Ухвала
від 27.05.2024 по справі 640/19220/13-ц
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 640/19220/13-ц

н/п 6/953/238/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"27" травня 2024 р. Суддя Київського районного суду м. Харкова Губська Я.В., розглянувши заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Київський відділ державної виконавчої служби у м.Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, Товариство з обмеженою відповідальністю «Маніту» про визнання виконавчого листа таким, що не підлягаю виконанню,-

ВСТАНОВИВ:

23.05.2024 заявник звернувся до суду з заявою про визнання виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню по справі №640/11996/13-ц за позовом ТОВ «ОТП Факторинг Україна» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про солідарне стягнення коштів за кредитним договором, з урахуванням заміни стягувача на ТОВ «Маніту».

Статтею 183 ЦПК України встановлено загальні вимоги до форми та змісту письмової заяви, клопотання, заперечення. Будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву чи клопотання або заперечення проти них, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України); найменування суду, до якого вона подається; номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі; зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника; підстави заяви (клопотання, заперечення); перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви (клопотання, заперечення); інші відомості, що вимагаються цим Кодексом. Вимога вказати в заяві по суті справи, скарзі, заяві, клопотанні або запереченні ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України стосується лише юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України. Іноземна юридична особа подає документ, що є доказом її правосуб`єктності за відповідним іноземним законом (сертифікат реєстрації, витяг з торгового реєстру тощо). Письмові заява, клопотання чи заперечення підписуються заявником чи його представником.

Відповідно до ч.2 ст.183 ЦПК України, до заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Так, до поданої до суду заяви, не долучено доказів її надіслання (надання) всім учасникам справи №640/11996/13-ц заінтересованим особам, а саме: ОСОБА_2 .

Згідно з ч.4 ст. 183 ЦПК України, суд, встановивши, що письмову заяву на стадії виконання судового рішення подано ОСОБА_1 без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

На підставі викладеного, враховуючи, що дане питання відноситься до процесуальних питань, пов`язаних з виконанням судових рішень у цивільних справах, заява ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Київський відділ державної виконавчої служби у м.Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, Товариство з обмеженою відповідальністю «Маніту» про визнання виконавчого листа таким, що не підлягаю виконанню відповідно до ч.4 ст.183 ЦПК України підлягає поверненню заявнику без розгляду.

Керуючись ст. 175,177, 183, 260, 261, 353, 442, ЦПК України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Київський відділ державної виконавчої служби у м.Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, Товариство з обмеженою відповідальністю «Маніту» про визнання виконавчого листа таким, що не підлягаю виконанню повернути заявнику без розгляду.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення безпосередньо до суду апеляційної інстанції. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя:

СудКиївський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення27.05.2024
Оприлюднено30.05.2024
Номер документу119323409
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —640/19220/13-ц

Ухвала від 11.09.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Тичкова О. Ю.

Ухвала від 11.09.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Тичкова О. Ю.

Ухвала від 13.08.2024

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Зуб Г. А.

Ухвала від 13.08.2024

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Зуб Г. А.

Ухвала від 27.05.2024

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Губська Я. В.

Постанова від 19.03.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Бурлака І. В.

Постанова від 19.03.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Бурлака І. В.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Бурлака І. В.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Бурлака І. В.

Ухвала від 29.11.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Бурлака І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні