Ухвала
від 14.08.2024 по справі 522/7878/24
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Провадження № 2-о/522/316/24

Справа № 522/7878/24

УХВАЛА

14 серпня 2024 року м. Одеса

Приморський районний суд м. Одеси

у складі: судді Бондар В.Я.,

за участю присяжних Сташко Р.В.

Федоров І.В.,

секретаря судового засідання Єрганінової К.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали цивільної справи за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Орган опіки та піклування Приморської районної адміністрації Одеської міської ради, ІНФОРМАЦІЯ_1 , про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Приморського районного суду м. Одеси перебуває цивільна справа за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Орган опіки та піклування Приморської районної адміністрації Одеської міської ради, ІНФОРМАЦІЯ_1 , про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна.

У судове засідання 14.08.2024 учасники справи не з`явилися, про час, дату та місце судового розгляду були повідомлені належним чином.

Згідно п.1 частини 2 ст. 293 ЦПК України суд розглядає в порядку окремого провадження справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи.

Відповідно до частини 5 ст.293 ЦПК України, у випадках, встановлених пунктами 1, 9 і 10 частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

Згідно ч.1 ст. 299 ЦПК України справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування. З урахуванням стану здоров`я особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її участь у розгляді справи може відбуватися у режимі відеоконференції з психіатричного чи іншого лікувального закладу, в якому перебуває така особа, про що суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі.

З метою належного надання правової допомоги, враховуючи обов`язкову участь адвоката особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, суд вважає за необхідне доручити Південному міжрегіонального центру з надання безоплатної правничої допомоги призначити адвоката для здійснення представництва ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Керуючись ст.ст. 1, 12, 258, 260, 293, 299, 354 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Доручити Південному міжрегіонального центру з надання безоплатної правничої допомоги(вул. Льва Толстого, 6, м. Одеса, 65023, E-mail: office.odesa@legalaid.od.ua) призначити ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 , адвоката для здійснення представництва її інтересів в Приморському районному суді м. Одеси.

Ухвалу направити для виконання до Південного міжрегіонального центру з надання безоплатної правничої допомоги.

Адвокату з`явитися в судове засідання, яке відбудеться в залі засідань № 212, в приміщенні Приморського районного суду м. Одеси за адресою: 65029, м. Одеса, вул. Балківська, 33, 26 серпня 2024 року о 10 годині 50 хвилин, попередньо, ознайомившись з матеріалами справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.Я.Бондар

Присяжні Р.В.Сташко

І.В.Федоров

СудПриморський районний суд м.Одеси
Дата ухвалення рішення14.08.2024
Оприлюднено19.08.2024
Номер документу121026807
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —522/7878/24

Ухвала від 28.08.2024

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Бондар В. Я.

Ухвала від 14.08.2024

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Бондар В. Я.

Ухвала від 21.05.2024

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Бондар В. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні