Ухвала
від 27.05.2024 по справі 389/261/24
ЗНАМ’ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

27.05.2024

ЄУН 389/261/24

Провадження №2/389/66/24

Ухвала

27 травня 2024 року Знам`янський міськрайонний суд

Кіровоградської області

у складі: головуючого судді Савельєвої О.В.,

за участю секретаря судового засідання Іванової В.О.,

провівши підготовче засідання в режимі відеоконференції у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 (в інтересах якої діє ОСОБА_1 ) до ОСОБА_3 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: служба у справах дітей виконавчого комітету Знам`янської міської ради Кіровоградської області, Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Інтайм Фінанс», про встановлення факту спільного проживання однією сім`єю як чоловіка та жінки без реєстрації шлюбу, визнання майна об`єктом спільної сумісної власності подружжя, визнання права власності на 1/2 частку у спільному майні подружжя, визнання права власності в порядку спадкування за законом та витребування нерухомого майна з чужого незаконного володіння,

з участю: позивачки (законного представника неповнолітньої позивачки) ОСОБА_1 , представника позивачів адвоката Перемот О.Г., представника відповідачки адвоката Новікова О.М., представника третьої особи: служби у справах дітей ОСОБА_4 , представника третьої особи: ТОВ «Фінансова компанія «Інтайм Фінанс» - Давиденко К.С.,

встановив:

У підготовчому засіданні представник позивачів адвокат Перемот О,Г. заявила клопотання про витребування уПершої Знам`янськоїдержавної нотаріальноїконтори Кіровоградськоїобластікопіїспадкової справи, заведеної нотаріусом після смерті ОСОБА_5 , а також про витребування у Знам`янського міжміського комунального підприємства «Бюро технічної інвентаризації» інвентаризаційної справи на об`єкти нерухомості, розташовані за адресою: АДРЕСА_1 та АДРЕСА_1 , які є предметом спору у даній справі.

Представник відповідачки та представники третіх осіб проти задоволення клопотання не заперечували.

Суд, вислухавши учасників підготовчого засідання та дослідивши матеріали справи, дійшов наступного висновку.

Згідно з п.п.7, 10 ч.2 ст.197 ЦПК Україниу підготовчому засіданні суд вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання, а також вирішує заяви та клопотання учасників справи.

Відповідно до п.4 ч.5 ст.12 ЦПК України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Згідно з ч.ч.1,3ст.84ЦПК Україниучасник справи,у разінеможливості самостійнонадати докази,вправі податиклопотання провитребування доказівсудом.У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

З огляду на викладене та враховуючи предмет спору, те, що докази, про витребування яких просила представник позивачів, мають суттєве значення для з`ясування дійсних обставин справи, з метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи, зокрема визначення кола учасників процесу, суд вважає за необхідне клопотання задовольнити.

Відповідно до ст.18 ЦПК України судові рішення, що набрали законної сили, обов`язкові для всіх органів державної влади і органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, посадових чи службових осіб та громадян і підлягають виконанню на всій території України, а у випадках, встановлених міжнародними договорами, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, - і за її межами. Невиконання судового рішення є підставою для відповідальності, встановленої законом.

Керуючись ст.12, 18, 84, 197, 259-261 ЦПК України, суд,

постановив:

Клопотання представникапозивачівпро витребування доказів задовольнити.

Витребувати у Знам`янського міжміського комунального підприємства «Бюро технічної інвентаризації» інвентаризаційну справу (інвентаризаційні справи) на об`єкт (об`єкти) нерухомого майна, розташований (розташовані) за адресами: АДРЕСА_1 та АДРЕСА_1

Витребувати у Першої Знам`янськоїдержавної нотаріальноїконтори Кіровоградськоїобласті(вул.Михайла Грушевського,18, м.Знам`янка Кропивницького району Кіровоградської області, 27400) належним чином завірені:

-копію спадковоїсправи, заведеної нотаріусом після смерті ОСОБА_5 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 в м.Знам`янка Кропивницького району Кіровоградської області;

-Інформаційну довідку зі спадкового реєстру (заповітів/спадкових договорів) про наявність чи відсутність у Спадковому реєстрі заповіту ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Витребувані інформаціюта документинадати судув строкдо 19.07.2024.

Роз`яснити, що відповідно до ч.ч.6, 7 ст.84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Знам`янського міськрайонного суду

Кіровоградської області О.В. Савельєва

СудЗнам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення27.05.2024
Оприлюднено29.05.2024
Номер документу119309999
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про державну власність щодо визнання права власності

Судовий реєстр по справі —389/261/24

Ухвала від 27.05.2024

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Савельєва О. В.

Ухвала від 27.05.2024

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Савельєва О. В.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Савельєва О. В.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Савельєва О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні