Ухвала
від 27.05.2024 по справі 203/2506/24
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 203/2506/24

Провадження № 2-о/0203/86/2024

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

27 травня 2024 року у місті Дніпрі суддя Кіровського районного суду міста Дніпропетровська Ханієва Ф.М., вивчивши матеріали заяви Органу опіки та піклування Центральної адміністрації Дніпровської міської ради в інтересах ОСОБА_1 , заінтересована особа: Комунальний заклад «Дніпропетровський дитячій будинок-інтернат» Дніпропетровської обласної ради, про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки,

ВСТАНОВИВ:

16.05.2024 року до Кіровського районного суду міста Дніпропетровська надійшла заява Органу опіки та піклування Центральної адміністрації Дніпровської міської ради в інтересах ОСОБА_1 , заінтересована особа: Комунальний заклад «Дніпропетровський дитячій будинок-інтернат» Дніпропетровської обласної ради, про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки.

Відповідно до пункту 1 частини 2 статті 293 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України), суд розглядає в порядку окремого провадження справи, зокрема, про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи.

Відповідно до частини 1 статті 299 ЦПК України, справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, та представника органу опіки та піклування. З урахуванням стану здоров`я особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її участь у розгляді справи може відбуватися у режимі відеоконференції з психіатричного чи іншого лікувального закладу, в якому перебуває така особа, про що суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі. Питання про виклик фізичної особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, вирішується в кожному випадку судом із урахуванням стану її здоров`я. Для визначення фактичної можливості такої особи з`явитися в судове засідання, а також про можливість особисто дати пояснення по суті справи у разі необхідності суд може призначити відповідну експертизу.

Відповідно до ч. 5 ст. ст.. 293 ЦПК України, у випадках, встановлених пунктами 1, 9 і 10 частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

Суд, вивчивши подані матеріали заяви, дійшов висновку, що вони оформлені у порядку, встановленому статтями 295-297 ЦПК України, отже є підстави для відкриття провадження за заявою та для призначення заяви до розгляду в судовому засіданні.

Керуючись статтями 258 - 260, 293, 294, 305, 306, 295-297 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у цивільній справі № 203/2506/24 в порядку окремого провадження за заявою Органу опіки та піклування Центральної адміністрації Дніпровської міської ради (місцезнаходження: 49000, м. Дніпро, пр. Лесі Українки (кол. пр. Пушкіна), 65, код ЄДРПОУ 44209446) в інтересах ОСОБА_1 , заінтересована особа: Комунальний заклад «Дніпропетровський дитячій будинок-інтернат» Дніпропетровської обласної ради (місцезнаходження: 49000, м. Дніпро, вул. Надії Олексіївни, 167, код ЄДРПОУ 49008), про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки.

Призначити заяву до розгляду у відкритому судовому засіданні на 12:00 годину 26.06.2024 року, що відбудеться у приміщенні Кіровського районного суду міста Дніпропетровська за адресою: 49006, місто Дніпро, вул. Володимира Антоновича, 59, зал №2.

Доручити Південно-Східного міжрегіонального центру з надання безоплатної правничої допомоги (адреса місцезнаходження: м. Запоріжжя, пр. Соборний, 77, код ЄДРПОУ 41076819; електронна адреса: order@legalaid.dp.ua) призначити особі, стосовно якої судом розглядається справа про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна, - ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 ; адреса зареєстрованого та фактичного місця проживання: АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 ), адвоката для здійснення представництва її інтересів в суді, та забезпечити його прибуття у судові засідання, які відбудуться у приміщенні Кіровського районного суду м. Дніпропетровська.

Зобов`язати заявника надати суду для огляду в судовому засіданні за наявності оригінали документів, копії яких додані до заяви.

Відповідно до ч. 4 ст. 293 ЦПК України, справа підлягає розгляду у складі одного судді та двох присяжних.

Відповідно до ч. 5 ст. 293 ЦПК України, розгляд справи проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за наступною веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://court.gov.ua/sud0418.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Ф.М. Ханієва

СудКіровський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення27.05.2024
Оприлюднено31.05.2024
Номер документу119381371
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —203/2506/24

Ухвала від 03.06.2024

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Ханієва Ф. М.

Ухвала від 27.05.2024

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Ханієва Ф. М.

Ухвала від 27.05.2024

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Ханієва Ф. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні