Ухвала
від 23.05.2024 по справі 354/992/24
ЯРЕМЧАНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ 

Справа № 354/992/24

Провадження № 2/354/328/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 травня 2024 року м. Яремче

Суддя Яремчанського міського суду Івано- Франківської області Єрмак Н.В. ознайомившись з матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа державний нотаріус Яремчанської міської нотаріальної контори Мотрук Надія Дмитрівна про усунення від прийняття спадщини, визнання заповіту дійсним, визнання заповіту дійсним та визнання права спадкування за заповітом,-

встановив:

Позивач, ОСОБА_1 , звернулась до суду з позовом до відповідача, ОСОБА_2 , третя особа державний нотаріус Яремчанської міської нотаріальної контори Мотрук Надія Дмитрівна, в якому просить суд: 1)усунути ОСОБА_2 від прийняття спадщини після померлої ОСОБА_3 , 2)визнати заповіт складений ОСОБА_3 на ім`я ОСОБА_2 недійсним, 3) визнати заповіт від 16.06.2020 року реєстровий №268 складений ОСОБА_3 на ОСОБА_1 дійсним, 4) визнати за позивачем право спадкування за вказаним заповітом.

Під час вивчення матеріалів справи виявлено обставини, які свідчать про недодержання позивачем вимог, передбачених законом для звернення до суду і які перешкоджають відкриттю провадження у справі та дають підстави для залишення зазначеної позовної заяви без руху.

Згідно ч.4 ст.177 ЦПК України, до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Судовий збір сплачується у порядку та розмірах, встановлених Законом України «Про судовий збір» в редакції Закону, чинного на час вчинення окремої процесуальної дії.

Як визначено частиною першою статті 4 Закону України "Про судовий збір" судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Підпункт 2 п.1 ч.2 ст.4 Закону України «Про судовий збір» визначає, що за подання фізичною особою до суду позовної заяви немайнового характеру справляється судовий збір - 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що станом на час звернення із даним позовом до суду становить 1211,20 грн.

Відповідно до ч. 3ст. 6 Закону України «Про судовий збір» у разі коли в позовній заяві об`єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

Позивачем заявлено чотири вимоги немайнового характеру, однак, надано докази сплати судового збору в сум 1211,20 грн., тобто за одну вимогу.

Таким чином, позивачу необхідно доплатити судовий збір за три вимоги немайнового характеру в загальній сумі 3633,60 грн. (по 1211,20 грн. за кожну вимогу).

У відповідності до ч.1 ст.185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додерження вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Керуючись ст.185 ЦПК України,-

ухвалив:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа державний нотаріус Яремчанської міської нотаріальної контори Мотрук Надія Дмитрівна про усунення від прийняття спадщини, визнання заповіту дійсним, визнання заповіту дійсним та визнання права спадкування за заповітом залишити без руху та надати час для усунення зазначених в ухвалі недоліків шляхом надання до суду протягом десяти днів з дня отримання копії даної ухвали доказів сплати судового збору в сумі 3633,60 грн.

Роз"яснити позивачу, що у разі невиконання вищевказаних вимог у встановлений суддею строк позовна заява буде вважатися неподаною та повернута позивачу.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Суддя: Н. В. Єрмак

СудЯремчанський міський суд Івано-Франківської області 
Дата ухвалення рішення23.05.2024
Оприлюднено24.05.2024
Номер документу119219878
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —354/992/24

Ухвала від 20.06.2024

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Єрмак Н. В.

Ухвала від 17.06.2024

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Єрмак Н. В.

Ухвала від 23.05.2024

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Єрмак Н. В.

Ухвала від 23.05.2024

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Єрмак Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні