Ухвала
від 30.04.2024 по справі 755/2986/24
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

(вступна та резолютивна частина)

Справа №:755/2986/24

Провадження №: 2-о/755/158/24

"30" квітня 2024 р. Дніпровський районний суд м. Києва у складі:

головуючої судді - Марфіної Н.В.,

присяжних - Джавшанашвілі І.В., Єрмоленко Т.І.,

за участі секретаря - Булгакової Є.І.,

заявника - ОСОБА_1 ,

представника заінтересованої особи Органу опіки та піклування Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації - Тагірджанової В.В.,

представника заінтересованої особи ОСОБА_2 - ОСОБА_3 ,

розглянувши у підготовчому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання заявника про призначення судово-психіатричної експертизи в межах розгляду цивільної справи за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Орган опіки та піклування Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації, ОСОБА_2 , про визнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна, -

у с т а н о в и в:

Керуючись ч. 6 ст. 259 ЦПК України, суд, -

п о с т а н о в и в :

Клопотання заявника про призначення судово-психіатричної експертизи в межах розгляду цивільної справи за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Орган опіки та піклування Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації, ОСОБА_2 , про визнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна - задовольнити.

Призначити по справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Орган опіки та піклування Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації, ОСОБА_2 , про визнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна, амбулаторну судово-психіатричну експертизу, проведення якої доручити Державній установі «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України».

На вирішення експертів поставити наступні питання:

1) Чи хворіє ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженка м. Києва, проживаюча за адресою: АДРЕСА_1 , на яку-небудь психічну хворобу?

2) Чи є ця хвороба тимчасовим психічним розладом здоров`я, або стійким психічним захворюванням?

3) Чи розуміє ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , значення своїх дій і чи може керувати ними?

4) Чи потребує ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , встановлення над нею постійної опіки чи піклування?

5) Чи має ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , фактичну можливість з`явитися в судове засідання та чи має вона можливість особисто дати пояснення по суті справи?

Витребувати від Комунального некомерційного підприємства «Міський заклад з надання психіатричної допомоги» виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації):

- медичну довідку психіатра щодо перебування ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки м. Києва, проживаючої за адресою: АДРЕСА_1 , на обліку;

Витребувати від Комунального некомерційного підприємства «Міський заклад з надання психіатричної допомоги» виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації):

- медичну карту амбулаторного хворого ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у разі перебування ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на психіатричному обліку.

Витребувати від Київської міської клінічної лікарні №11:

- медичну карту амбулаторного хворого ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки м. Києва, проживаючої за адресою: АДРЕСА_1 .

У разі відсутності медичної документації, слід невідкладно повідомити про це суд.

Витребувані матеріали мають бути направлені на адресу суду.

В розпорядження експертної установи Державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України»надати копію цієї ухвали, матеріали цивільної справи №755/2986/24 за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Орган опіки та піклування Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації, ОСОБА_2 , про визнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна, а також витребувані судом матеріали.

Попередити експертів Державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України»про кримінальну відповідальність за завідомо неправдивий висновок та за відмову без поважних причин від виконання покладених на них обов`язків за ст.ст. 384, 385 КК України.

Провадження по справі зупинити до отримання висновку судово-психіатричної експертизи.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали суду.

Учасник справи, якому повний текст ухвали суду не був вручений у день його складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Повний текст ухвали буде складений протягом п`яти днів від дня оголошення вступної та резолютивної частин ухвали суду.

Суддя -

Присяжні -

СудДніпровський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення30.04.2024
Оприлюднено27.05.2024
Номер документу119200835
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —755/2986/24

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Марфіна Н. В.

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Марфіна Н. В.

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Марфіна Н. В.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Марфіна Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні