Ухвала
від 22.05.2024 по справі 757/22649/24-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/22649/24-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 травня 2024 року Суддя Печерського районного суду м.Києва Остапчук Т.В розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Служба у справах дітей Мукачівської міської ради про визнання способу участі батька у вихованні дитини,-

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернувся до Печерського районного суду м. Києва з позовом до ОСОБА_2 , третя особа: Служба у справах дітей Мукачівської міської ради про визнання способу участі батька у вихованні дитини.

Підсудністю у цивільному судочинстві визначено розмежування компетенції між окремими ланками судової системи і між судами однієї ланки щодо розгляду і вирішення підвідомчих їм цивільних справ.

Згідно з вимогами ч. 1 ст. 27 Цивільного процесуального кодексу України, позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

З позовної заяви вбачається, що місце реєстрації відповідача за адресою: АДРЕСА_1

На виконання вимог ч. 6 ст. 187 ЦПК України судом здійснено запит до Реєстру територіальної громади м. Києва, для встановлення зареєстрованого місця проживання відповідача.

Згідно інформації з Єдиного державного демографічного реєстру, відповідач ОСОБА_3 зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2

Таким чином, як вбачається з позовної заяви, місце зареєстрованого проживання відповідача не належить до Печерського району м. Києва.

Згідно ч. 9 ст. 187 ЦПК України, якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 1 ст. 31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 ЦПК України, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана. (ст. 32 Цивільного процесуального кодексу України)

Підсудність даного спору є загальною, тобто за місцем зареєстрованого проживання/місцезнаходження відповідача, який не є зареєстрованим у Печерському районі м. Києва, а відтак дана справа не підсудна Печерському районному суду міста Києва та підлягає передачі до Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області, до територіальної юрисдикції якого у порядку ч. 1 ст. 31 ЦПК України належить розгляд вищезазначеної позовної заяви.

Враховуючи наведене та керуючись ст.ст. 27, 28, 31, 32, 187, 258-261, 353 ЦПК України, суддя -

У Х В А Л И В :

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Служба у справах дітей Мукачівської міської ради про визнання способу участі батька у вихованні дитини, передати на розгляд за підсудністю до Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області.

Передачу справи на розгляд Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області здійснити на підставі даної ухвали не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня складання ухвали. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга буде подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення відповідної ухвали суду.

Суддя: Т.В.Остапчук

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення22.05.2024
Оприлюднено30.05.2024
Номер документу119335453
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них

Судовий реєстр по справі —757/22649/24-ц

Ухвала від 22.05.2024

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Остапчук Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні