Ухвала
від 03.06.2024 по справі 716/1140/24
ЗАСТАВНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 716/1140/24

УХВАЛА

про прийняття заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

03.06.24 року м. Заставна

Суддя Заставнівського районного суду Чернівецької області Сірик І.С., вивчивши заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи ОСОБА_2 , Орган опіки та піклування в особі Юрковецької сільської ради Чернівецького району Чернівецької області, Заставнівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Чернівецькому районі Чернівецької області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про усиновлення дитини,

В С Т А Н О В И Л А:

Заявник ОСОБА_1 ( адреса проживання АДРЕСА_1 ) заінтересовані особи- ОСОБА_2 (адреса АДРЕСА_1 ), Орган опіки та піклування в особі Юрковецької сільської ради Чернівецького району Чернівецької області (адреса с.Юрківці вул. Центральна, 36) Заставнівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Чернівецькому районі Чернівецької області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (адреса м.Заставна вул. Бажанського, 2) в якій просить ухвалити рішення яким визнати його усиновлювачем дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ; внести зміни до актового запису про народження ОСОБА_3 , в графі "Батько" та записати його батьком дитини; змінити ОСОБА_3 прізвище та ім`я по батькові, дату народження дитини залишити без змін; аналювати свідоцтво про народження ОСОБА_3 та видати нове свідоцтво про її народження.

Підставою для звернення до суду із даною заявою є та обставина, що заявник проживає із матір`ю малолітньої ОСОБА_3 , фактично є родиною, бажає її усиновити.

Заява подана із додержанням вимог, викладених у статтях 175-177, 315, 316, 318 ЦПК України, підсудна Заставнівському районному суду Чернівецької області, підстави відмови у відкритті провадження у справі, передбачені ч.4 ст. 315 ЦПК України на даний час не встановлені.

Відповідно до ч. 3 ст.294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом, а тому вважаю необхідним призначити справу до судового розгляду, про що повідомити заявника та заінтересовану особу.

Згідно ч. 3 ст. 313 ЦПК України для забезпечення таємниці усиновлення у випадках, встановлених Сімейним кодексом України, суд розглядає справи в закритому судовому засіданні.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 226 Сімейного кодексу України особа має право на таємницю перебування на обліку тих, хто бажає усиновити дитину, пошуку дитини для усиновлення, подання заяви про усиновлення та її розгляду, рішення суду про усиновлення. Дитина, яка усиновлена, має право на таємницю, в тому числі і від неї самої, факту її усиновлення.

За таких обставин вважаю, що вищевказану цивільну справу про усиновлення малолітньої дитини належить розглядати в закритому судовому засіданні.

Згідно п. 7 ч. 2 ст. 187 ЦПК України в ухвалі про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі зазначається результат вирішення заяв і клопотань позивача, що надійшли разом із позовною заявою, якщо їх вирішення не потребує виклику сторін.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 19, 83, 84, 133, 136, 175, 177, 187, 274, 277 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИЛА:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі подану в порядку окремого провадження заявником ОСОБА_1 , заінтересовані особи ОСОБА_2 , Орган опіки та піклування в особі Юрковецької сільської ради Чернівецького району Чернівецької області, Заставнівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Чернівецькому районі Чернівецької області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про усиновлення дитини.

Розглядати справу за правилами окремого провадження.

Призначити і провести судове засідання по даній цивільній справі у закритому судовому засіданні о 11-00 годині 23.07.2024 року в залі судових засідань №1 Заставнівського районного суду Чернівецької області, який розташований в м. Заставна Чернівецької області, вул. Незалежності, 95.

Копію ухвали про відкриття провадження та призначення справи до судового розгляду надіслати особам, які беруть участь у справі. Одночасно, з копією ухвали про відкриття провадження та призначення справи до судового розгляду надіслати заінтересованим особам копію заяви з копіями доданих до неї документів.

Запропонувати заінтересованим особам подати до суду в строк до 11-00 години 23.07.2024 року заяви по суті справи (заперечення) відповідно до умов ст.ст.174, 180 ЦПК України.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі Судової Влади України - https://court.gov.ua/sud2404/gromadyanam/csz.

Копію ухвали про прийняття заяви до розгляду та відкриття провадження по справі разом з копією заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати заінтересованим особам.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо мотивів порушення правил підсудності (п.8 ч.1 ст.353 ЦПК України) в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Чернівецького апеляційного суду через Заставнівський районний суд Чернівецької області протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Учасник справи, якому ухвала не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому ухвали суду.

Суддя Сірик І.С.

СудЗаставнівський районний суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення03.06.2024
Оприлюднено05.06.2024
Номер документу119477355
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про усиновлення, з них:

Судовий реєстр по справі —716/1140/24

Ухвала від 23.07.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Сірик І. С.

Ухвала від 03.06.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Сірик І. С.

Ухвала від 27.05.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Сірик І. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні