Ухвала
від 21.05.2024 по справі 522/7878/24
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Провадження № 2-о/522/316/24

Справа № 522/7878/24

УХВАЛА

про відкриття провадження

21 травня 2024 року м. Одеса

Суддя Приморського районного суду міста Одеси Бондар В.Я., розглянувши заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа: Орган опіки та піклування Приморської районної адміністрації Одеської міської ради, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 в особі представника ОСОБА_2 17.05.2024 звернувся до Приморського районного суду міста Одеси з заявою в порядку окремого провадження про визнання ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , недієздатною, на два роки, встановлення над нею опіки та призначення її опікуном ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Заяву подано, в цілому, із додержанням вимог, викладених у ст.ст. 316, 318 Цивільного процесуального кодексу України, вона підсудна Приморському районному суду м. Одеси.

Суд вважає за можливе відкрити провадження по справі та призначити справу до розгляду.

До заяви долучено клопотання про витребування медичної документації, необхідної для проведення судово-психіатричної експертизи.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасники справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Суд вважає за можливе задовольнити клопотання про витребування доказів, з огляду на предмет заяви.

Згідно ч.2 ст. 294 ЦПК України з метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

Разом з тим, у суду виникла необхідність у витребування доказів.

ОСОБА_1 вказує, що здійснює догляд за двоюрідною бабусею ОСОБА_3 .

Згідно ч.3 ст. 296 ЦПК України заяву про визнання фізичної особи недієздатною може бути подано членами її сім`ї, близькими родичами, незалежно від їх спільного проживання, органом опіки та піклування, закладом з надання психіатричної допомоги.

З метою встановлення кола близьких родичів та членів сім`ї ОСОБА_3 виникла необхідність у витребування повного актового запису про ОСОБА_3 , включно з інформацією про її дітей.

Керуючись ст.ст. 293, 294, 316, 318 ЦПК України суд

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити провадження по справі за заявою ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), заінтересована особа: Орган опіки та піклування Приморської районної адміністрації Одеської міської ради (м. Одеса, вул. Канатна, буд. 134), про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна.

Провести судове засідання в залі засідань № 212, в приміщенні Приморського районного суду м. Одеси за адресою: 65029, м. Одеса, вул. Балківська, 33, о 11 годині 00 хвилин «11» липня 2024 року.

«Відповідно до положень ст. 293 ЦПК України визначити присяжних для розгляду справи № 522/7878/24».

Про час і місце судового засідання повідомити сторін у справі.

Витребувати від Комунального некомерційного підприємства «Міський психіатричний диспансер» Одеської міської ради (м. Одеса, пров. 1-й Розумовський, 4) належним чином завірену історію хвороби та медичну картку хворої ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 .

Витребувати від Приморського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) (м. Одеса, вул. Разумовська, буд. 37) повний витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про особу ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 .

У разі неможливості надати вищевказану інформацію повідомити про це Приморський районний суд м. Одеси із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

Попередити виконавців ухвали, що у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені Цивільним процесуальним кодексом України.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Відомості щодо розгляду справи сторони можуть отримати за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет

: http://pm.od.court.gov.ua/sud1522/ .

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Ухвалу суду може бути оскаржена лиш в частині витребування доказів, протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення, шляхом подання апеляційної скарги до Одеського апеляційного суду.

Суддя В.Я. Бондар

СудПриморський районний суд м.Одеси
Дата ухвалення рішення21.05.2024
Оприлюднено23.05.2024
Номер документу119163382
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —522/7878/24

Ухвала від 28.08.2024

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Бондар В. Я.

Ухвала від 14.08.2024

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Бондар В. Я.

Ухвала від 21.05.2024

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Бондар В. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні