду Херсонської області відомо, що виконавчий лист № 2-432/12 про стягнення з ОСОБА_1 було видано AT «Дельта Банк».

Ухвалою Чаплинського районного суду Херсонської області у справі N-2-432/12 від 07.08.2020 замінено стягувана AT «Дельта Банк» на його правонаступника, однак, при укладанні Договору про відступлення прав вимоги за кредитними договорами між AT «Дельта Банк» та ТОВ «ФК «ЄАПБ» вказаний виконавчий лист № 2-432/12 щодо стягнення заборгованості з ОСОБА_1 не передавався до ТОВ «ФК «ЄАПБ».

Згідно відповіді Чаплинського відділу державної виконавчої служби у Каховському районі Херсонської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) відомо, що виконавчий лист № 2-432/12 виданий Чаплинським районним судом Херсонської області на виконанні не перебуває та не перебував, місце знаходження виконавчого листа невідоме.

У відповідності до ст. 371 ЦПК України, у разі пропуску строку давності пред`явлення виконавчого листа до виконання з поважних причин він може бути поновлений, якщо інше не встановлено законодавством.

ТОВ «ФК ЄАПБ» пропустив строк пред`явлення виконавчого документа до виконання у визначений законом строк, у зв`язку з його втратою відтак ТОВ «ФК ЄАПБ» позбавлений права повторно пред`явити його на виконання у визначений законом строк, отже ця обставина виникла об`єктивно та незалежно від волі ТОВ "ФК "ЄАПБ".

В зв`язку з вищевказаним, заявник просить поновити строк для пред`явлення виконавчого листа.

Суд, вважає що строк для пред`явлення виконавчого листа до виконання був пропущений з поважних причин і він може бути поновлений, так як є факт втрати оригіналу виконавчого листа.

На підставі викладеного, керуючись вищезазначеними положеннями ЦПК України, суд

в и р і ш и в :

Заяву представника заявника ОСОБА_2 в інтересах Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Європейська агенція з повернення боргів» про видачу дублікату виконавчого листа та поновлення строку для пред`явлення виконавчого документу до виконання задовольнити.

Видати дублікат виконавчого листа у справі № 2-432/12 про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за кредитним договором для пред`явлення до виконання.

Визнати причини пропуску строку пред`явлення виконавчого листа до виконання поважними та поновити пропущений строк для пред`явлення до виконання виконавчого листа № 2-432/12 на підставі рішення Чаплинського районного суду Херсонської області про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості.

Ухвала суду може бути оскаржена безпосередньо до Херсонського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її оголошення.

Суддя: О.О. Сікора

СудВеликоолександрівський районний суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення13.05.2024
Оприлюднено20.05.2024
Номер документу119087354
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —2-432/12

Ухвала від 13.05.2024

Цивільне

Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Сікора О. О.

Ухвала від 03.12.2020

Цивільне

Саратський районний суд Одеської області

Рязанова К. Ю.

Ухвала від 26.11.2020

Цивільне

Саратський районний суд Одеської області

Рязанова К. Ю.

Ухвала від 20.12.2011

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Линник В. Я.

Ухвала від 20.01.2012

Цивільне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Стоцька Л. А.

Ухвала від 28.08.2012

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Гончарук О. П.

Рішення від 22.11.2012

Цивільне

Тальнівський районний суд Черкаської області

Фролов О. Л.

Ухвала від 06.06.2012

Цивільне

Чаплинський районний суд Херсонської області

Дюдюн О. В.

Ухвала від 19.06.2012

Цивільне

Чаплинський районний суд Херсонської області

Дюдюн О. В.

Ухвала від 15.11.2011

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Прокудіна Н. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні